Covid-19 øger behovet for bæredygtig udvikling i Afrika
Frem mod 2050 vil befolkningen i Afrika stige med en milliard mennesker. Det betyder, at flere munde skal mættes og jobs skabes. Flere lande kæmper aktuelt med Covid-19 pandemien, som udfordrer sundhed, vækst og økonomi.
Det er derfor vigtigere end nogensinde, at forbindelsen mellem de afrikanske lande og lande som Danmark styrkes. Det sker når repræsentanter fra en række afrikanske lande, fødevareklyngens virksomheder og Udenrigsministeriet mødes til Africa Business Forum på Axelborg i København d. 1. september.
I år deltager udviklingsminister Rasmus Prehn med en tale og deltager desuden i paneldebat.
”Vi er nødt til at skabe jobs og sikre fødevarer på det afrikanske kontinent, ikke mindst i lyset af COVID-19. Danmark har meget at tilbyde og vi kan yde et væsentligt bidrag til den bæredygtige udvikling ved at bruge vores egne erfaringer ude i verden. Jeg er derfor stolt af at kunne lancere et nyt myndighedssamarbejde mellem Fødevarestyrelsen og nigerianske myndigheder om fødevaresikkerhed og faglærte, hvor både offentlig og privat ekspertise og know-how drages i spil,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn.
Nyt strategisk samarbejde med Nigeria
Som noget nyt oprettes et myndighedssamarbejde mellem Danmark og Nigeria på landbrugs- og fødevareområdet. Det skal hjælpe danske virksomheder med at finde frem til de løsninger og behov, som både Nigeria og Danmark kan drage nytte af. Målet med samarbejdet er at skabe bæredygtig vækst i Nigeria og styrke relationerne mellem Danmark og det folkerigeste land på kontinentet. Danmark har et lignende samarbejde inden for landbrugs- og fødevareområdet i Afrika med Kenya.
Målet med et øget samarbejde er at skabe jobs og udvikling i de enkelte lande og skabe et bedre grundlag for danske virksomheders samarbejde om projekter i landene. Særligt landbrugs- og fødevareklyngen spiller en afgørende rolle, når det kommer til udvikling i flere afrikanske lande.
”Når den afrikanske landbrugs- og fødevareklynge skal udvikle sig, er det afgørende, at det sker på et bæredygtigt fundament. Flere lande ønsker med udgangspunkt i FN’s verdensmål at bekæmpe sult og fremme bæredygtig produktion. Her kan danske virksomheder bidrage med viden, erfaring og de produkter, som kan sikre forsyningssikkerhed og ernæring”, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.
Det er fjerde gang, at afrikanske diplomater, repræsentanter fra Danmark og den danske fødevareklynge mødes til Africa Business Forum, som arrangeres af Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarer har inden for de seneste par år arrangeret erhvervsdelegationer til Egypten, Etiopien, Algeriet, Uganda, Nigeria, Kenya, Ghana og Sydafrika og oplever en fortsat øget interesse for samarbejdsprojekter i Afrika.
Information om Landbrug & Fødevarer
For mere inforamtion kontakt:
Udenrigsminsiteriets pressevagt 6117 9247
Landbrug & Fødevarer pressetelefon 3339 4520
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.
Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse
Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum