DS Smith

DS Smith vil lave papir og emballage af tang

Del

Inden for en nær fremtid kan Danmarks største udvikler af bæredygtig emballage komme til at bruge tang som en alternativ fiberkilde til træ.

DS Smith forsker i muligheden for at lave papir af tang
DS Smith forsker i muligheden for at lave papir af tang

DS Smith forsker i øjeblikket i, hvordan fibre fra tang kan bruges som et råstof i papir- og emballageprodukter. Det sker i takt med, at kundernes og forbrugernes efterspørgsel på bæredygtige varer stiger. 

DS Smith kan være de første i branchen til at benytte fibrene i tang som et alternativ til træ. Efter indledende tests udforsker virksomheden tilmed, om tang potentielt kan komme til at spille en betydelig rolle som erstatning for plastik ved at fungere som coating og folie. Det vil kunne erstatte petroleum-baseret emballage, der bliver benyttet til at beskytte mange fødevarer.

DS Smith taler med en række bioteknologivirksomheder for at udforske brugen af fibrene fra bl.a. tang til forskellige typer af emballage, såsom karton, indpakningspapir og papbakker.   

Søren Ibsen, Managing Director hos DS Smith i Danmark, siger: ”Vi mener, at vores position i branchen forpligter os til at finde nye bæredygtige løsninger til emballage. Derfor forsker vi i alternative råmaterialer og kilder til fibre, der kan blive et vendepunkt i den grønne omstilling inden for emballage.”  

”Tang er en af de mange alternative naturmaterialer, som vi ser nærmere på. Selvom mange associerer det med stranden eller med en sushiingrediens, er der nogle spændende anvendelsesmuligheder, som gør, at vi kan hjælpe med at skabe næste generation af bæredygtige papir- og emballageløsninger.”

De mange anvendelsesmuligheder betyder, at brugen af tang i fremstillingsprocesser er et voksende marked. Den europæiske tangindustri forventes at nå en værdi på næsten 70 mia. kr. og vil beskæftige i omegnen af 115.000 mennesker i 2030.

Tang er kun et af flere alternativer

Tangprojektet er en del af DS Smiths forskningsprogram, Circular Economy R&D, der blev annonceret tidligere i år, og som DS Smith har tilsidesat omkring 870 mio. kr. til. Forskningen i naturlige fibre inkluderer også andre innovative, naturlige materialer som strå, hamp, elefantgræs og bomuld, såvel som mere usædvanlige kilder til fibre såsom skålplanter og landbrugsaffald i form af kakaoskaller eller bagasse, som er de fibre, der er tilbage, når sukkerrør er blevet færdigbehandlet. 

Circular Economy R&D-programmet er omdrejningspunktet for DS Smiths bæredygtighedsstrategi. Programmet fokuserer på at lukke cirklen gennem bedre design, der beskytter naturens ressourcer ved at udnytte enhver fiber maksimalt, reducerer spild og forurening gennem cirkulære løsninger og udruster folk til at lede omstillingen mod en cirkulær økonomi. I 2023 vil DS Smith fremstille 100% genbrugelig eller genanvendelig emballage, og målet er, at alt emballage vil blive genanvendt eller genbrugt i 2030.

Nøgleord

Kontakter

Marianne Keinicke Hansen
Marketing and Communications Manager, DS Smith Danmark
Marianne.keinicke.hansen@dssmith.com
M: +45 72 14 98 98

DS Smiths danske PR-bureau Mindshare
Andreas Skafte Hedensten, Communications Partner, PR & Communications
andreas.hedensten@mindshareworld.com
M: +45 28 92 64 94

Billeder

DS Smith forsker i muligheden for at lave papir af tang
DS Smith forsker i muligheden for at lave papir af tang
Download
Download
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om DS Smith

DS Smith
DS Smith
Åstrupvej 30
8500 Grenaa

72 14 91 00https://www.dssmith.com/da/packaging

DS Smith er førende leverandør af bæredygtig, fiberbaseret emballage- og displayløsninger, som understøttes af genbrugs- og papirfremstillingsfaciliteter over hele verden. DS Smith opererer på tværs af værdikæden og på tværs af sektorer, herunder e-handel, forbrugsvarer og industri. Gennem løfter i bæredygtighedsstrategien, Now and Next, er DS Smith forpligtet til at lede overgangen til den cirkulære økonomi, samtidig med at virksomheden leverer mere cirkulære emballageløsninger til sine kunder og det bredere samfund. DS Smith har hovedkontor i London og er medlem af FTSE 100.

DS Smith Danmark har en årlig omsætning på ca. 1.2 mia. kr. og tæller ca. 650 medarbejdere fordelt på fem lokationer.

Læs mere: https://www.dssmith.com/da/packaging

Følg pressemeddelelser fra DS Smith

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DS Smith