DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK håber på forstærket indsats mod røveri og butikstyveri

Del

Både justitsminister Søren Pape Poulsen og repræsentanter fra Folketingets tre største partier tilkendegav på konferencen ”Sikker Butik”, at de ser meget alvorligt på røveri og det stadigt mere organiserede tyveri i detailhandlen.

Et bredt politisk flertal med regeringen og Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet lægger bl.a. op til, at det skal være frivilligt for butikkerne at modtage kontanter fra klokken 22.00 til 06.00. Partierne vil på baggrund af konferencen granske høringssvarene til det fremsatte lovforslag, og både regeringen og Socialdemokratiet er åbne over for at udvide tidsrummet uden kontantpligt.

Den nuværende kontantpligt er en dansk særregel fra 1984.

I den offentlige debat har der sporadisk været udtrykt bekymring for, om især de ældste forbrugere vil blive forhindret i at handle, hvis kontantpligten lempes. Ifølge GfKs Husstandspanel er det imidlertid kun tre pct. af forbrugerne over 60 år, der overhovedet handler efter kl. 19 og erfaringsmæssigt betaler ca. halvdelen af de ældre kunder med Dankort.

Udover politikere og eksperter deltog et halv hundrede repræsentanter fra brede kredse af detailhandlen i konferencen i eftermiddag på Christiansborg, hvor det under den afsluttende debat mellem Jan E. Jørgensen, Venstre, Trine Bramsen, Socialdemokraterne og Peter Kofod Poulsen, Dansk Folkeparti, stod klart, at politikere, politiet og branchen har et fælles ansvar for at imødegå en stadig mere rå og organiseret kriminalitet.

DSKs adm. direktør John Wagner fremlagde 10 ønsker for en mere sikker butik og fremhævede udover en lempelse af kontantpligten også bedre mulighed for at dele overvågningsbilleder mellem butikkerne og en forstærket politiindsats i forhold til behandling af tyverianmeldelser og kontrol af dele af kioskmiljøet for at bekæmpe de hælere, som aftager en stor del af tyvekosterne fra dagligvarehandlen.

- Udviklingen i Sverige og dele af Storkøbenhavn er skræmmende. Røverier og tyverier er for flere butikker blevet en del af hverdagen. Vi skal handle nu. Og vi har brug for hjælp, sagde John Wagner.

Justitsminister Søren Pape Poulsen udtrykte forståelse for ønskerne og lovede at arbejde på en mere målrettet brug af billedmateriale og fokus på politiets ressourcer i indsatsen mod den borgernære kriminalitet i butikkerne.

Nøgleord

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum