Frederikshavn Kommune

Dansk fiskeri skal have en bæredygtig fremtid

Del

Hvordan sikrer vi, at dansk fiskeri forbliver økonomisk rentabelt? Kan vi i fremtiden udnytte mere af den fisk, der trækkes i land? Hvordan får vi skabt næste generation af fiskere? De spørgsmål vil en lang række interessenter fra ind- og udland inden for fiskerierhvervet forsøge at komme med svar på d. 4. november 2019 i Frederikshavn

Fiskefartøjet Gitte Henning i Skagen, Frederikshavn Kommune
Fiskefartøjet Gitte Henning i Skagen, Frederikshavn Kommune

Mandag d. 4. november sættes der i Frederikshavn fokus på bæredygtigheden af dansk fiskeri. Her vil repræsentanter fra Folketinget, EU-Parlamentet, Storbritannien, fiskerierhvervet m.fl. mødes for at dele deres syn på sagen, når det gælder indsatsen for at gøre fiskeriet mere bæredygtigt. Det drejer sig om bæredygtighed i forhold til økonomisk bundlinje lige såvel som klima og miljø. Nordjysk Fiskerikommune Netværk og Danmarks Fiskeriforening står for konferencen Bæredygtig Bundlinje.

- Fiskeriet er et meget vigtigt erhverv i Danmark, som vi alle sammen er optaget af. Men der er flere udfordringer i horisonten. Brexit truer, der skal sikres et sundt generationsskifte, og klima- og miljø skal tænkes ind. Alle de forhold vil vi tage fat på i kampen for at sikre, at vores fiskeri har en god fremtid, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

En dag med vidensdeling
Bæredygtig Bundlinje bliver en konference med en lang række indlæg fra kyndige fagfolk med fingeren på pulsen på hvert deres område. For eksempel vil seniorforsker Ludvig A. Krag fra DTU Aqua sætte fokus på, om redskaber så som trawl og garn kan gøres mere bæredygtige. Storbritanniens ambassadør i Danmark Dominic Schroeder vil forsøge at kaste lys over Brexit og eventuelle muligheder og udfordringer for dansk fiskeri. Og næstformand for Europa-Parlamentets Fiskeriudvalg og MP Søren Gade vil fortælle om, hvordan man i EU arbejder med balancen mellem at skabe sunde, bæredygtige fødevarer og sikre gode rammer for fiskerierhvervet.

Konferencens mange budskaber og løsningsforslag vil blive opsummeret i et slutdokument, der har til hensigt at styrke fiskeriets fremtid som bæredygtigt og lønsomt erhverv.

Pressen inviteres med
Vi vil gerne invitere pressen til at dække konferencen. Det bliver en dag med mange højaktuelle oplæg og mulighed for interviews med centrale kilder inden for fiskerierhvervet. Vi kan desuden være behjælpelige med case-kontakt og flere reportagemuligheder på dagen.

For yderligere information – kontakt:

Hakan Jakob Kosar, pressechef, Frederikshavn Kommune: 61 62 60 47 / hkko@frederikshavn.dk

 

TID OG STED

Bæredygtig Bundlinje finder sted d. 4. november 2019.

Adressen er: Det Musiske Hus, Rådhus Alle 98, 9900 Frederikshavn.

Dørene åbnes 09.30, og dagens program er sat til at slutte 15.00.

 

Nøgleord

Billeder

Fiskefartøjet Gitte Henning i Skagen, Frederikshavn Kommune
Fiskefartøjet Gitte Henning i Skagen, Frederikshavn Kommune
Download

Vedhæftede filer

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum