DS Smith

DS Smith og VARO Specialmaskiner skaber skalerbar emballageløsning til E-commerce i fashion-industrien

Del

Maskinleverandøren VARO Specialmaskiner og Danmarks førende emballagevirksomhed DS Smith har i fællesskab udviklet en papemballageløsning til VAROs emballeringsmaskine. Løsningen er skræddersyet til E-commerce og fashion-industrien, og kan reducere personaleomkostninger med op til 80%.

Pakke på transportbånd
Pakke på transportbånd

Internethandlen slår nye rekorder hvert år, og corona-pandemien har i den grad fået aktiveret danskernes virtuelle shopping-gen. Tal fra Dansk Erhverv viser, at e-handlen i 2020 steg med 6% i Danmark. Og det var især inden for fashion-industrien, at vi danskere købte mest ind. Kategorien ”Tøj, sko og accessoires” udgør 16% af det samlede forbrug og topper dermed listen i Dansk Erhvervs undersøgelse. I alt blev der omsat for 154 mia. kr.

Flere handelssteder på nettet benytter stadig plastposer og for store kasser, der fyldes med bobleplast eller andet stabiliserende fyld for at beskytte varerne. Det betyder, at der bliver transporteret en unødig mængde tom luft på landevejene. Det anslås, at ca. 50% af indholdet i kasser med varer og produkter, der transporteres i Danmark, er luft.

Derfor satte DS Smith og VARO sig for i samarbejde at skabe en skalerbar emballageløsning, bestående af en papløsning fra DS Smith og en emballeringsmaskine fra VARO.

De to innovative virksomheder endte op med en løsning, der hedder Fold2Protect, som både minimerer tom luft i forsendelserne og minimerer omkostningerne i hele pakkesystemet, da systemet automatiseres. Dermed sparer man som virksomhed penge på bobleplast, der ikke længere skal fungere som stabiliserende fyld, og man sparer penge på manuelle hænder, der ikke længere skal pakke hver enkelt forsendelse. En medarbejder kan typisk pakke 60 – 70 pakker i timen manulet. VAROs maskine pakker ca. 900 i timen.

Effektivt og automatiseret pakkesystem

VAROs unikke E-com Packer, effektiviserer personaleomkostninger med op til 80%, da emballeringsmaskinen er fuldautomatisk fra emballering til påføring af kundes pakkelabel. Derudover reducerer maskinen de samlede emballageomkostninger med op til 50%, da emballagen tilpasses den enkelte ordre, hvilket betyder, at eksempelvis bobleplast eller luftpuder ikke længere skal anvendes.

VAROs maskine fås i to varianter. Den mindste måler 2,7 x 4,5 m. og har en pakkebane, der kan pakke ca. 900 pakker i timen i én emballagestørrelse. Den anden variant er på 3,2 x 4,5 m, har to pakkebaner, og kan pakke ca. 1800 pakker i timen i to emballagestørrelser. Maskinen er derfor særlig velegnet til virksomheder, der håndterer omkring 100-200.000 ordrer om året.

Hver enkelt forsendelse – eksempelvis en kjole eller et par sko – pakkes først ned i en papbakke, der dermed fungerer som en beskyttende inderkasse, hvorefter den ydre emballage foldes rundt om som en kuvert. Kuverten limes i toppen og siderne, så produktet i inderkassen er beskyttet så godt som muligt og ikke rasler rundt under transporten. Da kassen er limet sammen, anvendes der ikke tape, hvilket betyder, at den er nemmere at åbne.

Kuvert og inderkasse består af genanvendelig pap og er nem at folde sammen igen, når man skal affaldssortere. Både kurvert og inderkasse er lavet i bølgepap, der består af 66% genbrugspap og 33% jomfrufibre fra FSC-certificerede kilder.

Den samlede løsning fra DS Smith og VARO bidrager dermed til en mere bæredygtig retning hos de virksomheder, der anvender E-com Packer.

 

Imødekommer forbrugerne med mere bæredygtig emballageløsning

Og det er ikke helt ligegyldigt hvilken emballage forbrugerne modtager deres pakker i.

Forbrugerne stiller nemlig større og større krav til de virksomheder, som de handler hos. I en stor paneuropæisk undersøgelse foretaget af DS Smith, svarer 85% af forbrugerne, at de ønsker at købe produkter, der benytter så lidt emballage som muligt, og her er hele 66% af de adspurgte danskere enige. En fjerdedel af danskerne svarer, at de helt er stoppet med at købe bestemte mærker, fordi den anvendte emballage ikke var bæredygtig.

Med DS Smiths og VAROs samlede emballageløsning får man et tidssvarende pakkesystem, der både er automatiseret og er mere bæredygtigt.

Nøgleord

Kontakter

DS Smiths danske PR-bureau Mindshare:
Andreas Skafte Hedensten
Andreas.hedensten@mindshareworld.com
M +45 28 92 64 94

Billeder

Pakke på transportbånd
Pakke på transportbånd
Download
Pakkens indhold
Pakkens indhold
Download
Pakkemaskinen fylder væsentlig mindre end andre løsninger
Pakkemaskinen fylder væsentlig mindre end andre løsninger
Download
Pakkemaskinen fylder væsentlig mindre end andre løsninger
Pakkemaskinen fylder væsentlig mindre end andre løsninger
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om DS Smith

DS Smith
DS Smith
Åstrupvej 30
8500 Grenaa

72 14 91 00https://www.dssmith.com/da/packaging

DS Smith er førende leverandør af bæredygtig, fiberbaseret emballage i pap i Danmark. DS Smith opererer på tværs af værdikæden og på tværs af sektorer, herunder e-handel, forbrugsvarer og industri. Gennem løfter i bæredygtighedsstrategien For Now. And Next er DS Smith forpligtet til at lede overgangen til den cirkulære økonomi, samtidig med at den leverer mere cirkulære løsninger til sine kunder og det bredere samfund - erstatter problemplastik, tager CO2 ud af værdikæderne og leverer innovative genbrugsløsninger. DS Smith har hovedkontor i London og er medlem af FTSE 100, og opererer i 34 lande med ca. 30.000 ansatte og er strategisk partner for Ellen MacArthur Foundation. 

Følg pressemeddelelser fra DS Smith

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DS Smith