Lolland Kommune

Energistyrelsen opfordret til borgermøde på Lolland om olieboring og fracking

Del

Borgmester Holger Schou Rasmussen var sammen med borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune tirsdag til møde i Energistyrelsen. Her blev de orienteret om hollandske Nail Ressources’ ansøgninger om olie- og gasudvinding på Lolland-Falster.

I Lolland Kommune er borgmester Holger Schou Rasmussen glad for orienteringen, som havde været savnet.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Lolland Kommune synes, vi skulle være hørt om planerne langt tidligere, end det var tilfældet. Vi kunne læse om risikoen for fracking i aviserne. Når det er sagt, så er jeg også rigtig glad for orienteringen, vi nu har fået i Energistyrelsen ”, siger Holger Schou Rasmussen, som understreger, at orienteringen dog ikke rokker ved hans modstand mod planerne:

”Olieboringer i al almindelighed og fracking i særdeleshed er i modsætning til alt det, som Lolland Kommune står for. Fremtidens energi er grøn, vi er i Lolland Kommune med helt fremme i den grønne omstilling, og jeg har svært ved at se noget, der spiller dårligere samme med den grønne omstilling og satsning end netop boring efter olie."

En af konklusionerne efter tirsdagens møde er også, at der under alle omstændigheder er et stort behov for oplysning. Holger Schou Rasmussen foreslog derfor Energistyrelsen, at styrelsen afholder et borgermøde på Lolland om sagen, et forslag som borgmesteren oplevede, at styrelsen tog til sig.

”Der er rift efter Lollands undergrund. Det er ikke mange år siden, man ville deponere atomaffald hos os. Det blev heldigvis ved truslen, og det håber jeg også er tilfældet denne gang. Men uanset om man er for eller imod, så kan alle parter kun vinde ved at blive oplyst, ved at få at vide, hvad der er op og ned, og hvad tidsplanen er. Jeg er glad for, at man lyttede til det ønske i Energistyrelsen”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum