Bankernes boliglånsrenter er nu tilbage på niveauet før rentestigningerne
Mybankers rentestatistik for marts 2025
Faldet i bankernes renter på boliglån og andelsboliglån fortsatte i marts. Det viser denne måneds rentestatistik fra Mybanker.

Faldet i bankernes renter på boliglån og andelsboliglån fortsatte i marts. Det viser Mybankers rentestatistik, der opgør de renter, bankkunder får tilbudt af bankerne gennem Mybankers portal.
De gennemsnitlige tilbudte renter på både andelsboliglån og boliglån (den såkaldte efterfinansiering) faldt med 0,1 procentpoint i marts. Renten på andelsboliglån lå i gennemsnit i marts på 4,1 pct., mens renten på boliglån faldt til 4,0 pct.
”Inden renterne begyndte at stige i 2022, lå de gennemsnitlige renter på boliglån også på 4,0 pct. Inflationskrisen rentestigninger er med andre ord nu annulleret, når det kommer til boliglån i banken”, siger Mybankers cheføkonom Jens Hjarsbech.
Siden renterne toppede i 2024, er boliglånsrenten faldet med 2,6 procentpoint, hvilket er 1,1 procentpoint mere, end Nationalbanken har sænket renten med i samme periode.
For en ejerboligkøber, der køber en bolig til 4 mio. kr. og finansierer de sidste 15 pct. med et boliglån i banken, svarer rentefaldet til en årlig besparelse før skat på knap 15.400 kr.
Renten på andelsboliglån er nu faldet med 1,2 procentpoint siden toppen. For en andelsboligkøber, der låner 1 mio. kr. i banken, svarer det til en besparelse på knap 12.000 kr. årligt før skat.
”Rentefaldene er bl.a. en konsekvens af lavere renter i ECB og Nationalbanken. Derfor kan vi muligvis se yderligere fald i løbet af året, for centralbankerne er nok ikke helt færdige med at sætte renterne ned”, siger Jens Hjarsbech.

Stadig stor forskel på laveste og højeste tilbudte renter
Den gennemsnitlige rente dækker over mærkbare forskelle på de højeste og laveste renter på lån, som Mybankers brugere er blevet tilbudt af bankerne. I marts lød den gennemsnitlige forskel på 0,6 procentpoint for både boliglån og andelsboliglån.
Dette er dog et gennemsnit over alle ansøgninger i marts. Nogle brugere har oplevet forskelle på de højeste og laveste tilbudte boliglånsrenter på ca. 2,5 procentpoint og på omkring 2 procentpoint for andelsboligrenter i februar.
”Bankerne ændrer løbende deres renter for at tilpasse sig både renteniveau og konkurrencesituation, og renterne er ikke de samme fra bank til bank. Det er derfor værd at se sig om, hvis man skal optage lån, eller hvis man allerede har et lån, for det kan måske gøres billigere”, siger Jens Hjarsbech.
Køber man en ejerbolig til 4 mio. kr. og finansierer 15 pct. med banklån, betyder den gennemsnitlige forskel på 0,6 procentpoint en mulig besparelse på ca. 3.600 kr. før skat i lånets første år.

Bag tallene
Mybankers rentestatistik bygger på de renter, brugere af bankportalen Mybanker får tilbudt af bankerne, når de indsender en ansøgning gennem Mybanker. Hver bruger modtager tilbud fra op til fem banker. Ikke alle ansøgninger ender med et skift til et af de tilbydende banker, og det er ikke altid, brugerne vælger de laveste renter. Derfor er rentestatistikken ikke et udtryk for brugernes nye rente i bankerne, men de renter, bankerne tilbyder potentielt nye kunder.
Bankerne sætter bl.a. deres renter på baggrund af kundernes individuelle forhold som fx aktiver, gæld, indkomst, lånehov mv. Derfor er den gennemsnitlige rente ikke et udtryk for den rente, alle bankkunder bliver tilbudt.
Rentestatistikken dækker over flere tusinde tilbud fra bankerne hver måned til privatpersoner i Danmark. Rentetilbuddene kommer fra Mybankers partnerbanker, der tæller både små, mellemstore og store banker.
Renten er opgjort som den effektive årlige rente.
Andelsboliglån er banklån med sikkerhed i en andelsbolig. Boliglån er banklån med sikkerhed i en ejerbolig eller fritidsbolig. Det omfatter ikke prioritetslån eller ”realkreditlignende banklån” men derimod de boliglån, en boligejer eller -køber vil have i banken ud over realkreditlånet (såkaldt efterfinansiering).
Nationalbanken offentliggør også en månedlig statistik for bankernes renter på lån til boligformål, der dog ikke kan opdeles på boliglån og andelsboliglån. Nationalbankens statistik indeholder også prioritetslån og andre realkreditlignende banklån, hvorfor renten ofte vil være lavere end i Mybankers rentestatistik, da renten på disse lån typisk er lavere.
Mybankers rentestatistik udkom første gang i begyndelsen af maj 2024 og udkommer fast 2. hverdag efter månedsafslutning.
Nøgleord
Kontakter
Jens HjarsbechCheføkonom i Mybanker
Analyser og indsigter i dansk økonomi og det danske bank-, bolig- og rentemarked
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Om Mybanker
Mybanker er en bankplatform, der bygger bro mellem borger, samfund og banksektoren
Følg pressemeddelelser fra Mybanker
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Mybanker
KORREKTION - Så store var friværdierne i landets kommuner i 202316.5.2025 10:15:46 CEST | Pressemeddelelse
Pressemeddelelsen om friværdier i landets kommuner i 2023 fra mandag 12/5 indeholdt forkerte tal for friværdierne. Dette er rettet i denne udgave. Tal for ændringer i friværdierne var korrekte. Ligesom der er meget store forskelle på boligpriserne på tværs af landet, så er der også store forskelle på friværdierne. Vi opgør her de gennemsnitlige friværdier for boligejerne i landets kommuner ved udgangen af 2023.
Så store var friværdierne i landets kommuner i 202312.5.2025 08:36:03 CEST | Pressemeddelelse
Ligesom der er meget store forskelle på boligpriserne på tværs af landet, så er der også store forskelle på friværdierne. Vi opgør her de gennemsnitlige friværdier for boligejerne i landets kommuner ved udgangen af 2023.
Nye rentefald i bankerne giver laveste andelsboligrente i 2,5 år2.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mybankers rentestatistik for april 2025 April måned bød på et nyt fald i bankernes rente på andelsboliglån, der nu er på det laveste niveau siden oktober 2022. Det viser denne måneds rentestatistik fra Mybanker.
Her er bankernes konfirmandkonti i 202530.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Konfirmationssæsonen er over os, og der er sikkert mange forældre, der overvejer, hvordan konfirmationspengene skal forrentes. Har konfirmanden en lang tidshorisont, kan det være en god ide at investere pengene. Er tidshorisonten kort, kan pengene forrentes i banken. Nogle banker tilbyder konti målrettet konfirmander og nonfirmander, men der er store forskelle på, hvor høje renter man får. Mybanker har igen i år undersøgt, hvilke konfirmationskonti bankerne tilbyder.
Enorm forskel på, hvor stor en udbetaling man skal lægge til huskøb på tværs af kommuner18.3.2025 08:20:51 CET | Pressemeddelelse
Der er kæmpe forskel på, hvor stor en udbetaling man skal lægge, når man køber et gennemsnitligt hus på tværs af landets kommuner. Se her, hvor stor den skal være i din kommune.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum