Danske Regioner og DI Transport: Dobbelt så mange skal køre med bus og tog
Dobbelt så mange danskere skal benytte den kollektive transport i Danmark. Det mener Danske Regioner og DI Transport, som i samarbejde med Folketingets Transportudvalg i dag holder en konference om at gøre bus og tog mere attraktivt.
Flere vælger bilen til og den kollektive transport fra. Men den udvikling skal vendes, mener Danske Regioner og DI Transport. Det kræver, at bus og tog bliver mere attraktivt for danskerne. Derfor er der brug for samarbejde om og fokus på udvikling og prioritering af vores fælles, kollektive transport.
Med konkrete projekter som delecykler, Parkér & Rejs-løsninger og forslag om et simplere takstsystem, arbejder regionerne for at gøre det lettere, mere attraktivt og økonomisk fordelagtigt for borgerne at vælge kollektiv transport til både pendling og fritid.
Mads Duedahl, næstformand for Danske Regioner, siger:
- Det nytter ikke noget, at man ikke kan komme til og fra og arbejde eller uddannelse uden egen bil. Hvis bussen er forsvundet, så bliver stadig flere tvunget til at købe bil nummer to, hvilket vil øge presset på vores veje og udledningerne af CO2.
Karsten Lauritzen, direktør i DI Transport, siger:
- Der mangler en politisk vision for, hvad vi skal med den kollektive transport. I DI mener vi, at det er kernevelfærd at sikre, at alle kan komme omkring, hvor de vil og når de vil uanset om de adgang til bil eller ej, om de er unge eller gamle, om de skal til arbejde, skole eller læge. Derfor anbefaler vi regeringen at arbejde for, at antallet af ture med kollektiv transport bliver fordoblet frem mod 2035.
Anders G. Christensen, formand for regional udvikling i Danske Regioner, siger:
- Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken. Lad os tage ved lære af Skåne, hvor de har haft en flot udvikling af kollektiv transport og sammenhængende mobilitet. Regionen er primus motor for brugervenlige takstzoner og sammenhængende mobilitet på tværs af kommuner og transportformer. Det vil vi gerne gentage i Danmark.
I Skåne i Sverige har man haft et fordoblingsmål siden 1999, og 31 procent af alle ture er i dag med kollektiv transport.
Kontakter
Pressevagt
Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk
Om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Regionernes regnskaber er inden for de aftalte rammer25.4.2025 10:02:47 CEST | Pressemeddelelse
De fem regioner går samlet ca. en promille under driftsrammen, til trods for at blandt andet udgifterne til sygehusmedicin vokser markant. Regnskaberne viser samtidig et stort pres på anlægsinvesteringer i regionerne.
Sundhedsvæsnets beredskab skal gøres mere robust og det er en national opgave10.4.2025 13:41:19 CEST | Pressemeddelelse
Den voksende globale usikkerhed øger truslerne mod det danske sundhedsvæsen. Sundhedsvæsenets beredskab skal derfor gøres mere robust mod ekstraordinære kriser. Danske Regioner mener, det er en fælles opgave at opskalere sundhedsvæsnets beredskab, så vi kan modstå trusler udefra.
Regionernes formand: Vi har brug for hinanden10.4.2025 10:42:28 CEST | Pressemeddelelse
Sammen skal vi sikre, at Danmark er et trygt land at være ung i, være gammel i og blive syg i. Det gør vi ved at arbejde sammen og lytte til hinanden, siger Danske Regioners formand i sin tale på Regionernes Politiske Topmøde.
Nyskabende projekt i det nære sundhedsvæsen forebygger genindlæggelser10.4.2025 09:10:32 CEST | Pressemeddelelse
’Bliv trygt hjemme’ er et nyskabende projekt mellem akutsygeplejersker, praktiserende læger og regionale akutmodtagelser. Flere syge bliver behandlet derhjemme, og det forebygger indlæggelser på sygehuset. Regionerne får med sundhedsreformen ansvaret for akutsygeplejen, og det vil det bane vej for flere gode samarbejder på tværs af fagligheder. Det mener Christoffer Buster Reinhardt, formand for det nære sundhedsvæsen i Danske Regioner.
Danmark bruger mindre på sundhed end andre lande10.4.2025 06:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Målt som andel af BNP bruger Danmark mindre på offentlige sundhedsudgifter end en lang række sammenlignelige lande i Europa. Staten bør skele til BNP, når man sammen med regionerne forhandler den rette finansiering af sundhedsvæsenet, mener Danske Regioner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum