Topchefer, iværksættere og investorer drøfter fremtidens fødevarer
Klimakrise og en voksende befolkning globalt betyder at fødevarevirksomhederne skal tænke i helt nye baner – og at forbrugerne skal vænne sig til smagen af nye madvarer. Det er udfordringer som fremtrædende erhvervsledere, iværksættere og investorer drøfter på DI Fødevarers 25-års jubilæums årsdag, hvor også fødevareminister Jacob Jensen deltager.
Pressen inviteres til
DI Fødevarers årsdag 2024 – fremtiden er nu,
torsdag den 21. november kl. 10,
Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.
Fremtidens fødevarer er på dagsordenen på årsdagen, men det er også fremtiden for fødevarevirksomhederne og derfor drøfter Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, DI,
Johan Weimann, Regional President, Europe, Novonesis og Torben Emborg, CEO, Nestlé Danmark, aktuelle udfordringer for erhvervslivet efter præsidentvalget i USA, Europas konkurrenceevne og den nærmeste fremtids geopolitiske usikkerhed.
Fødevareminister Jacob Jensen og DI Fødevarers nye branchedirektør Jakob Lave er på scenen for at drøfte ministerens fokus under det kommende danske EU-formandskab og ikke mindst hvilke vigtige prioriteringer fødevareerhvervet har.
På årsdagen er der smagsprøver på fremtidens fødevarer, men der er også en diskussion om, hvad investorerne vil kaste penge efter og hvad det er, vi som forbruger kommer til at spise fremover.
Hør f.eks. nogle spændende bud på de centrale spørgsmål fra stifteren af Årstiderne og nu også medstifter af Planetary Impact Ventures Søren Ejlersen, verdens bedste kok 2024 Rasmus Munk, køkkenchef og medejer, Alchemist og Randi Wahlsten, CEO & Founder, Matr Foods, som bl.a. fremstiller svampefermenterede fødevarer.
Det bliver en værdiladet diskussion om hvad skal vi spise i fremtiden, hvordan det falder i forbrugernes smag og hvordan måltidsvanerne bliver.
Og så dukker mejerist Hanne Nielsen, kendt for Chr. X-osten og for Havarthigården, en af landets tidligste fornyere af danske fødevarer, op – i egen høje, virtuelle person.
Kontakter
Tilmelding fra pressen og yderligere oplysninger: presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk
Billeder
Links
DI Fødevarer er en brancheorganisation under Dansk Industri med 250 medlemmer – lige fra små iværksættere til de største globale danske fødevarevirksomheder, som producerer alt fra lakridspiber til laksemousse. I DI Fødevarer arbejder vi for at organisere og fremme fødevarevirksomheder. Vi vil gøre Danmark til verdens mest attraktive land for fødevarevirksomheder at arbejde i og ud fra, så de kan bidrage mest muligt til et stærkt og cirkulært samfund.
Følg pressemeddelelser fra DI Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Fødevarer
DI Fødevarers årsdag 2023: Hvordan skaber vi fremtidens fødevarer?10.11.2023 14:49:32 CET | Pressemeddelelse
Morgendagens fødevarer er højt på dagsordenen, i en tid hvor fødevarevirksomheder har høje ambitioner om bæredygtighed – og hvor de globale risici aldrig har være større. Fremfor alt – hvordan forener virksomhederne de store udfordringerne med forbrugernes ønsker? Dette er de centrale temaer på DI Fødevarers årsdag 2023, hvor fødevarerminister Jacob Jensen, fagfolk, erhvervsfolk og politikere drøfter løsninger.
DI: Lovændringer skal bane vej for plantebaserede fødevarer13.10.2023 09:33:16 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har i dag præsenteret sin handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Handlingsplanen bydes velkommen af Dansk Industris branche for fødevarevirksomheder, DI Fødevarer, som dog efterlyser lovændringer på området, hvis det for alvor skal rykke med plantebaserede fødevarer.
DI: Erhvervslivet støtter nyt klimamærke27.4.2023 10:06:51 CEST | Pressemeddelelse
Et klimamærke for danske fødevarer er i dag rykket et vigtigt skridt nærmere, og det hilses velkomment af dansk erhvervsliv.
DI Fødevarers årsdag 2022: Fødevarer i en forandret verden11.11.2022 10:23:20 CET | Presseinvitation
Corona, klima, korn, krise, konflikt og krig. Alt får konsekvenser for virksomhederne og for hvad der lander på forbrugernes tallerken. Energi- og fødevarepolitik er nu også sikkerhedspolitik. Konflikter som den i Ukraine rammer erhvervslivet med gennembrudte forsyningskæder, manglende afsætning og generel markedsuro og inflation. Det er de brændende temaer, som eksperter og branchefolk drøfter på DI Fødevarer årsdag.
Fødevarer i en verden i utakt15.11.2021 11:12:11 CET | Presseinvitation
Hvad sker der med vores fødevarer, når forsyningskæden hopper af, og priserne på råvarer stiger? Og hvad betyder det for fødevarebranchen i en tid med omstilling til bæredygtig produktion? De spørgsmål skal DI Fødevarers Årsdag 2021 prøve at gøre os klogere på.