Danmarks Idrætsforbund

KIRKBI A/S donerer yderligere 60 millioner til OL- og PL-atleters forberedelser

Del

KIRKBI A/S fortsætter støtten til de danske atleter og donerer yderligere 60 millioner kroner til atleternes forberedelser frem mod OL og PL i Los Angeles i 2028

De danske OL- og PL-atleter henrykkede danskerne med flotte præstationer ved OL og PL i Tokyo. Nu venter sommerens lege i Paris, og atleterne er godt i gang med de sidste forberedelser.

Både op til Tokyo- og Paris-legene har Kirk Kristiansen familien gennem holdingselskabet KIRKBI støttet de danske atleters forberedelser – den støtte fortsætter nu også frem mod legene i Los Angeles 2028. Der er nemlig indgået en ny partnerskabsaftale mellem KIRKBI og DIF, som indeholder en donation på 60 millioner kroner til atleternes forberedelser. Midlerne bliver udmøntet af DIF i et samarbejde med Team Danmark og Parasport Danmark.

Støtten gør en kæmpe forskel

En af de atleter, som i øjeblikket bliver støttet af midler fra KIRKBI, er den 39-rige roer Fie Udby Erichsen. I slutningen af maj kvalificerede hun sig til sit fjerde OL i træk. Det var ikke sket, hvis det ikke havde været for støtten fra KIRKBI.

”Støtten er utrolig vigtig for mig. Havde det ikke været for den, havde jeg indstillet min karriere og var ikke kommet til OL i Paris. Jeg repræsenterer en lille idrætsgren, og det koster utrolig mange kræfter at skaffe sponsorindtægter. Skulle jeg banke på den ene dør efter den anden og få afslag efter afslag, så havde jeg ikke kunnet passe min træning,” siger Fie Udby Erichsen, der i 2012 vandt OL-sølv i singlesculler.

I Paris stiller hun op i dametoeren sammen med Lærke Rasmussen. En af dem, der kommer til at krydse fingre og heppe båden fremad, er Fie Udby Erichsens søn på 11 år.

”Støtten giver mig en enorm ro. Tidligere har jeg ligget søvnløs og tænkt på økonomien, for jeg har også en familie og et barn, som jeg skal tage hensyn til. Men på grund af støtten har jeg kunnet koncentrere mig om min træning og konkurrencerne. Det er helt fantastisk, at KIRKBI også vil støtte os atleter frem mod legene i Los Angeles i 2028.”

Rollemodeller for børn

For Kirk Kristiansen familiens vedkommende er det netop muligheden for at støtte atleternes i at nå deres mål, der motiverer partnerskabet. For atleterne kan noget helt særligt som rollemodeller for især børn, siger Agnete Kirk Kristiansen, bestyrelsesmedlem i KIRKBI og fjerde generations ejer af LEGO Koncernen.

”Atleterne viser vores børn – og alle vi andre – at det er muligt at realisere sine drømme og nå selv de mest ambitiøse mål. På den måde er de fantastiske rollemodeller for kommende generationer. Samtidig plejer vi at sige, at legene på mange måder er leg - bare for voksne. Af de årsager er vi glade for, at KIRKBI kan fortsætte som olympisk partner frem mod OL og PL i Los Angeles.”

Agnete Kirk Kristiansen har selv en aktiv sportskarriere bag sig og deltog bl.a. med det danske dressurlandshold ved OL i Rio. 

”Partnerskabet med DIF er særlig meningsfuldt, da jeg selv har oplevet OL på nærmeste hånd og erfaret, hvor meget gode rammer og en optimal forberedelse betyder for de sportslige præsentationer. Det håber vi, at KIRKBI A/S støtten kan bidrage til for OL- og PL-atleterne også frem mod legene i Los Angeles,” siger Agnete Kirk Kristiansen

Hos DIF, der også er national olympisk komité i Danmark, er man virkelig glad for at have KIRKBI med som partner frem mod Los Angeles-legene.

”Støtten fra KIRKBI gør kæmpe forskel for rigtig mange af de atleter, som kæmper for at komme til OL og PL. Den har været med til at forvandle atleters drømme til virkelighed. På vegne af atleterne er jeg lykkelig over og taknemmelig for, at KIRKBI har valgt også at støtte dem frem mod legene i Los Angeles i 2028. KIRKBI viser sig igen som en trofast og utrolig vigtig medspiller for de danske OL- og PL-atleter,” siger formand for DIF, Hans Natorp.

 

Om KIRKBI

KIRKBI A/S er Kirk Kristiansen familiens private holding- og investeringsselskab, der ejer 75% af LEGO Koncernen. KIRKBI har til formål at skabe en bæredygtig fremtid for familieejerskabet af LEGO® brandet igennem generationer. Læs mere på www.KIRKBI.com


Fakta: KIRKBI - Olympisk partner siden 2017

November 2017: 40 millioner frem mod Tokyo-legene

April 2020: 10 millioner ekstra mod de udskudte Tokyo-lege

November 2021: 50 millioner frem mod Paris-legene

Juni/juli 2024: 60 millioner frem mod Los Angeles-legene

Nøgleord

Kontakter

Head of Communication KIRKBI A/S, Louise Refsgaard Klinge, +45 2921 1749 louise.klinge@kirkbi.com
Direktør for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, +45 2166 3774, mmh@dif.dk
Kommunikationskonsulent i DIF, Lars Hestbech, +45 2332 3784, lhe@dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye