Dansk Metal

Arbejdsmarkedets parter skal fortsat spille rolle på erhvervsuddannelserne

Del

Regeringen har i dag lanceret en ’sammenhængsreform’, der lægger op til et forsøg, hvor erhvervsskolerne gives friere rammer til at tilrettelægge uddannelsernes indhold.

Under titlen Friinstitutionsforsøg på ungdomsuddannelserne’ foreslår regeringen at lave et 3-4-årigt forsøg, hvor blandt andre erhvervsskoler gives friere rammer til at tilrettelægge uddannelsernes indhold og sammensætte deres bestyrelser.

Dansk Metal understreger, at det fortsat er vigtigt, at arbejdsmarkedets parter spiller en afgørende rolle i udviklingen og driften af uddannelserne. 

“Det gør vi for at sikre, at uddannelserne har den kvalitet og relevans, som virksomhederne efterspørger. Det uddannelsesmæssige ansvar tager vi på os, fordi vi mener, at der er en uomgængelig værdi i, at uddannelserne udvikles tæt på arbejdsmarkedet”, siger Kasper Palm, der er forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsessekretariat.

Dansk Metal forventer derfor, at arbejdsmarkedets parter inddrages i udformningen af et eventuelt forsøg, så der ikke gives køb på de centrale værdier i erhvervsuddannelsessystemet.

”Det er meget bekymrende, hvis dagens reformudspil fra Regeringen får den konsekvens, at arbejdsgiver og arbejdstagerorganisationer fratages det ansvar, vi i dag løfter – både i bestyrelsesarbejde og rent økonomisk. Hvis erhvervsuddannelserne fortsat skal være i tråd med behovene på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at arbejdsmarkedets parter er dybt involverede i udformningen af uddannelserne”, siger Kasper Palm.

I Regeringens ’sammenhængsreform’ præsenteres også initiativet ’Frihedspakke til erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser’.

Dansk Metal mener, at det er af afgørende betydning, at der skabes mere attraktive uddannelses- og ungdomsmiljøer, hvis man skal tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne.

"Derfor skal gymnasier og erhvervsskoler efter vores opfattelse arbejde tættere sammen i fremtiden. Men hvis vi ikke skal give køb på kvaliteten i erhvervsuddannelserne, er det centralt, at det rigtige udstyr og de rette værkstedsfaciliteter er tilstede. Initiativet skal ikke udhule erhvervsuddannelserne på bekostning af de gymnasiale uddannelser”, siger Kasper Palm, der er forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsessekretariat.

Det er ifølge Dansk Metal helt afgørende, at regeringens fokus fastholdes på, at erhvervsuddannelserne skal have de bedste forudsætninger for fortsat at være i verdensklasse.

Yderligere info og kommentarer:

Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsessekretariat, telefon 26187047.

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874.

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum