Danske Regioner

Danske Regioner og DI Transport: Dobbelt så mange skal køre med bus og tog

Del

Dobbelt så mange danskere skal benytte den kollektive transport i Danmark. Det mener Danske Regioner og DI Transport, som i samarbejde med Folketingets Transportudvalg i dag holder en konference om at gøre bus og tog mere attraktivt.

Flere vælger bilen til og den kollektive transport fra. Men den udvikling skal vendes, mener Danske Regioner og DI Transport. Det kræver, at bus og tog bliver mere attraktivt for danskerne. Derfor er der brug for samarbejde om og fokus på udvikling og prioritering af vores fælles, kollektive transport.

Med konkrete projekter som delecykler, Parkér & Rejs-løsninger og forslag om et simplere takstsystem, arbejder regionerne for at gøre det lettere, mere attraktivt og økonomisk fordelagtigt for borgerne at vælge kollektiv transport til både pendling og fritid.

Mads Duedahl, næstformand for Danske Regioner, siger:

- Det nytter ikke noget, at man ikke kan komme til og fra og arbejde eller uddannelse uden egen bil. Hvis bussen er forsvundet, så bliver stadig flere tvunget til at købe bil nummer to, hvilket vil øge presset på vores veje og udledningerne af CO2.

Karsten Lauritzen, direktør i DI Transport, siger:

- Der mangler en politisk vision for, hvad vi skal med den kollektive transport. I DI mener vi, at det er kernevelfærd at sikre, at alle kan komme omkring, hvor de vil og når de vil uanset om de adgang til bil eller ej, om de er unge eller gamle, om de skal til arbejde, skole eller læge. Derfor anbefaler vi regeringen at arbejde for, at antallet af ture med kollektiv transport bliver fordoblet frem mod 2035.

Anders G. Christensen, formand for regional udvikling i Danske Regioner, siger:

- Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken. Lad os tage ved lære af Skåne, hvor de har haft en flot udvikling af kollektiv transport og sammenhængende mobilitet. Regionen er primus motor for brugervenlige takstzoner og sammenhængende mobilitet på tværs af kommuner og transportformer. Det vil vi gerne gentage i Danmark.

I Skåne i Sverige har man haft et fordoblingsmål siden 1999, og 31 procent af alle ture er i dag med kollektiv transport.

Kontakter

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

Gratis hjælp til andet barn udvides med midlertidig dispensation til kvinder over 40 år4.11.2024 13:32:41 CET | Pressemeddelelse

Den 1. december træder Danske Regioners aftale med regeringen om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to i kraft. Fra aftalens indgåelse den 18. juni 2024 og året ud dispenserer regionerne fra kravet om, at kvinder ikke kan henvises til fertilitetsbehandling efter at være fyldt 40 år. Det skal sikre, at kvinder der fylder år, kort inden tilbuddet udrulles, også får mulighed for hjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye