Lolland Kommune

Energistyrelsen opfordret til borgermøde på Lolland om olieboring og fracking

Del

Borgmester Holger Schou Rasmussen var sammen med borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune tirsdag til møde i Energistyrelsen. Her blev de orienteret om hollandske Nail Ressources’ ansøgninger om olie- og gasudvinding på Lolland-Falster.

I Lolland Kommune er borgmester Holger Schou Rasmussen glad for orienteringen, som havde været savnet.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Lolland Kommune synes, vi skulle være hørt om planerne langt tidligere, end det var tilfældet. Vi kunne læse om risikoen for fracking i aviserne. Når det er sagt, så er jeg også rigtig glad for orienteringen, vi nu har fået i Energistyrelsen ”, siger Holger Schou Rasmussen, som understreger, at orienteringen dog ikke rokker ved hans modstand mod planerne:

”Olieboringer i al almindelighed og fracking i særdeleshed er i modsætning til alt det, som Lolland Kommune står for. Fremtidens energi er grøn, vi er i Lolland Kommune med helt fremme i den grønne omstilling, og jeg har svært ved at se noget, der spiller dårligere samme med den grønne omstilling og satsning end netop boring efter olie."

En af konklusionerne efter tirsdagens møde er også, at der under alle omstændigheder er et stort behov for oplysning. Holger Schou Rasmussen foreslog derfor Energistyrelsen, at styrelsen afholder et borgermøde på Lolland om sagen, et forslag som borgmesteren oplevede, at styrelsen tog til sig.

”Der er rift efter Lollands undergrund. Det er ikke mange år siden, man ville deponere atomaffald hos os. Det blev heldigvis ved truslen, og det håber jeg også er tilfældet denne gang. Men uanset om man er for eller imod, så kan alle parter kun vinde ved at blive oplyst, ved at få at vide, hvad der er op og ned, og hvad tidsplanen er. Jeg er glad for, at man lyttede til det ønske i Energistyrelsen”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum