Dancann Pharma

DanCann Pharma har trykket på startknappen i BIOTECH PHARM1

Del

Den danske medicinalproducent DanCann Pharma A/S har netop offentliggjort, at den første fase i etableringen af virksomhedens højteknologiske produktionsfaciliteter BIOTECH PHARM1 i Ansager nu er afsluttet - og at anlægget er sat i drift.

Anlægget er bygget med udgangspunkt i bedste praksis fra medicinalindustrien i kombination med avanceret miljøkontrolleret landbrugsteknologi (CEA) og vertikalt landbrug. BIOTECH PHARM1 er designet til at levere cannabis-bulk til det globale marked i overensstemmelse med standarder for god fremstillingspraksis i EU (GMP) og er desuden forberedt til fremtidig biofarmaceutisk downstream-produktion. Anlægget indeholder blandt andet en afdeling med et fuldautomatisk vertikalt dyrkningssystem samt afdelinger til vask, efterbehandling, kontrol, opbevaring og forsendelse.

- Jeg er utrolig stolt over at kunne offentliggøre, at opførelsen og idriftsættelsen af BIOTECH PHARM 1 nu er på plads. Det er en vigtig milepæl for virksomheden og en præstation, som har krævet et enormt engagement og masser af tålmodighed fra både kolleger, kræfter i lokalområdet, samarbejdspartnere, entreprenører og investorer. Jeg vil gerne takke alle, der har været involveret i dette ekstraordinære projekt, udtaler Morten Martinsen, som er driftsansvarlig hos DanCann Pharma og var med til at etablere virksomheden sammen med Jeppe Krog Rasmussen i 2018.

Et produktionsanlæg i absolut topklasse
BIOTECH PHARM1 kan kopiere og kontrollere mikroklimatiske forhold meget tæt og præcist uden forstyrrelser fra eksterne miljøfaktorer. Dette giver fuldstændig og specifik kontrol over alle dyrkningsceller i anlægget og gør det muligt at efterligne forskellige klimaer fra hele verden helt unikt, hvis det er nødvendigt i forhold til den specifikke plantegenetik. Dette niveau af kontrol og præcision sikrer ensartede resultater, udbytte og produktsikkerhed fra batch til batch. DanCann Pharma er således ikke gået på kompromis på nogen områder i etableringen af de ultimative dyrkningsforhold for cannabis og har skabt State-of-the-Art faciliteter, som ingen andre i branchen kan matche.

Det første, nøje udvalgte, genetiske plantemateriale er allerede etableret i BIOTECH PHARM1 med succes, og den første træningshøst foretages inden for de kommende måneder.        

- DanCann Pharmas cannabisgenetik reagerer ekstremt godt på de unikke vækstbetingelser og praksisser, der findes i anlægget. Disse planter vil være grundlaget for hele anlægget og vil i sidste ende bidrage til at forbedre livskvaliteten for de mange patienter med udfordringer. Jeg ser frem til, at vi bliver GMP-certificeret, så vi kan starte vores eksport og imødekomme den globale efterspørgsel i det kommende år, fortæller Morten Martinsen.

DanCann Pharma A/S, der blev børsnoteret sidste år, blev dannet for at skabe et reelt og legalt medicinsk alternativ for alle de patienter, som ikke har fået den ønskede effekt af deres tidligere medicin. Med en ambition om at kunne levere et kvalificeret, standardiseret og rent produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin.

Adm. direktør i DanCann Pharma efterlyser mere fokus på patienten
Medicinsk cannabis er et område, hvor der er et stort behov for at sætte mere fart på forskning, udvikling og dokumentation, så flere produkter kan blive godkendt og tilgængelige. For lige nu er det patienterne, der er de store tabere.

- Patienterne er beklageligvis en temmelig overset størrelse blandt interessenterne på markedet for medicinsk cannabis, selv om de burde være den primære målgruppe. Meget i sektoren handler om eksport, standarder og lønsomhed, men burde vi i virkeligheden ikke i højere grad rette vores fokus på den store gruppe af mennesker, som har brug for hjælp? Sætte dem i centrum for udviklingen? Alle de, der er opgivet af behandlersystemet og må ty til alternative metoder og produkter, som måske endda skal skaffes illegalt med alle de udfordringer i forhold til indhold, kvalitet og pris, som følger med? Det er efter min mening både uværdigt og uholdbart, udtaler Jeppe Krog Rasmussen, adm. direktør hos DanCann Pharma.

For yderligere information:
Jeppe Krog Rasmussen, adm. direktør hos DanCann Pharma A/S, tlf.: +45 2963 6920
Morten Martinsen, driftsansvarlig hos DanCann Pharma A/S, tlf.: +45 3132 5584

Kontakter

Billeder

Download
Morten Martinsen, COO
Morten Martinsen, COO
Download
Jeppe Krog Rasmussen, CEO
Jeppe Krog Rasmussen, CEO
Download

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S blev grundlagt i 2018 og er en dansk biofarmaceutisk virksomhed drevet af cannabinoider. Virksomheden fokuserer på at opdage, udvikle, fremstille og kommercialisere nye produkter inden for behandling med cannabinoider (både phyto- og syntetiske) i en bred vifte af sygdomsområder. DanCann Pharma arbejder med både godkendte og ikke-godkendte lægemidler - såvel som både receptpligtige og receptfrie lægemidler. Og altid med hensynet til patienterne som et vigtigt pejlemærke.

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma og canadiske Tetra Bio-Pharma har underskrevet en aftale om eksklusiv distribution af produkter i Skandinavien og Tyskland5.5.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DanCann Pharma kan onsdag offentliggøre, at det ”Letter of Intent”, som virksomheden og Tetra underskrev i januar, nu har udmøntet sig i en konkret samarbejdsaftale, der giver den ansagerbaserede medicinalproducent eksklusiv ret til distribution af de cannabinoid-baserede lægemidler Reduvo ™ Adversa® og Qixleef ™ i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum