DI Fødevarer

DI Fødevarers årsdag 2023: Hvordan skaber vi fremtidens fødevarer?

Del

Morgendagens fødevarer er højt på dagsordenen, i en tid hvor fødevarevirksomheder har høje ambitioner om bæredygtighed – og hvor de globale risici aldrig har være større. Fremfor alt – hvordan forener virksomhederne de store udfordringerne med forbrugernes ønsker? Dette er de centrale temaer på DI Fødevarers årsdag 2023, hvor fødevarerminister Jacob Jensen, fagfolk, erhvervsfolk og politikere drøfter løsninger.

Pressen inviteres til

Smag på fremtiden – DI Fødevarers årsdag 2023,

Torsdag den 16. november kl. 10.00-13.00

Industriens Hus,

H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V

På årsdagen fortæller to af verdens største fødevarevirksomheder om deres arbejde med at fremme klimavenlig produktion.

Nestlé har en målsætningen om at have reduceret CO2e-udledning i 2030 med hvad der svarer til Danmarks samlede udledning på 46,3 millioner ton CO2e (tal fra 2021). Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed med 275,000 ansatte, mere end 2,000 brands og tilstedeværelse i 188 lande.

Et af verdens største mejerier Arla Foods lancerer et nyt klimatjek på gårdene med omfattende vejledning til alle nordeuropæiske andelshaveres i deres indsats mod klimaforandringer, der når langt ud over Danmarks grænser. Arla Foods har mere end fordoblet sin målsætning for at reducere udledning af drivhusgasser i driften fra 30 til 63 procent frem mod 2030.

Interview med Dirk Jacobs, Director General, FoodDrinkEurope

Dirk Jacobs er direktør for FoodDrinkEurope, som er fødevarebranchens interesseorganisation i Bruxelles, gæster Danmark til Årsdagen. Han har fingeren på pulsen og vil give os en status på hvilke områder, som har særligt fokus på EU niveau. Han stiller sig gerne til rådighed for interview, kontakt os for en aftale.

Globale risici er blevet den nye normal med klimaforandring, stigende usikkerhed og forsyningskæder med huller. En stor udfordring for fødevareerhvervet, der samtidig skal mætte flere munde og fortsat producere velsmagende madvarer.

Studievært Charlotte Beder styrer den debat på scenen med nedenstående deltagere:

Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri

Daniel Rugholm, Director, UN World Food Programme

Leif Nielsen, branchedirektør DI Fødevarer

Kontakter

Yderligere oplysninger og tilmelding fra pressen: presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Links

DI Fødevarer er en brancheorganisation under Dansk Industri med 250 medlemmer – lige fra små iværksættere til de største globale danske fødevarevirksomheder, som producerer alt fra lakridspiber til laksemousse. I DI Fødevarer arbejder vi for at organisere og fremme fødevarevirksomheder. Vi vil gøre Danmark til verdens mest attraktive land for fødevarevirksomheder at arbejde i og ud fra, så de kan bidrage mest muligt til et stærkt og cirkulært samfund.

Følg pressemeddelelser fra DI Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Fødevarer

DI Fødevarers årsdag 2022: Fødevarer i en forandret verden11.11.2022 10:23:20 CET | Presseinvitation

Corona, klima, korn, krise, konflikt og krig. Alt får konsekvenser for virksomhederne og for hvad der lander på forbrugernes tallerken. Energi- og fødevarepolitik er nu også sikkerhedspolitik. Konflikter som den i Ukraine rammer erhvervslivet med gennembrudte forsyningskæder, manglende afsætning og generel markedsuro og inflation. Det er de brændende temaer, som eksperter og branchefolk drøfter på DI Fødevarer årsdag.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye