Dancann Pharma

DanCann Pharma sætter nye branchestandarder efter imponerende testresultater: Et produkt fri for kontaminering uden brug af bestråling

Del

Der er lige nu stor efterspørgsel efter cannabis-biomateriale, og specielt THC-potente råvarer er i meget høj kurs. Tetrahydrocannabinol (THC) er et af de aktive stoffer som udvindes fra cannabis, og hos DanCann Pharma er det lykkedes at udvinde bio-materiale med et meget højt indhold af THC. Nu viser flere tests, at produkterne også er helt fri for kontaminering. Uden brug af bestråling.

- Vi er ovenud tilfredse med analyserne af vores biomateriale. Resultaterne er helt unikke i branchen, hvor det ikke tidligere har været muligt at eliminere kontaminering på dette niveau uden brug af bestråling, og det giver os et kæmpe boost i det fortsatte arbejde i vores produktionsfaciliteter i Biotech Pharm1, fortæller Morten Martinsen, som er Co-founder og arbejder med forretningsudvikling hos DanCann Pharma.

Hos QNTM Labs, der laver test og kemiske analyser til cannabisindustrien i et eksklusivt testlaboratorium, bekræfter direktør Justin Ihnken resultaterne af de analyser, som hans laboratorium har lavet af DanCann Pharmas cannabis biomateriale.

- QNTM Labs kan bekræfte, at disse resultater opfylder de strenge danske lovkrav. Ved en afsluttende analyse var det tydeligt, at kvantificeringsniveauerne af bakterier og mikrobiologiske organismer i DanCann Pharmas prøver var et godt stykke under de tilladte grænseværdier. Vi [QNTM Labs] søger at opretholde det højeste niveau af kvalitetsstandarder inden for farmaceutiske laboratorietests globalt, og DanCann Pharmas seneste laboratorieresultater dokumenterer virksomhedens tilgang til kvalitetsdyrkning og produktion af medicinsk cannabis, udtaler han.

Bestråling er en metode, som nogen producenter benytter for at ”rense” produkterne for en eventuel kontaminering, der kan stamme fra cannabisplanternes vækstmedie (jord eller rockwool) eller fra eksterne faktorer i forbindelse med håndteringen. Bestrålingen medfører en svækkelse af effekten af indholdsstofferne – og flere markeder har indført et forbud mod salg af bestrålede produkter.

- Vores biomateriale er produceret med udgangspunkt i bedste praksis fra medicinalindustrien i kombination med avanceret miljøkontrolleret kultiveringsteknologi og vertikal kultivering. Det betyder, at planterne kultiveres i kasser i flere etager uden brug af jord eller andet medie, men med et specialudviklet system, der tilfører de nødvendige gødnings- og næringsstoffer. Og helt uden bestråling. Vi har automatiseret kultiveringsprocesserne og derved minimeret udefrakommende kontakt med produkterne, og det ser vi nu resultaterne af, fortæller Morten Martinsen

Ambitionsniveauet er højt hos DanCann Pharma. Virksomheden ønsker at skabe et reelt og legalt medicinsk alternativ for alle de patienter, som ikke har fået den ønskede effekt af deres tidligere medicin. At levere et kvalificeret, standardiseret og rent produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. Og på den baggrund – og med opbakning fra investorerne i den børsnoterede virksomhed – er der ikke gået på kompromis med faciliteterne og udstyret i den nyindrettede fabrik.

- Ensartet produktindhold og fokus på at levere samme kvalitet fra gang til gang er en garanti, som vi i DanCann Pharma har forpligtet os til at give til patienter, der kan have gavn af en behandling med medicinsk cannabis og cannabinoider. DanCann Pharma er etableret for at gøre en forskel for patienterne, og det vil vi aldrig gå på kompromis med, afslutter Morten Martinsen.

For yderligere information:
Morten Martinsen, ansvarlig for produktudvikling hos DanCann Pharma, tlf.: 4414 0377

Kontakter

Billeder

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-pharma virksomhed, som blev etableret i 2018 og børsnoteret på Spotlight-børsen i 2020. Virksomhedens fokusområder er forskning, udvikling, produktion og salg af medicinsk cannabis og lægemidler med indhold af cannabinoider.

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker.

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma A/S underskriver hensigtserklæring med Aureum Pharma AB om eksklusive produktrettigheder på det svenske marked for SEK 37 millioner12.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danske DanCann Pharma A/S og svenske Aureum Pharma AB har lavet en hensigtserklæring med sigte på at indgå en bindende leverings- og distributionsaftale på det svenske marked for medicinsk cannabis. DanCann Pharma sælger og eksporterer produkterne, som er henholdsvis blomster og granulat, og Aureum Pharma ompakker, markedsfører og distribuerer produkterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum