Danmarks Idrætsforbund

Stærk golfkvartet klar til OL

Del

Danmarks Olympiske Komité har udtaget de fire golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris.

Når den olympiske golfturnering den 1. august skydes i gang på den ikoniske bane Le Golf National ved Versailles i Paris, så bliver det med fire stærke danske spillere til start. 
Danmarks Idrætsforbund, som er Danmarks Olympiske Komité, har på baggrund af indstilling fra Dansk Golf Union, udtaget følgende spillere til OL i Paris 2024: 

Emily Pedersen 
Nanna Koerstz Madsen
Nicolai Højgaard
Thorbjørn Olesen

For Nicolai Højgaards vedkommende bliver der tale om olympisk debut, mens Nanna Koerstz Madsen, Emily Pedersen og Thorbjørn Olesen alle tidligere har deltaget ved OL. Thorbjørn Olesen, der sidst repræsenterede Danmark ved OL i Rio 2016, siger:

”Jeg er utrolig stolt, og jeg tror, at vores chancer for en medalje er store. Nanna og Emily har jo også spillet fantastisk. For os alle fire er chancerne rigtig store, hvis vi spiller godt,” siger Thorbjørn Olesen.

I DIF glæder chef de mission Søren Simonsen sig over, at den olympiske golftrup nu er på plads: 

”Golf er nu med for tredje gang i træk ved OL, og sporten har i den grad fundet sin rolle i den olympiske familie. Der er et væld af verdensstjerner med i den olympiske golfturnering , og fra dansk side sender vi en kvartet med spillere på meget højt internationalt niveau. Såvel Thorbjørn Olesen som Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen har olympisk erfaring. Nicolai Højgaard skal til OL for første gang, og han kommer til Paris med en lang række ekstremt flotte resultater i bagagen, så vi har store forventninger til, at alle fire danske golfspillere kan nå langt ved OL,” siger DIF’s chef de mission, Søren Simonsen.

Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark, siger om udtagelserne: 

“Det er fire stærke golfprofiler, vi føjer til OL-holdet. Emily, Nanna og Thorbjørn har alle erfaring fra tidligere OL-deltagelse og har derudover flere flotte sejre på deres CV. Nicolai vandt i 2023 sæsonfinalen på DP World Tour og skrev dansk golfhistorie. Han har godt nok ikke været til OL før, men mon ikke hans tvillingebror Rasmus kan dele lidt af sin erfaring fra OL i Tokyo. Under alle omstændigheder er det fire stærke danske golfspillere, som bliver meget spændende at følge under OL,” siger Lars Balle Christensen. 

Den olympiske golfturnering spilles 1. til 4. august (herrerne) og 7. til 10. august (damerne). 
Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Fakta om de danske OL-deltagere i golf:

Nicolai Højgaard:
Alder: 23 år
Klub: Gyttegård Golf Klub
Placering på verdensranglisten: 45
Resultater: Tre sejre på DP World Tour siden 2021. Deltager på det europæiske Ryder Cup-hold i 2023. Opnåede i år en 2. plads ved Farmers Insurance Open på PGA Tour.

Thorbjørn Olesen:
Alder: 34 år
Klub: Værløse Golfklub
Placering på verdensranglisten: 81
Resultater: Otte sejre på DP World Tour fra 2012-2024. Deltager på det europæiske Ryder Cup-hold i 2018. Deltager ved OL i Rio de Janeiro 2016. To top-10 placeringer i majors.

Emily Pedersen:
Alder: 28 år
Klub: Smørum Golfklub
Placering på verdensranglisten: 87
Resultater: Fem sejre på Ladies European Tour. Vinder af Ladies European Tours rangliste 2020. Deltager på det europæiske Solheim Cup-hold i 2017, 2021 og 2023. Tre top-10 placeringer på LPGA Tour og en 5. plads ved OL i Tokyo i 2021.

Nanna Koerstz Madsen:
Alder: 29 år
Klub: Smørum Golfklub
Placering på verdensranglisten: 106
Resultater: Den eneste dansker til at vinde på LPGA Tour, Honda LPGA Thailand, 2022. En sejr på Ladies European Tour, tre sejre på Epson Tour. Deltager på det europæiske Solheim Cup-hold 2021. Deltager ved OL i Rio de Janeiro og Tokyo. Kvalificeret til 29 majors i træk, tre top-10 placeringer i majors.

Yderligere kommentarer:
Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29 42 04 43
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25 14 56 40
Claus Rødgaard Thomsen, pressechef, Dansk Golf Union, Claus Rødgaard Thomsen, 25 40 33 86

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye