Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i nyt britisk center til 337 millioner kroner
Et britisk ’virtuelt’ center til 337 millioner kroner skal undersøge, om kultiveret kød, insektbaserede proteiner og proteiner fremstillet ved fermentering snart kan blive en bæredygtig og nærende del af vores kost.

’National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC)’ centret i Storbritannien vil fremme forskning og innovation inden for alternative proteiner fra planter, svampe, alger, insekter, mikroorganismer og kultiveret kød, som både sunde og bæredygtige proteinkilder i fremtidens mad. Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i det nye britiske center, hvor mere end 120 organisationer er involveret, som spænder over alt fra landmænd og virksomheder til myndigheder og råd. NAPIC, som modtog 133 millioner kroner i finansiering fra UKRI (UK Research and Innovation), er et samarbejde mellem forskere ved University of Leeds, James Hutton Institute, Imperial College London og University of Sheffield. Ambitionen er at skabe et innovationsøkosystem med over 350 partnere, der kan sætte dagsordenen inden for alternative proteiner. Med henblik på fremtiden planlægger centret at fortsætte væksten og tiltrække yderligere investeringer og engagement, der kan føre til en pipeline af nye, alternative proteiner. Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er medlem af ’The International Scientific Engagement Board (ISEB)’ og vil være ansvarlig for at engagere sig i det nye partnerskab hos AU FOOD. Finansieringen til centret løber fra august 2024 og fortsætter i fem år.
Nøgleord
Kontakter
Kimie KongsøreJournalist & Science Communicator v. Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Tlf:+45 20 84 43 63kiko@food.au.dkFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Revolution i kortlægning: grundlaget for nedbringelse af Danmarks CO₂-emission fra lavbundsjorde4.6.2025 07:34:00 CEST | Pressemeddelelse
Forestil dig en fremtid, hvor vi kan kortlægge Danmarks lavbundsjorde med en præcision, der aldrig før er set. Det er målet for ReDoCO2-projektet, der er finansieret af Innovationsfonden Danmark. Projektet er et samarbejde mellem virksomhederne I-GIS og SkyTEM og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Region Midtjylland.
Arktis skrumper langsommere end forventet29.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 40 år har forskere fra hele verden målt plantebiodiversiteten i Arktis. Nu er studiet, som er verdens største af sin slags, tilendebragt, og det viser meget konkret, hvordan den globale opvarmning ændrer verdens mest sårbare økosystemer.
Kan smågrise drikke under lange transporter?28.5.2025 08:37:22 CEST | Pressemeddelelse
Eksporten af smågrise fra Danmark er steget markant det seneste årti. Men ved vi egentlig nok om, hvordan dyrene har det under de lange transporter – og hvordan sikrer man bedst deres muligheder for at drikke undervejs? Det spørgsmål er omdrejningspunktet i et forskningsprojekt på Aarhus Universitet, der skal gøre landmænd, borgere, transportbranche, myndigheder og politikere klogere på smågrises velfærd under transport.
EU lukker foreløbig aftale om ny jordovervågningslov22.5.2025 14:38:20 CEST | Pressemeddelelse
Forhandlere fra Europa-Parlamentet og Rådet er nået frem til en foreløbig aftale om en ny jordovervågningslov i EU, the Soil Monitoring Law. Aftalen har til formål at harmonisere vurderinger af jordbundens tilstand på tværs af medlemsstaterne og samtidig yde støtte til landmændene.
Markager og Bruus i Thunderdome om den Grønne Trepart og havet21.5.2025 13:16:27 CEST | Pressemeddelelse
Naturmødet i Hirtshals lægger på fredag scene til en debat om den Grønne Trepart og havet: Får havet det godt igen - og hvornår?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum