Lolland Kommune

Energistyrelsen opfordret til borgermøde på Lolland om olieboring og fracking

Del

Borgmester Holger Schou Rasmussen var sammen med borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune tirsdag til møde i Energistyrelsen. Her blev de orienteret om hollandske Nail Ressources’ ansøgninger om olie- og gasudvinding på Lolland-Falster.

I Lolland Kommune er borgmester Holger Schou Rasmussen glad for orienteringen, som havde været savnet.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Lolland Kommune synes, vi skulle være hørt om planerne langt tidligere, end det var tilfældet. Vi kunne læse om risikoen for fracking i aviserne. Når det er sagt, så er jeg også rigtig glad for orienteringen, vi nu har fået i Energistyrelsen ”, siger Holger Schou Rasmussen, som understreger, at orienteringen dog ikke rokker ved hans modstand mod planerne:

”Olieboringer i al almindelighed og fracking i særdeleshed er i modsætning til alt det, som Lolland Kommune står for. Fremtidens energi er grøn, vi er i Lolland Kommune med helt fremme i den grønne omstilling, og jeg har svært ved at se noget, der spiller dårligere samme med den grønne omstilling og satsning end netop boring efter olie."

En af konklusionerne efter tirsdagens møde er også, at der under alle omstændigheder er et stort behov for oplysning. Holger Schou Rasmussen foreslog derfor Energistyrelsen, at styrelsen afholder et borgermøde på Lolland om sagen, et forslag som borgmesteren oplevede, at styrelsen tog til sig.

”Der er rift efter Lollands undergrund. Det er ikke mange år siden, man ville deponere atomaffald hos os. Det blev heldigvis ved truslen, og det håber jeg også er tilfældet denne gang. Men uanset om man er for eller imod, så kan alle parter kun vinde ved at blive oplyst, ved at få at vide, hvad der er op og ned, og hvad tidsplanen er. Jeg er glad for, at man lyttede til det ønske i Energistyrelsen”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune byder statslige arbejdspladser velkommen hjem17.1.2018 13:56pressemeddelelse

111 statslige arbejdspladser kommer tilbage til Lolland. 80 arbejdspladser placeres i Nakskov i form af Nota, Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder, og 31 placeres i Maribo i form af dele af Vurderingsstyrelsen under Skatteministeriet. Det er resultatet efter, at regeringen i dag har annonceret udflytningen af 4.000 statslige arbejdspladser til provinsen, og det er et resultat, som bliver godt modtaget i Lolland Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum