Biennalen i Venedig: Danske forskeres studier af naturbaseret kystbeskyttelse udstilles for verden
Forskerne Gertrud Jørgensen, Anna Aslaug Lund og Ole Fryd har rejst verden rundt for at kortlægge, hvordan lande ved hjælp af naturbaserede løsninger bedst muligt sikrer sig mod fremtidens havvandstigning og øgede risiko for stormflod.
På Arkitekturbiennalen i den danske pavillon i Venedig, der åbner den 20. maj 2023 bliver deres forskning udstillet som fotografier og en ny bog, der diskuterer naturbaserede løsninger og udfolder kysten som fænomen.
Gertrud Jørgensen, Ole Fryd og Anna Aslaug Lunds forskning belyser fem essentielle principper for klimatilpasning: tilbagetrækning, genetablering af vådområder, bevarelse af klitlandskaber som naturlige diger, udnyttelse af diger som en del af en kystpark og skabelse af barriereøer, der beskytter mod bølger.
Forskernes studier af naturbaserede klimatilpasningsløsninger er et vigtig bidrag til at tackle de udfordringer, som klimaforandringerne medfører. De fem principper for klimatilpasning kan anvendes overalt i verden, og forskernes materiale på udstillingen viser, hvordan naturbaserede løsninger både kan levere beskyttelse mod stigende havniveauer og stormflod, og samtidig kan anvendes som metode for at skabe levende kyster med rekreative kvaliteter og plads til naturen.
Udstillingen viser desuden, hvordan forskernes viden kan anvendes i praksis. Forskningen har nemlig været med til at inspirere et designforslag udarbejdet af tegnestuen Schønherr, der også udstilles i den danske pavillon. Schønherrs forslag viser, hvordan hele København kan designes og udvikles for at imødekomme fremtidens havvandsstigninger og stormflod.
Selve udstillingen er kurateret af Josephine Michau, og forskerne udstiller blandt andet sammen med andre danske forskere fra Arkitekskolen i Aarhus og DTU, med tegnestuen Schønherr samt med en scenograf og lydkunstner.
Nøgleord
Kontakter
Anna Aslaug Mortensdottir Lund
Adjunkt
Landskabsarkitektur og planlægning
Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C
aal@ign.ku.dk
https://ign.ku.dk/forskning/landskabsarkitektur-planlaegning/
Telefon: +4535320528
---
Ole Fryd
Lektor
Landskabsarkitektur og planlægning
Rolighedsvej 23
1958 Frederiksberg C
of@ign.ku.dk
https://ign.ku.dk/
Telefon: +4520984243
---
Gertrud Jørgensen
Professor
Landskabsarkitektur og planlægning
Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C
gej@ign.ku.dk
https://ign.ku.dk/forskning/landskabsarkitektur-planlaegning/
Telefon: +4535331828
Mobil: +4561300293
---
Frederik Emil Thymark-Holm
Communications Officer
Department of Geosciences and Natural Resource Management, Landscape Architecture and Planning Y
Rolighedsvej 23
1958 Frederiksberg C
Phone: +4535329052
Phone (Reception desk): +4535331500
E-mail: Fet@ign.ku.dk
Billeder
Information om Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
+45 35 33 15 00https://ign.ku.dk/
Pavillonens udstilling Coastal Imaginaries udforsker naturbaserede designløsninger for fremtidens kystlandskaber og giver konkrete løsninger på at leve med stigende havniveauer og stormfloder forårsaget af klimaændringer.
Kurator for Danmarks bidrag, Josephine Michau, kalder Coastal Imaginaries for ”et laboratorium for håb i en verden af viral håbløshed” med reference til den samlede biennales overordnede titel ”The Laboratory of the Future”, som er givet af hovedkurator Lesley Lokko.
Dansk Arkitektur Center er udpeget af Kulturministeriet som kommissær for det officielle danske bidrag til den 18. arkitekturbiennale i Venedig. Bidraget er skabt i samarbejde med Realdania, Kulturministeriet og Statens Kunstfond Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur.
Årets Arkitekturbiennale i Venedig finder sted i perioden den 20. maj til den 26. november 2023.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Klimaforandringer kan true vådområders kulstofbinding5.12.2024 12:56:57 CET | Pressemeddelelse
En større global undersøgelse, hvor teposer bruges som måleinstrument, afslører, hvordan stigende temperaturer øger nedbrydningen af organisk materiale i vådområder og reducerer deres kapacitet til kulstoflagring. Forskningen giver vigtig indsigt i, hvordan disse økosystemer reagerer ved klimaforandringer.
Håb i velfærdsstatens boligklager14.11.2024 13:03:57 CET | Pressemeddelelse
Ny bog og kortfilm tager et humoristisk, men seriøst blik på beboernes daglige kamp og klager i almene boligområder. Med udgangspunkt i ghettolovgivning og byplanlægning, stiller projektet spørgsmålstegn ved nedrivninger og frasalg som integrationsmetoder og opfordrer i stedet til en bæredygtig udvikling i samarbejde med beboerne.
Skovskolen Djursland gør klar til at åbne Naturvejlederuddannelsen20.9.2024 09:55:03 CEST | Pressemeddelelse
Som det nyeste skud på stammen åbner Naturvejlederuddannelsen på Skovskolen Djursland efter nytår. Det er et led i udviklingen af skolen, som i forvejen uddanner skov- og landskabsingeniører, skov- og naturteknikere og vildtforvaltere. Naturvejlederstuderende Janne Terp glæder sig til at kunne fortsætte uddannelsen tættere på hjem og job i Jylland.
Træer er nøglen til bedre ernæring i Malawi13.8.2024 11:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning afslører, at kvinder i områder med mange træer får mere vitamin A, jern og zink. Når folk henter mad direkte fra træerne på deres gårde, får de langt bedre næring, især i tørketider. Det her kan virkelig ændre spillet for dem, der ikke har råd til at købe sund mad. Træer er med til at tackle både klimaproblemer og dårlig ernæring på én gang!
Klimaforandringer i Tibet ændrer plantevæksten19.6.2024 13:06:58 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at klimaforandringer påvirker plantevæksten på det Tibetanske Højland. Resultaterne viser, at forholdet i biomasse over og under jorden har ændret sig og varierer markant afhængigt af, om der er tale om tørre eller fugtige landskaber. Dette er afgørende for den fremtidge afgræsning og dermed livsvilkårene for både dyr og mennesker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum