58 Søgeresultatfødevarevidenskab

Københavns Universitet      -        Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Populær madlavningsost – nu med ærter, men med samme gode smag og tekstur18.3.2025 07:16:00 CET | Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet | Pressemeddelelse

Man kan godt erstatte en stor del af mælken i ost med planter og stadig bevare den rigtige smag og tekstur. Det har forskere fra Københavns Universitet nu demonstreret ved at lave en hybrid-udgave af den populære ost paneer med 25 procent ærteprotein. Resultatet er et solidt skridt i retning mod mere bæredygtige mejerivarer med ernæringsmæssige bonusser.
Københavns Universitet      -        Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Ny forskning: Stærk sammenhæng mellem vestlig kost under graviditeten og ADHD3.3.2025 16:54:39 CET | Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet | Pressemeddelelse

Ny dansk forskning viser, at et vestligt kostmønster med højt indhold af fedt og sukker samt færre friske råvarer under graviditeten kan øge risikoen for udviklingsforstyrrelser som ADHD og autisme hos børn. Forskerne ser potentiale for målrettede kostinterventioner under graviditeten for at reducere risikoen.
Københavns Universitet      -        Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring12.12.2024 06:07:00 CET | Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet | Pressemeddelelse

En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere på protein og essentielle aminosyrer, end komælk er. Forklaringen ligger i den omfattende forarbejdning, hvor kemiske processer både forringer kvaliteten af proteinerne og i nogle tilfælde skaber nye bekymrende stoffer. Det viser et studie fra Københavns Universitet.
Aarhus Universitet Technical Sciences

Talentfulde unge fra Midtjylland skal lære om fremtidens bæredygtige fødevarer på AU Viborg13.11.2024 14:45:57 CET | Aarhus Universitet Technical Sciences | Presseinvitation

Er køer bange for høje mennesker, og hvor tæt kan man komme på en ko, før den flytter sig? Og hvorfor er antibiotikaresistens en trussel mod dyrs og menneskers sundhed? Det er noget af det, som en række talentfulde unge fra Midtjylland har mulighed for at lære om og undersøge, når de besøger AU Viborg lørdag den 16. november. Pressen er inviteret.
Københavns Universitet      -        Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Ved at fermentere afføring håber forskere at skabe fremtidens medicin til mave- og tarmlidelser5.11.2024 09:21:49 CET | Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet | Pressemeddelelse

Forskere fra Københavns Universitet opdyrker i ny forskning gavnlige virus fra fæces. Formålet er at erstatte de kapsler med afføring, som i dag anvendes i såkaldt fæces-behandling. I museforsøg har den nye teknik vist stort potentiale, og håbet er, at den vil standardisere den livsvigtige behandlingsform og bane vejen til almindelig medicin.
Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab

Udbredt gigtsygdom kan forebygges gennem tarmen3.9.2024 07:00:00 CEST | Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab | Pressemeddelelse

De proteiner, der forsager urinsyregigt, kan for nogle mennesker udrenses ved at tilføre specifikke mælkesyrebakterier til tarmen – såkaldt medical nutrition. Efter at have modtaget et EIC Pathfinder Grant på 3,8 mil. euro skal det nye forskningsprojekt, Bugs4Urate, nu klargøre denne behandlingsform til klinisk brug ved at kortlægge for hvem det virker og hvorfor samt udvikle en algoritme til brug i fremtiden.
Københavns Universitet      -        Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Nyt studie om børn og mad: Særligt én aldersgruppe har det svært med frugtstykker i yoghurten3.7.2024 06:30:00 CEST | Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet | Pressemeddelelse

At børn ikke er vilde med for mange kerner, frugtkød eller andre stykker i maden er velkendt. Men særligt de seksårige gider slet ikke klumperne, viser et nyt studie fra Københavns Universitet udgivet i dag. Forskningen kaster nyt lys over børns madpræferencer på tværs af aldersgrupper til gavn for forældre, sundhedssektor og fødevareindustri.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Sidste
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye