Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i nyt britisk center til 337 millioner kroner
Et britisk ’virtuelt’ center til 337 millioner kroner skal undersøge, om kultiveret kød, insektbaserede proteiner og proteiner fremstillet ved fermentering snart kan blive en bæredygtig og nærende del af vores kost.
’National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC)’ centret i Storbritannien vil fremme forskning og innovation inden for alternative proteiner fra planter, svampe, alger, insekter, mikroorganismer og kultiveret kød, som både sunde og bæredygtige proteinkilder i fremtidens mad. Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i det nye britiske center, hvor mere end 120 organisationer er involveret, som spænder over alt fra landmænd og virksomheder til myndigheder og råd. NAPIC, som modtog 133 millioner kroner i finansiering fra UKRI (UK Research and Innovation), er et samarbejde mellem forskere ved University of Leeds, James Hutton Institute, Imperial College London og University of Sheffield. Ambitionen er at skabe et innovationsøkosystem med over 350 partnere, der kan sætte dagsordenen inden for alternative proteiner. Med henblik på fremtiden planlægger centret at fortsætte væksten og tiltrække yderligere investeringer og engagement, der kan føre til en pipeline af nye, alternative proteiner. Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er medlem af ’The International Scientific Engagement Board (ISEB)’ og vil være ansvarlig for at engagere sig i det nye partnerskab hos AU FOOD. Finansieringen til centret løber fra august 2024 og fortsætter i fem år.
Nøgleord
Kontakter
Kimie KongsøreJournalist & Science Communicator v. Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Tlf:+45 20 84 43 63kiko@food.au.dkFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Millionbevilling skal styrke det tværfaglige samarbejde om den grønne omstilling22.1.2025 14:00:00 CET | Pressemeddelelse
Novo Nordisk Fonden har bevilget 15 millioner til et nyt projekt, der skal styrke tværfagligt samarbejde i forskningen til gavn for den grønne omstilling af vores landbrugs- og fødevaresystemer. Bag projektet står landets otte universiteter.
Kan forsyningssikkerhed og klimapolitik gå hånd i hånd?22.1.2025 13:34:30 CET | Pressemeddelelse
Ja. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at det for en 10% merpris faktisk er muligt at sikre en stabil og driftssikker energiforsyning i et fremtidigt vedvarende europæisk energisystem, som samtidig giver en netto-nul CO2-udledning.
Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad14.1.2025 08:36:56 CET | Pressemeddelelse
Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed.
Nyudnævnt professor vil forhindre os i at få allergi14.1.2025 05:45:00 CET | Pressemeddelelse
For ti år siden ankom Edzard Spillner til Aarhus Universitet for at forske i allergi. Et årti senere er han professor og leder sin egen forskningsgruppe med flere lovende allergi-patenter i rygsækken.
Regenerativt landbrug er en bevægelse fyldt med både håb og bekymring - forstå hvorfor13.1.2025 09:33:40 CET | Pressemeddelelse
Regenerativt landbrug præsenteres i øjeblikket som løsningen på mange af landbrugets klimaproblemer. Men der er ingen konsensus om, hvad det dækker over, og der er stor usikkerhed om, hvad effekterne vil være.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum