Syddansk Universitet

Alle godkendelser og finansiering på plads. Nu skal der uddannes læger i Esbjerg

Del

For de studerende der til sommer kommer ind på lægeuddannelsen på Syddansk Universitet, bliver der mulighed for at tage kandidatdelen i Esbjerg. Det ligger fast efter, at Uddannelses- og Forskningsministeriet, Sundheds- og ældreministeriet og Finansministeriet i denne uge har givet grønt lys til, at der fremover kan uddannes læger i Esbjerg. I alt 30 lægestuderende kan hvert år få denne mulighed.

Når de nye medicinstuderende starter på deres uddannelse 1. september 2019, får 30 af dem mulighed for at vælge at tage sidste halvdel af deres uddannelse – den såkaldte kandidatdel – i Esbjerg. Uddannelsen i Esbjerg er resultatet af et stort ønske og et intensivt arbejde mellem Syddansk Universitet (SDU), Region Syddanmark, Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune. Et ønske, som Uddannelses- og Forskningsministeriet, Sundheds- og ældreministeriet og Finansministeriet nu har sagt ja til.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

  • Etableringen af lægeuddannelsen er et af grebene, der kan afhjælpe manglen på læger både på sygehusene og hos de praktiserende læger i det sydlige Jylland. Erfaringer viser nemlig, at mange nyuddannede læger bliver i den landsdel, hvor de har læst. Her finder de en bolig, venner og måske stifter de familie.

Der skal fremover optages 30 kandidatstuderende om året, og da kandidatuddannelsen varer 3 år, vil det betyde, at op i mod 90 medicinstuderende hele tiden vil have deres gang på Sydvestjysk Sygehus fra 2022. De første læger forventes at være færdiguddannede i 2025.

Dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, der står for lægeuddannelsen, siger:

  • I Region Syddanmark har man haft udfordringer med at rekruttere læger i de sønder- og vestjyske områder. Med denne mulighed giver vi 30 kandidatstuderende mulighed for at lære Esbjerg, og Vest- og Sydjylland at kende, således at de kan drage nytte at det fortrinlige læringsmiljø som i høj grad allerede findes, og at de samtidig kan få øjnene op for de fantastiske muligheder, der er for at etablere sig med et godt liv, tæt på både natur og byliv.

Praksisnær uddannelse

Allerede nu er forberedelserne i fuld gang med ansættelser af undervisere i Esbjerg og ikke mindst en afdækning af, hvordan der kan skaffes plads til de kommende studerende i Esbjerg. Der skal investeres en del midler i de nye stillinger og undervisningsplanlægningen og etableringen af lokaler bliver en større investering.

Administrerende direktør på Sydvestjysk Sygehus, Per Busk, ser frem til at få medicinstuderende til sygehuset:

  • Vi vil skabe en uddannelse, hvor vi gør overgangen fra studieliv til lægeliv så let som mulig. De nye undervisningslokaler kommer til at være centralt placeret på Sydvestjysk Sygehus, så de studerende kommer tæt på underviserne og de kliniske miljøer. Som studerende i Esbjerg vil man få en mentor under hele uddannelsen, og man bliver tilknyttet en stamafdeling, så man fra starten er en del af afdelingernes hverdag. 

Forskningen styrkes

Samtidig styrker tiltaget forskningsindsatsen i den jyske del af Region Syddanmark, idet de nye undervisere vil have en forskningsmæssig tilknytning til SDU. Sygehuset i Esbjerg og også de andre sygehuse i det sydlige Jylland skal levere undervisere til den nye kandidatuddannelse.

De unge, der er interesseret i at læse til læge, kan allerede til sommer søge ind på lægeuddannelsen i Esbjerg med optag til 1. september. Helt formelt kommer det til at foregå sådan, at første del – bachelordelen – skal læses i Odense på den eksisterende lægeuddannelse og anden del – kandidatdelen – skal læses og afsluttes i Esbjerg. 


Fakta: Overblik over medicinuddannelser i Danmark

København – 509 kandidatstudiepladser
Odense – 258 kandidatstudiepladser
Aarhus – 448 kandidatstudiepladser
Aalborg – 150 kandidatstudiepladser
Esbjerg – 30 kandidatstudiepladser

Nøgleord

Kontakter

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, mobil: 25 33 09 82

Dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU, mobil: 60 11 37 52

Administrerende sygehusdirektør Per Busk, Sydvestjysk Sygehus, mobil: 21 72 66 87

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Ingen sanktion for billeder af nøgne mænd på SDU1.2.2019 10:20:37Pressemeddelelse

En artikel i Weekendavisen i dag fortæller en historie om SDU, som ifølge artiklen skulle have givet en forsker, ansat på universitetet, en påtale for at vise billeder af mænd med nøgen krop uden for en forsknings- eller undervisningssituation. Weekendavisen gengiver i sin artikel to modelbilleder af mænd, “der ikke er meget mere afklædt end en svømmer ved OL”, men som skulle have givet anledning til påtalen. Den studentermedhjælp, som ifølge artiklen blev eksponeret for billederne fortæller, at medarbejderne på SDU generelt bruger deres udleverede IT-udstyr til private formål. - Jeg har aldrig set de billeder, som er i Weekendavisens artikel i dag. Og generelt: Jeg bliver ikke provokeret af billeder af nøgne mænd. Vi ser fra tid til anden indhold af privat karakter i forbindelse med det supportarbejde vi udfører. Normalt påvirker de ting jeg ser mig ikke, og der skal meget til, før jeg føler det går over grænsen. Jørgen Schou, sekretariatschef på SDU: -Jeg har aldrig set de billeder,

Ingen sanktion for bar overkrop1.2.2019 06:19:14Pressemeddelelse

En artikel i Weekendavisen i dag fortæller en historie om SDU, som ifølge artiklen skulle have givet en forsker, ansat på universitetet, en påtale for at vise billeder af mænd med nøgen overkrop uden for en forsknings- eller undervisningssituation. SDU’s rektor Henrik Dam har på grund af tavshedspligt ikke mulighed for at udtale sig om personalesager, men han oplyser, at SDU aldrig har givet en tjenstlig sanktion for at vise billeder af mænd med nøgen overkrop. -I min optik ville det være bizart at anse bare maver, blotlagte skuldre eller blottede knæ for nøgenbilleder, der kan danne grundlag for en påtale, advarsel eller afskedigelse.

Flere kvinder i forskning18.1.2019 10:48:57Pressemeddelelse

Danske og europæiske universiteter har i stigende grad fokus på at sikre større diversitet blandt dem der vælger forskervejen. Syddansk Universitets Gender Equality Team, der arbejder med ligestilling på universitetet, har således netop hjemtaget en bevilling på 22 millioner kroner fra EU til et projekt, der de næste fire år skal implementere ligestillingshandlingsplaner på SDU og 8 andre europæiske universiteter. Som koordinator står SDU i spidsen for projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum