Dancann Pharma

DanCann Pharma: Standardiserede medicinske cannabisprodukter er altafgørende for lægestanden – og i sidste ende for patienterne

Del

DanCann Pharma har etableret sine højteknologiske produktionsfaciliteter Biotech Pharm1 med henblik på produktion af standardiserede medicinske cannabisprodukter. Anlægget er bygget på baggrund af best practice fra medicinalindustrien i kombination med avanceret miljøstyret kultiveringsteknologi og vertikalt landbrug.

Biotech Pharm1 (BP1) er designet til at levere cannabisingredienser til det globale marked i overensstemmelse med EU's Good Manufacturing Practice (GMP) standarder. BP1 kan kopiere og kontrollere mikroklimatiske forhold meget præcist uden indblanding fra eksterne miljøfaktorer. Dette giver fuldstændig og specifik kontrol over alle dyrkningsceller i anlægget og gør det muligt at efterligne unikke dyrkningsforhold i forhold til den specifikke plantegenetik. Dette niveau af kontrol og præcision sikrer ensartede resultater, udbytte og produktsikkerhed.

- DanCann Pharmas cannabisgenetik reagerer ekstremt godt på de vækstbetingelser og praksisser, der findes i BP1. Disse genetikker er grundlaget for hele anlægget, hvor essensen er, at vores produkter vil være fuldstændig ens fra batch til batch, siger Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør i DanCann Pharma.

Og hvorfor er det så vigtigt at forsyne markedet med et standardiseret medicinsk cannabisprodukt?

- Et standardiseret cannabisprodukt gør det muligt for læger at overvåge dosis og virkning af medicinsk cannabis på samme måde som for andre former for godkendt medicin, hvor medicinsk cannabis i dag defineres som et ikke-registreret lægemiddel under den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis. I modsætning til anden medicin har cannabis ikke en fast kemisk/molekylær sammensætning. Cannabis indeholder hundredvis af forskellige stoffer, og hver enkelt type er forskellig i forhold til sammensætningen, forklarer Jeppe Krog Rasmussen.

Ikke to cannabisplanter er ens. I sidste ende bestemmer plantens fuldstændige 'fingeraftryk' dens virkning. THC og CBD er de bedst kendte stoffer, men der er hundredvis af andre kendte og ukendte stoffer i planten, som kan have en effekt.

- Cannabis skal standardiseres, så hver genetik af medicinsk cannabis har en unik, fuldt standardiseret genetisk sammensætning, der forbliver den samme hver gang, for hver eneste batch via en systematiseret og unik produktionsproces. Resultatet bliver, at CBD- og THC-niveauerne altid er de samme, men de andre stoffer er også altid til stede i samme forhold. Den reproducerbare kemiske profil gør det muligt for læger at overvåge dosis og virkning på samme måde som for anden godkendt medicin, uddyber Jeppe Krog Rasmussen.

Standardiseret cannabis er ekstremt vigtigt for patienten, for ligesom ved ’normal’ medicin skal patienterne tilbydes en bestemt type. Nogle gange kan det tage lang tid at få patienterne på den rigtige type med præcis den rigtige dosis. Det samme gælder brugen af ​​cannabisolie. Ændring af dosis eller administration af medicin med en anden genetisk sammensætning kan have uheldige konsekvenser for den enkelte patient.

- Naturligvis vil lægerne gerne vide præcis, hvad de giver til deres patienter, og hvad virkningen er. Det kræver meget tid og kræfter for lægerne at vænne sig til at ordinere cannabis. Den reproducerbare kemiske profil af standardiseret medicinsk cannabis gør det imidlertid muligt for lægerne at overvåge dosis og effektivitet på samme måde som for anden godkendt medicin. Da vores produkter bliver produceret i overensstemmelse med farmaceutiske standarder, er kvalitet og sikkerhed garanteret i samme omfang, slutter Jeppe Krog Rasmussen.

For yderligere information 
Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør hos DanCann Pharma, e-mail: jkr@dancann.com,  tlf.: 2963 6920. 

 

Kontakter

Billeder

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-pharma virksomhed, som blev etableret i 2018 og børsnoteret på Spotlight-børsen i 2020. Virksomhedens fokusområder er forskning, udvikling, produktion og salg af medicinsk cannabis og lægemidler med indhold af cannabinoider. 

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker. 

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma: En stærk og voksende organisation skal indfri de store kommercielle ambitioner10.11.2022 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Lige nu gennemfører DanCann Pharma A/S en fortegningsemission med henblik på at tilføre yderligere kapital til virksomheden. Emissionen, som løber indtil fredag den 11. november kl. 17, er på forhånd 77% garanteret og skal - hvis fuldt tegnet - tilføre 28,5 millioner kr. til virksomhedens forretningsområder. Såfremt transaktionen tegnes fuldt, vil dette være tilstrækkeligt indtil DanCann Pharma rammer break-even. Det forventer virksomheden vil ske i løbet af 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum