Danmarks Idrætsforbund

16-årig skateboarder udtaget til OL

Del

Danmarks Olympiske Komité har udtaget 16-årige Viktor Solmunde til OL i Paris til sommer. Viktor går dermed i fodsporene på skateboardlegenden Rune Glifberg, der repræsenterede Danmark ved OL i Tokyo.

Det blot 16-årige skateboard-talent, Viktor Solmunde, sikrede sig med en samlet 10.-plads i OL-kvalifikationen en plads til OL i disciplinen Park. Nu har DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, officielt udtaget Viktor Solmunde til legene i Paris.

”Det er helt uvirkeligt at skulle til OL. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg så Rune Glifberg til OL i Tokyo for tre år siden. Vi har kørt sammen og konkurreret mod hinanden, og så har han også hjulpet mig og coachet mig gennem OL-kvalifikationen, så det er ret specielt. Jeg lever jo min drøm fuldt ud lige nu. Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har et mål om at komme blandt de otte bedste og gå i finalen i Paris,” siger Viktor Solmunde.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen glæder sig til at følge den unge og talentfulde Viktor Solmunde i Paris.

”Det var enormt spændende at opleve skateboardkonkurrencerne, da sporten for første gang var med på OL-programmet i 2021 i Tokyo. Dengang var vi fornemt repræsenteret ved Rune Glifberg, der var konkurrencens ældste. Uden at fornærme Rune kan vi godt sige, at der er mere langsigtede sportslige perspektiver i Viktor. Og på trods af sine bare 16 år har han allerede markeret sig ved flere af de olympiske kvalifikationsstævner med en tredjeplads i Dubai som bedste resultat. Jeg glæder mig til at følge Viktor både i Paris til sommer og videre frem,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Også i DIF glæder man sig over at få en Danmark repræsenteret i skateboard i Paris til sommer:

”Viktor er kun 16 år, men han har allerede etableret sig i den absolutte verdenselite. Han brækkede lægbenet for kort tid siden, men kæmpede sig tilbage og sikrede sig kvalifikationen i overbevisende stil. Det er høj klasse, og danskerne bør glæde sig til at følge Viktor, der skal konkurrere i nogle fantastiske rammer i Paris,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

Viktor Solmunde er en del af det danske skateboardlandshold under Rullesport Danmark, som blev oprettet i forbindelse med, at Rune Glifberg deltog ved OL i Tokyo i 2021. Glifberg er i dag fungerende landstræner og træner for Viktor Solmunde frem mod OL.

Skateboarding er delt op i disciplinerne street og park. Street er en konkurrence om at kunne lave de bedste løb i specieldesignet areal med rails, stairs og mange andre objekter. I Park skates der i specieldesignede bowls med elementer, der minder om ramper og quarterpipes. Ved OL deltager Viktor Solmunde i disciplinen park, som afvikles 6. – 7. august i centrum af Paris.

Viktor blev nr. 7 ved det sidste kvalifikationsstævne i Ungarn 23. juni og slutter dermed på en samlet 10. plads i OL-kvalifikationen, hvor de 22 bedste er videre til legene i Paris.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Fakta: Viktor Solmunde

Født: 31. august 2007

Sportsgren: Skateboard, Park

Bedste resultater: 3.-plads ved World Skateboarding Tour i Dubai 2024

OL-debutant

Nøgleord

Kontakter

Jakob Solmunde, Skateboard Komitéen Rullesport Danmark, 30113619, skateboardlandsholdet@outlook.com
Søren Simonsen, OL-Chef de Mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk

Billeder

Viktor Solmunde
Viktor Solmunde
Download

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye