Dancann Pharma

DanCann Pharma A/S: Ifølge en nylig meningsmåling er et flertal af danskerne positive over for legalisering af cannabis

Del

På spørgsmålet om, hvorvidt cannabis skal legaliseres i Danmark under statslig kontrol, svarer 54 procent ja, 28 procent siger nej, mens de resterende 18 procent siger "ved ikke" ifølge en Norstat-måling offentliggjort forleden i Berlingske.

1.001 personer, der udgør et repræsentativt udsnit af den voksne danske befolkning blev spurgt, og i forhold til tidligere meningsmålinger vokser antallet af positive tilkendegivelser. En stigende erkendelse blandt befolkningen af, at nogle af de mange ingredienser i cannabisplanten kan have en helbredende, smertelindrende eller beroligende effekt. Og det er ikke kun i Danmark, at denne tendens bliver stadigt mere tydelig.

I Tyskland, Europas mest folkerige land, overvejer politikere i øjeblikket et forslag om at legalisere cannabis under regulerede forhold. Ifølge anerkendte mediekilder siger en regeringsvurdering, at den tyske stat kan tjene 4-5 milliarder euro årligt på at gennemføre en legalisering. Samtidig investerer canadiske og amerikanske cannabisvirksomheder massivt i Europa, hvor et fremtidigt marked kan blive større end det nordamerikanske marked. Repræsentanter fra cannabisindustrien i Danmark følger nøje med i udviklingen syd for grænsen.

- Tyskland er ikke bare Europas største økonomi, men også EU's vigtigste "influencer", og ifølge branchen vil en legalisering dér være af afgørende betydning. Vores tyske naboer er ofte forløbere for nye tiltag, som efterfølgende er vidt udbredt til resten af ​​kontinentet. Og det er også vores klare forventning, at det vil ske på cannabisområdet, og at Tyskland kan spille en afgørende rolle og starte en dominoeffekt for resten af ​​Europa i forbindelse med yderligere accept og legalisering af cannabis, udtaler Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør i DanCann Pharma.

I Danmark produceres medicinsk cannabis efter standarder kendt fra medicinalindustrien og underlagt en omfattende kvalitetskontrol af Lægemiddelstyrelsen. Medicinsk cannabis er en receptpligtig "medicin", som læger ordinerer til behandling af fx smerter eller ubehag i forbindelse med kemoterapi, sklerose eller andre sygdomme. En af de ting, producenterne skal forholde sig til, er den udbredte stigmatisering, som i mange år har været en tung belastning for cannabisindustrien.

- Stigmatiseringen er en stor udfordring, men efterhånden som flere og flere undersøgelser dokumenterer de positive effekter af cannabis og cannabinoider i forskellige sammenhænge, ​​er der tydelige tegn på generel accept fra patienter, fagfolk og NGO'er, som i stigende grad anerkender cannabis og cannabinoider som et reelt alternativ til traditionelle og konventionelle behandlingsmuligheder. Der er dog stadig et stykke vej til accept og anerkendelse, fortæller Jeppe Krog Rasmussen.

Den samfundsmæssige udfordring er, at 80 % af patienterne køber deres medicin indeholdende cannabis på det illegale marked. Uden garanti for kvalitet, effekt og indhold. Og der er flere (ikke særlig gode) grunde til, at det stadig er tilfældet.

- Behandling med medicinsk cannabis er temmelig dyr på grund af de begrænsede tilskudsforhold hertil sammenlignet med konventionelle lægemidler. Det rammer patienterne hårdt, specielt fordi størstedelen er knap så kapitalstærke, og måske endda på førtids- eller invalidepension. Der er også stadig en vis uvilje blandt de praktiserende læger, som tøver med at udskrive medicinsk cannabis til patienterne, oftest fordi de ikke er tilstrækkeligt uddannede og informerede om behandlingsformer, virkninger og bivirkninger. Og da medicinsk cannabis ikke er anerkendt som lægemiddel, er det lægen selv, der har ansvaret for effekten af produktet. Det er en gordisk knude, som kræver tid og masser af tålmodighed at få løst, forklarer Jeppe Krog Rasmussen.

DanCann Pharma-direktøren forventer, at debatten omkring legalisering af cannabis i Danmark og den megen opmærksomhed omkring anvendelsesmuligheder i forbindelse med forskellige sygdomsforløb, vil få en positiv effekt på branchen.   

- Alle former for legalisering og lempelser af regulatoriske forhold, som giver lettere adgang for patienter og forbrugere, er med til at skabe et stærkt incitament for virksomheder i – og tæt på – branchen. Og bare i løbet af det sidste år har producenterne mærket en markant større interesse både blandt investorer og blandt de mange patienter, der håber på nemmere og billigere adgang til produkterne. Branchen oplever således en øget form for accept, uanset om det handler om pharma/biotech, medicinsk cannabis eller cannabis til rekreativt brug, slutter Jeppe Krog Rasmussen.

For mere information
Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør hos DanCann Pharma, tlf.: 2963 6920

Kontakter

Billeder

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-pharma virksomhed, som blev etableret i 2018 og børsnoteret på Spotlight-børsen i 2020. Virksomhedens fokusområder er forskning, udvikling, produktion og salg af medicinsk cannabis og lægemidler med indhold af cannabinoider.

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af cannabisprodukterne  Bedrocan®Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker. 

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma: En stærk og voksende organisation skal indfri de store kommercielle ambitioner10.11.2022 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Lige nu gennemfører DanCann Pharma A/S en fortegningsemission med henblik på at tilføre yderligere kapital til virksomheden. Emissionen, som løber indtil fredag den 11. november kl. 17, er på forhånd 77% garanteret og skal - hvis fuldt tegnet - tilføre 28,5 millioner kr. til virksomhedens forretningsområder. Såfremt transaktionen tegnes fuldt, vil dette være tilstrækkeligt indtil DanCann Pharma rammer break-even. Det forventer virksomheden vil ske i løbet af 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum