Lolland Kommune

Energistyrelsen opfordret til borgermøde på Lolland om olieboring og fracking

Del

Borgmester Holger Schou Rasmussen var sammen med borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune tirsdag til møde i Energistyrelsen. Her blev de orienteret om hollandske Nail Ressources’ ansøgninger om olie- og gasudvinding på Lolland-Falster.

I Lolland Kommune er borgmester Holger Schou Rasmussen glad for orienteringen, som havde været savnet.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Lolland Kommune synes, vi skulle være hørt om planerne langt tidligere, end det var tilfældet. Vi kunne læse om risikoen for fracking i aviserne. Når det er sagt, så er jeg også rigtig glad for orienteringen, vi nu har fået i Energistyrelsen ”, siger Holger Schou Rasmussen, som understreger, at orienteringen dog ikke rokker ved hans modstand mod planerne:

”Olieboringer i al almindelighed og fracking i særdeleshed er i modsætning til alt det, som Lolland Kommune står for. Fremtidens energi er grøn, vi er i Lolland Kommune med helt fremme i den grønne omstilling, og jeg har svært ved at se noget, der spiller dårligere samme med den grønne omstilling og satsning end netop boring efter olie."

En af konklusionerne efter tirsdagens møde er også, at der under alle omstændigheder er et stort behov for oplysning. Holger Schou Rasmussen foreslog derfor Energistyrelsen, at styrelsen afholder et borgermøde på Lolland om sagen, et forslag som borgmesteren oplevede, at styrelsen tog til sig.

”Der er rift efter Lollands undergrund. Det er ikke mange år siden, man ville deponere atomaffald hos os. Det blev heldigvis ved truslen, og det håber jeg også er tilfældet denne gang. Men uanset om man er for eller imod, så kan alle parter kun vinde ved at blive oplyst, ved at få at vide, hvad der er op og ned, og hvad tidsplanen er. Jeg er glad for, at man lyttede til det ønske i Energistyrelsen”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum