Det rullende sommerkøkken
Åbent mad-event i byrummet
Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i byen til sommer med venner eller familien? Og kunne du tænke dig, at I sammen tilbereder et nemt, velsmagende og grønt måltid mad? Så besøg det ’Det rullende Sommerkøkken’.
I juli og august inviterer Madkulturen danskere og turister med i udekøkkenet i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse i byrummet, hvor gæsterne – guidet af dygtige kokke – selv tilbereder et nemt og klimavenligt måltid af friske madvarer. Gæsterne vælger selv hvilke af råvarerne, de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de kan tilberedes til lette, velsmagende måltider.
En del af gastronomiscenen
Det rullende Sommerkøkken er en del af regeringens sommerpakke. Madoplevelserne afvikles i samarbejde med lokale kokke, hvis hjerte banker for den bæredygtige hverdagsmad. Kokkenes deltagelse giver mulighed for at sætte fokus på den gastronomiske scene.
- Jeg glæder mig super meget til at sparke gang i denne her turné. Og især til at se, hvordan lokale kokke kan inspirere børn og voksne til at lave nem, grøn og lækker hverdagsmad. Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt. Så jeg håber især, at det kan inspirere os, der måske synes, det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød, siger fødevareminister Rasmus Prehn.
Madlavning på den bæredygtige måde
Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Madaktiviteterne i byerne skal give danskerne erfaringer med, hvordan de selv kan tilberede nem, grøn og lækker hverdagsmad, fortæller Judith Kyst, direktør i Madkulturen:
- Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad. Her er en unik mulighed for, at de kokke der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt. De gastronomiske fyrtårne er nemlig en del af løsningen, når det kommer til at lære danskerne at lave klimavenlig mad, siger Judith Kyst.
Hun tilføjer:
- Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov at have maden mellem fingrene og afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.
Det gratis at deltage i Det rullende Sommerkøkken, og det kræver ingen forudgående tilmelding.
Om Det rullende Sommerkøkken
Aktiviteterne i Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Første stop på ruten er Aalborg, hvor Fødevareministeren vil lave mad sammen med sommergæsterne onsdag den 7. juli klokken 11.00-12.00. Det foregår på Honnørkajen i Aalborg.
Det rullende Sommerkøkken vil være i Aalborg den 7.-10. juli og der er åbent for gæster kl. 11-14 og kl. 16-19 hver dag.
Det rullende Sommerkøkken besøger de fire store byer i disse uger:
- Aalborg uge 27
- Aarhus uge 28
- Odense uge 29
- København uge 31-34
Læs mere: www.madkulturen.dk/sommer
Siden vil løbende blive opdateret med flere informationer om tid, sted og deltagende kokke.
Nøgleord
Kontakter
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Billeder
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum