Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i nyt britisk center til 337 millioner kroner
Et britisk ’virtuelt’ center til 337 millioner kroner skal undersøge, om kultiveret kød, insektbaserede proteiner og proteiner fremstillet ved fermentering snart kan blive en bæredygtig og nærende del af vores kost.
’National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC)’ centret i Storbritannien vil fremme forskning og innovation inden for alternative proteiner fra planter, svampe, alger, insekter, mikroorganismer og kultiveret kød, som både sunde og bæredygtige proteinkilder i fremtidens mad. Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i det nye britiske center, hvor mere end 120 organisationer er involveret, som spænder over alt fra landmænd og virksomheder til myndigheder og råd. NAPIC, som modtog 133 millioner kroner i finansiering fra UKRI (UK Research and Innovation), er et samarbejde mellem forskere ved University of Leeds, James Hutton Institute, Imperial College London og University of Sheffield. Ambitionen er at skabe et innovationsøkosystem med over 350 partnere, der kan sætte dagsordenen inden for alternative proteiner. Med henblik på fremtiden planlægger centret at fortsætte væksten og tiltrække yderligere investeringer og engagement, der kan føre til en pipeline af nye, alternative proteiner. Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er medlem af ’The International Scientific Engagement Board (ISEB)’ og vil være ansvarlig for at engagere sig i det nye partnerskab hos AU FOOD. Finansieringen til centret løber fra august 2024 og fortsætter i fem år.
Nøgleord
Kontakter
Kimie KongsøreJournalist & Science Communicator v. Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Tlf:+45 20 84 43 63kiko@food.au.dkFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Talentfulde unge fra Midtjylland skal lære om fremtidens bæredygtige fødevarer på AU Viborg13.11.2024 14:45:57 CET | Presseinvitation
Er køer bange for høje mennesker, og hvor tæt kan man komme på en ko, før den flytter sig? Og hvorfor er antibiotikaresistens en trussel mod dyrs og menneskers sundhed? Det er noget af det, som en række talentfulde unge fra Midtjylland har mulighed for at lære om og undersøge, når de besøger AU Viborg lørdag den 16. november. Pressen er inviteret.
Iltsvind fortsat på rekordniveau8.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
De danske farvande er under sjældent hårdt pres for årstiden med iltsvind på et areal svarende til Lolland-Falster og Bornholm tilsammen.
Rasmus bygger bro mellem landmænd og forskere8.11.2024 08:30:31 CET | Pressemeddelelse
Egentlig er han uddannet landmand, men da muligheden bød sig, skiftede han stalden ud med laboratoriet og blev forsker. Nu håber Rasmus Bak Stephansen, at han kan skabe større tillid mellem landbruget og forskningen.
Foreløbige NOVANA-resultater fremsendt5.11.2024 13:52:18 CET | Pressemeddelelse
Udkast til resultater af Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur (NOVANA) for 2023 er den 5. november 2024 sendt til kommentering i Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø og Miljøstyrelsen.
Fra en græsk bjergtop vil forskere løse mysteriet om skydannelse1.11.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
På toppen af Mt. Helmos i Grækenland håber forskere fra mere end tolv europæiske lande, herunder Aarhus Universitet, at lære mere om, hvordan skyer bliver dannet. Målet er at lave mere præcise klimamodeller.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum