Der skal grønne penge på bordet

Del

Økonomien er både den største motivationsfaktor og stopklods, når danske boligejere overvejer at energirenovere deres hjem. Det viser nye tal fra Bolius, der får brancheorganisationen TEKNIQ til at opfordre til politiske initiativer.

Kilde: Bolius
Kilde: Bolius

Der er langt fra tanke til handling, når boligejerne overvejer, om det er tid til at energiforbedre deres hjem. Det understreges af tal fra årets boligejeranalyse fra boligejernes videncenter, Bolius. De viser, at selvom interessen for energiforbedringer er vokset svagt de senere år, er det stadig de færreste boligejere, som omsætter de grønne tanker til konkrete projekter. De ærgrer TEKNIQ Installationsbranchen.

”Vi ved, at omkring 40 procent af det samlede energiforbrug sker i bygninger. Der er med andre ord et enormt potentiale for at effektivisere energiforbruget i vores boliger,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder, og uddyber:

”Det er naturligvis positivt, at interessen for energiforbedringer er stigende, men der er tale om en meget beskeden vækst, og meget tyder på, at der stadig er alt for mange stopklodser – ikke mindst økonomiske – når det gælder om for alvor at føre den grønne omstilling ind i vores hjem,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder.

Når boligejerne energiforbedrer deres boliger, er det først og fremmest økonomien, der motiverer til at sætte gang i projekterne.  Det fremhæver 48 procent af deltagerne i Bolius’ undersøgelse. Men samtidig fremhæver 48 procent ligeledes, at økonomien er en af de største barrierer.

”Det bekræfter vores egne undersøgelser og viser bare, hvor vigtigt det er, at boligejerne har en økonomisk gulerod, når de skal realisere deres grønne drømme,” siger Simon O. Rasmussen.

Ifølge undersøgelsen er fordelagtige tilskudsordninger det, der kan få flest boligejere (30 procent) til at gennemføre en energirenovering af deres hjem. En tendens, der især er udtalt hos de yngre boligejere (38 procent).

”Desværre har vi jo set, at regeringen med sit energiudspil tidligere på året valgte at reducere indsatsen for at styrke energieffektiviseringen i Danmark. Derfor håber vi, at man fra politisk side fremadrettet vil gøre en markant indsats for at motivere boligejerne til at gøre deres hjem grønnere – eksempelvis i form af en stærk energieffektiviseringsordning,” siger Simon O. Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, mobil 60 69 88 91

Billeder

Kilde: Bolius
Kilde: Bolius
Download
Kilde: Bolius
Kilde: Bolius
Download
Kilde: Bolius
Kilde: Bolius
Download
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer 2.800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 45.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 50 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum