Uber og Airbnb kåret til verdens mest banebrydende virksomheder

København, 16. august 2016
De revolutionerer verden, skaber helt nye forbrugsmønstre og knuser de konkurrenter, der ikke havde set dem komme. Årets 50 mest banebrydende virksomheder er netop kåret af amerikanske CNBC. På listen findes både velkendte virksomheder som Uber, Spotify og Airbnb samt en masse nye vækstkometer, de fleste danskere aldrig har hørt om. Måske netop derfor bør vi skelne til, hvad der sker ude i den store verden, for vores egen innovationskraft er under pres, mener ekspert.
- Fælles for de her virksomheder er, at de stort set alle er baseret på teknologi eller i hvert fald benytter teknologien som en platform for at skabe forretning. Det betyder også, at de sjældent ejer andet end teknologien og deres medarbejdere. Det gør, at de kan nå ud til millioner af mennesker og stadig have lave omkostninger, siger leder af Monitor Deloitte i Danmark, Nicolai Hesdorf, der rådgiver store virksomheder om strategi.
Det er dog ikke kun teknologien, der gør virksomhederne i stand til at revolutionere deres markeder. Deres største bedrift er, at de ændrer den traditionelle efterspørgsel, mener Nicolai Hesdorf:
- Airbnb har fx lavet hele værdikæden om i forhold til at leje værelser og søge efter overnatningsmuligheder. Det er ikke længere et marked, der blot er forbeholdt de store hotelkæder. I dag kan alle lave deres egen forretning og udleje deres bolig. Det skaber en helt ny form for efterspørgsel og en helt ny adfærd.
Der er ingen danske virksomheder med på listen, hvilket er bekymrende, mener Nicolai Hesdorf, også selv om vi er et lille land:
- Man kan selvfølgelig tænke, at Danmark aldrig kan hamle op med de store lande, men eftersom der er tale om teknologivirksomheder, er det ikke rigtig en undskyldning, der duer. Samtidig er vores naboer i Sverige langt længere fremme, når det gælder om at være forrest med innovation. Vi er simpelthen ikke gode nok til at slå igennem.
Ifølge Nicolai Hesdorf skyldes vores manglende innovationskraft hovedsageligt, at det danske iværksættermiljø er for svagt:
- På mange områder har vi stadig et famlende iværksættermiljø i Danmark og et skattesystem, der ikke er er gearet til at håndtere det. Derudover har mange iværksættere svært ved at skalere deres forretning, så den bliver rigtig stor. De få, som formår at gøre det, flygter desværre i stor stil til USA.
Efter Uber og Airbnb følger betalingsvirksomheden Ezetap på en tredjeplads på listen, mens Big Data-virksomheden Palantir Technologies kommer ind som nr. 4. Den samlede værdi af de 50 mest banebrydende virksomheder i verden er hele 242 mia. dollars.
Om undersøgelsen:
Det amerikanske nyhedsmedie CNBC kårer hvert år verdens 50 mest banebrydende virksomhed på den såkaldte ”Disruptor 50”-liste. Se mere her: http://www.cnbc.com/2016/06/07/2016-cnbcs-disruptor-50.html
Verdens 50 mest banebrydende virksomheder er:
- Uber
- Airbnb
- Ezetap
- Palantir Technologies
- 23andMe
- Bloom Energy
- Ginkgo Bioworks
- Klarna
- Blippar
- Coursera
- Houzz
- Udacity
- LanzaTech
- Cloudera
- DAQRI
- Snapchat
- Oscar
- Phononic
- MongoDB
- Synack
- Teespring
- SimpliVity
- Slack
- CloudFlare
- Spotify
- Medium
- Lyft
- Veniam
- Stripe
- SpaceX
- InsideSales.com
- SurveyMonkey
- Diamond Foundry
- WeWork
- Kabbage
- Deezer
- Humacyte
- Okta
- Twilio
- Cylance
- Moderna Therapeutics
- Dropbox
- Dataminr
- Motif
- LISNR
- Jaunt
- GitHub
- SoFi
- Instacart
Nøgleord
Kontakter
Nicolai Hesdorf
Tlf. +45 30 93 48 38
nhesdorf@deloitte.dk
Billeder
Information om Deloitte
Nicolai Hesdorf er leder af Monitor Deloitte i Danmark.
Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
Danskernes skærmtid fortsætter op trods stigende bekymring om overforbrug4.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Deloitte præsenterer nye indsigter i danskernes digitale forbrugervaner. Over halvdelen angiver, at de oplever et overforbrug i deres dagligdag.
Danske topledere investerer heftigt i AI – men interesserer sig ikke synderligt for teknologien13.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Kun 38 procent af toplederne i danske virksomheder udtrykker høj interesse for generativ AI. Til sammenligning er interessen høj hos hele 63 procent af toplederne i resten af verden. Kløften kan sætte Danmark tilbage i AI-kapløbet, konkluderer Deloitte i ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum