DSK - De Samvirkende Købmænd

Butikstyverier sætter ny rekord!

Del

Butikstyverierne fortsætter med at stige, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, der netop er udkommet, og som er på det højeste niveau i over 20 år.

Fotograf Keld Navntoft

Antallet af anmeldte butikstyverier nåede i 2023 at runde 24.429. I forhold til det voldsomt store antal butikstyverier har De Samvirkende Købmænd estimeret, at det samlet vil koste dagligvarehandlen op imod 2 mia. kroner, så kampen imod butikstyverier fortsætter ind i 2024.

”DSK’s estimat for 2023 holder stik. Vi havde estimeret, at antallet af butikstyverier i 2023 ville ende på 24.464, og det reelle tal endte med at blive 24.429”, siger adm. direktør Jannick Nytoft hos De Samvirkende Købmænd.

”Butikstyverier fylder for meget for den enkelte købmand, og det er en stor økonomisk omkostning for en sektor, der samlet set har en overskudsgrad på 0,5 pct. Der bliver stjålet for mere, end der er overskud i sektoren”.

”Lige nu og her ser vi frem til den lovede plan fra justitsministeren, efter at vi i snart et år har påpeget det stigende problem med butikstyverier. Vi håber - og tror på - at justitsministeren har lyttet til problemet, så der nu bliver taget politiske initiativer, der skal dæmme op for det stigende problem”, påpeger Jannick Nytoft.

De Samvirkende har allerede i maj 2023 udarbejdet en 10-punktsplan mod færre butikstyverier.

Vedhæftede filer

Om De Samvirkende Købmænd

Vi passer godt på de danske købmænd.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.500 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og REMA Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye