DI Trekantområdet

DI-Initiativpris til virksomhed med humoristisk glimt i øjet

Del

Humor, et fantastisk sammenhold og gode strategiske valg er grundlaget for Vetaphones succes og den fantastiske udvikling, virksomheden har været igennem. En bedrift der nu hædres med DI Trekantområdets Initiativpris 2017.

Prisen overrækkes af DI Trekantområdets formand Helle F. Andersen onsdag den 25. oktober kl. 15.00, hvor også Koldings borgmester, Jørn Pedersen deltager.

Vetaphone A/S udvikler, producerer og markedsfører Corona udstyr til bl.a. emballageindustrien, en teknologi der f.eks. muliggør tryk på og efterbehandling af plastikfilm og folier. Virksomheden drives i dag af de to brødre Frank og Jan Eisby. Den afgørende teknologi bag virksomhedens produkter – Corona behandling - blev opfundet af deres far tilbage i 1951 - en teknologi brødrene derefter har videreudviklet, så processen nu er hurtigere og mere miljøvenlig.

Virksomheden har især de seneste 5-6 år været igennem en rivende udvikling, og efter finanskrisen, der var hård ved virksomheden, er det gået stærkt. Humor og et nærmest familiært sammenhold har skabt rammen for virksomheden, og da brødrene på bagkanten af den finansielle krise besluttede at satse på markederne i især USA og i Fjernøsten, var vejen banet for en eksportsucces ud over det normale. Satsningen indebar blandt andet, at der blev ansat egne sælgere til de fjerne markeder. Det var med til at opbygge tilliden til Vetaphones produkter, og det mærker man nu, hvor ordrerne strømmer ind.

- Den udvikling, Vetaphone A/S har været igennem, er en inspirerende fortælling og kan forhåbentligt minde andre virksomheder om, hvor vigtigt det er med et godt arbejdsmiljø og at have evnen til at løfte i flok. Men det er også fortællingen om en virksomhed, der har foretaget nogle bevidst strategiske valg i en svær periode, og som er lykkedes med det, siger formand for DI Trekantområdet Helle F. Andersen.

Vetaphones overskud har sat nye rekorder de seneste seks år, og medarbejderstaben er vokset fra 26 lige efter krisen til nu 65 medarbejdere. I 2016 opnåede Vetaphone et overskud på næsten 20 mio. kr., hvilket blev skabt med baggrund i en eksportandel på ca. 95 pct.

Som det seneste skud på stammen, har Vetaphone A/S netop taget nye administrations- produktionslokaler i brug. Det giver plads til fortsat udvikling og ikke mindst betyder det, at produktionen kan effektiviseres, så det fortsat er muligt at levere konkurrencedygtige produkter.

- Med sine succesfulde produkter og sine internationale satsninger har Vetaphone A/S igennem en årrække været et stort aktiv for Kolding Kommune. Først og fremmest de sikrer værdifulde arbejdspladser, men Vetaphone fungerer også som vigtig inspirationskilde og motivationsfaktor for andre lokale virksomheder, hvilket skaber grobund for den fortsatte vækst og udvikling i området, siger Helle F. Andersen.

Med DI Trekantområdets Initiativpris 2017 er Vetaphone A/S blandt kandidaterne til at modtage DI’s nationale initiativpris, der uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2018.

Fakta om DI Trekantområdets Initiativpris

DI Trekantområdet overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen, årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2017 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 og pressekoordinator Helen Jensen, heje@di.dk, tlf.: 2124 4702.

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Karsten Almosetoft
Mail: kaa@di.dk
Tlf. 3377 3987
Mobil: 2088 3987

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Middelfart fastholder sin popularitet i erhvervslivet3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Middelfart Kommune fastholder og udbygger nu sin position som en af landets absolut mest erhvervsvenlige kommuner. I Dansk Industris årlige undersøgelse om erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2018, opnår Middelfart i år en placering som den sjettebedste erhvervskommune i Danmark, hvilket er en fremgang på en plads siden sidste år. - Vi oplever, at tilfredsheden med Middelfart Kommunes indsats er meget bredt funderet blandt kommunens virksomheder, men specielt populært blandt virksomhederne er kommunens fysiske planlægning - herunder især udbuddet af erhvervsgrunde, siger formand Helle F. Andersen, DI Trekantområdet. Virksomhederne sætter også pris på samarbejdet med jobcentret og kommunen om den store udfordring med, at virksomhederne kan få de kvalificerede medarbejdere, som de har brug for. Ligeledes udtrykker virksomhederne tilfredshed med kommunens arbejde med at tiltrække nye virksomheder og beboere til Middelfart Kommune. Også de kommunale folkeskolers samarb

Erhvervsklimaundersøgelse viser lys fremtid for Vejle Kommune3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Vejle Kommune er populær blandt nye virksomheder og tilflyttere. Det fremgår af den store årlige undersøgelse fra Dansk Industri om erhvervsklimaet i landets kommuner. 7.700 danske virksomheder har medvirket i undersøgelsen. Vejle Kommune er således en af de kommuner, der får flest nye tilflyttere i disse år, fremgår det af Lokalt Erhvervsklima 2018, som netop er blevet offentliggjort. - Det er gode nyheder for områdets virksomheder, for det giver et godt udbud af kvalificerede medarbejdere langt ud i fremtiden, siger formanden for DI Trekantsområdet Helle F. Andersen. Samtidig oplever Vejle Kommune, at mange nye virksomheder etablerer sig i kommunen. Den positive udvikling i kommunen understreges ligeledes af tal fra jobcentret, som viser, at Vejle Kommune er en af de bedste i landet til at få de ledige tilbage i beskæftigelse. Til gengæld frygter erhvervslivet, at infrastrukturen i kommunen ikke kan følge med udviklingen. - Jeg vil derfor gerne rose kommunen for den nye mobilitetspla

Stor fremgang i erhvervslivets tilfredshed med Fredericia Kommune3.9.2018 21:30pressemeddelelse

De lokale virksomheder er blevet markant mere tilfredse med servicen i Fredericia Kommune i det seneste år. I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima lander Fredericia i år på en 17. plads ud af alle landets kommuner. Det er en fremgang på hele 13 pladser siden sidste år. Kommunen fortsætter dermed sin opstigning mod toppen, der startede for 5 år siden, hvor Fredericia var placeret på en plads som nr. 78. - Vi ser nu resultatet af en meget målbevidst indsats for at gøre Fredericia til en attraktiv erhvervskommune, og det må siges at være lykkedes, siger formand for DI Trekantområdet Helle F. Andersen og føjer endnu mere ros til: - Et af de områder, der får ros i kommunen, er udbuddet af gode erhvervsgrunde, men vi ser også, at infrastrukturen, i tilknytning til nye erhvervsgrunde, er tænkt ind i planlægningen fra start. Det kræverblandt andet investeringer i nye kommunale veje, og det har kommunen været parat til, det ser vi de positive resultater af nu. Fredericia Kommun

Erhvervslivet roser Kolding: Rigtig god til folkeskoler og god til planlægning3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Kolding Kommune får positive vurderinger af erhvervslivet på en lang række områder i årets erhvervsklimaundersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, fra Dansk Industri. For eksempel roser virksomhederne kommunens indsats for at kunne tilbyde gode erhvervsgrunde og for et godt samarbejde med kommunens folkeskoler. Samlet set mister Kolding Kommune dog lidt terræn i årets undersøgelse. Kolding lander i år på en 29. plads på DI’s rangliste over de bedste erhvervskommuner, og det er en lille tilbagegang på fem pladser siden sidste år. - Placeringen som nummer 29 lever ganske givet ikke op til kommunens ambitioner på det erhvervspolitiske område, men vi ser dog en positiv udvikling på en række områder, siger formanden for DI Trekantområdet, Helle F. Andersen og uddyber rosen: - Vi kan f.eks. se, at virksomhederne er særdeles tilfredse med udbuddet af erhvervsgrunde og kommunens fysiske planlægning, så der er plads til både boliger og erhverv. Kolding Kommune scorer derudover meget højt på uddan

Helle F. Andersen genvalgt som formand for DI Trekantområdet28.5.2018 15:19pressemeddelelse

Adm. direktør Helle F. Andersen, Exxit59 A/S er blevet genvalgt som formand for DI’s lokale bestyrelse i Trekantområdet. Helle F. Andersen tager dermed hul på sin anden hele periode som formand. Der var ligeledes genvalg til de to næstformænd Mejeridirektør Jørgen Greve, Arla Foods Amba og CEO Søren Maarssø, Tresu A/S. Følgende blev nyvalgt til bestyrelsen: Operations Director Jan Ditlevsen, ITW Construction Products A/S, Vice President Bjarne Søndergaard, Alfa Laval Kolding A/S, og HR direktør Thomas Bundgaard, Siemens Gamesa Renewable Energy A/S.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum