Det rullende sommerkøkken

Åbent mad-event i byrummet
Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i byen til sommer med venner eller familien? Og kunne du tænke dig, at I sammen tilbereder et nemt, velsmagende og grønt måltid mad? Så besøg det ’Det rullende Sommerkøkken’.
I juli og august inviterer Madkulturen danskere og turister med i udekøkkenet i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse i byrummet, hvor gæsterne – guidet af dygtige kokke – selv tilbereder et nemt og klimavenligt måltid af friske madvarer. Gæsterne vælger selv hvilke af råvarerne, de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de kan tilberedes til lette, velsmagende måltider.
En del af gastronomiscenen
Det rullende Sommerkøkken er en del af regeringens sommerpakke. Madoplevelserne afvikles i samarbejde med lokale kokke, hvis hjerte banker for den bæredygtige hverdagsmad. Kokkenes deltagelse giver mulighed for at sætte fokus på den gastronomiske scene.
- Jeg glæder mig super meget til at sparke gang i denne her turné. Og især til at se, hvordan lokale kokke kan inspirere børn og voksne til at lave nem, grøn og lækker hverdagsmad. Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt. Så jeg håber især, at det kan inspirere os, der måske synes, det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød, siger fødevareminister Rasmus Prehn.
Madlavning på den bæredygtige måde
Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Madaktiviteterne i byerne skal give danskerne erfaringer med, hvordan de selv kan tilberede nem, grøn og lækker hverdagsmad, fortæller Judith Kyst, direktør i Madkulturen:
- Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad. Her er en unik mulighed for, at de kokke der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt. De gastronomiske fyrtårne er nemlig en del af løsningen, når det kommer til at lære danskerne at lave klimavenlig mad, siger Judith Kyst.
Hun tilføjer:
- Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov at have maden mellem fingrene og afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.
Det gratis at deltage i Det rullende Sommerkøkken, og det kræver ingen forudgående tilmelding.
Om Det rullende Sommerkøkken
Aktiviteterne i Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Første stop på ruten er Aalborg, hvor Fødevareministeren vil lave mad sammen med sommergæsterne onsdag den 7. juli klokken 11.00-12.00. Det foregår på Honnørkajen i Aalborg.
Det rullende Sommerkøkken vil være i Aalborg den 7.-10. juli og der er åbent for gæster kl. 11-14 og kl. 16-19 hver dag.
Det rullende Sommerkøkken besøger de fire store byer i disse uger:
- Aalborg uge 27
- Aarhus uge 28
- Odense uge 29
- København uge 31-34
Læs mere: www.madkulturen.dk/sommer
Siden vil løbende blive opdateret med flere informationer om tid, sted og deltagende kokke.
Nøgleord
Kontakter
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Billeder

Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Festdag for børns maddannelse: Østervangskolen blev danmarksmestre i madkundskab30.4.2025 17:14:38 CEST | Pressemeddelelse
200 børn fra hele landet demonstrerede i dag deres kartoffelkompetencer ved DM i Madkundskab 2025. En vigtig brik i børns maddannelse, ifølge Madkulturens direktør Judith Kyst.
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum