Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater ansætter ny orkesterchef

Del

Det Kongelige Teaters nye orkesterchef er australske Antony Ernst

Det Kongelige Teater har valgt 45-årige Antony Ernst fra Australien, som den nye orkesterchef for Det Kongelige Kapel. Han kommer fra en stilling som Head of Production and Artistic Planning ved Orchestre Philharmonique de Strasbourg. Han har desuden erfaring fra både Semperoper Dresden, Deutscher Oper am Rhein, Sydney Symphony og Auckland Philharmonia Orchestra.

Teaterchef Morten Hesseldahl er begejstret for, at Det Kongelige Teater har ansat en markant profil og en nøgleperson for Det Kongelige Kapels fortsatte udvikling.

"Det er med den største glæde, at vi kan meddele, at vi nu har ansat Antony Ernst som ny orkesterchef for Det Kongelige Kapel. Dermed får operachef, John Fulljames, og balletchef, Nikolaj Hübbe, den stærkest tænkelige medspiller i deres fortsatte arbejde med at udvikle kunstarterne," udtaler teaterchef Morten Hesseldahl. 

Operachef John Fulljames udtrykker også stor tilfredshed med valget af den nye orkesterchef:

"I am delighted that Antony Ernst will join us as Orchestra Director from mid January. Following an extensive process, Antony Ernst, emerged as the outstanding candidate. He brings experience in orchestral leadership with real entrepreneurial skills and flair."

Antony Ernst tiltræder sin nye position på Det Kongelige Teater allerede i januar 2018 og ser frem mod de nye udfordringer:

"I am delighted to be joining DKT - Det Kongelige Kapel is a superb orchestra with a long and proud tradition, and it is a privilege to be able to help shape its future. I look forward to working with John Fulljames and his team to develop its tremendous potential."  

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum