Danmarks Idrætsforbund

Historiske Lærke til OL i Paris

Del

Lærke Marie Olsen bliver den første danske judo-kæmper, der deltager ved to OL. Endda i to forskellige vægtklasser.

Forud for de seneste olympiske lege i Tokyo var der gået 33 år uden en dansk judo-kæmper ved OL. Og Danmark havde aldrig haft en kvindelig judo-kæmper med til OL. Disse forbandelser brød Lærke Marie Olsen med sin deltagelse ved Tokyo-legene.

Nu bryder hun en tredje forbandelse. Som den første danske judo-kæmper er Lærke klar til sit andet OL. Det har ingen dansk judo-kæmper oplevet før.

Hun kvalificerede sig efter en rigtig god slutspurt oven på en periode, hvor det så lidt sort ud.

”På et tidspunkt troede jeg, at løbet var kørt. Så jeg er virkelig glad for, at jeg alligevel kommer afsted. Det er vigtigt for judosporten i Danmark, at det lykkedes,” siger Lærke Marie Olsen.

Det er ikke kun historisk, at hun skal afsted for anden gang. Hun kommer til at deltage ved OL i to forskellige vægtklasser. I Tokyo kæmpede hun i 63 kilo-klassen, men i Paris skal hun kæmpe i 70 kilo-klassen. Hun skulle tidligere arbejde hårdt for at holde vægten, og så besluttede hun sig for at skifte til en højere vægtklasse.

”Jeg har altid kæmpet i 63 kilo-klassen, så jeg har skullet vænne mig til at kæmpe i en større klasse, og jeg måtte begynde helt forfra på verdensranglisten. Jeg tvivlede i starten på, om det var rigtigt at skifte, men nu giver det hele mening. Jeg klarer mig godt, og jeg er blevet et gladere menneske,” understreger hun og fortsætter:

”Jeg er lidt nervøs for at skulle konkurrere i Paris, for det er anden gang, jeg er til OL, og så vil der være større forventninger. Men jeg glæder mig også. Mit favoritstævne ligger faktisk i Paris, for de franske tilskuere er fantastiske. De hepper på alle og ikke kun på de franske atleter.”

Hos DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, er der glæde over at få endnu en atlet og endnu et forbund med til Paris.

”Lærke OL debuterede i Tokyo, hvor hun tabte i overtid til den senere bronzevinder. Det er fantastisk, at Lærke nu får lov til at revanchere sig i Paris. Det er imponerende, at vi med Lærkes kvalifikation får endnu et forbund repræsenteret ved OL,” siger Søren Simonsen.

Også hos Team Danmark står man klar med åbne arme for at tage imod Lærke Marie i Paris.

”Stort tillykke til Lærke! Hun var ved det seneste OL i Tokyo i 2021 med som den første kvindelige danske judokæmper nogensinde ved OL. Hun blev samme år kåret som BESTSELLERs Olympiske Håb og har siden da kæmpet for at kvalificere sig til Paris 2024. Det er lykkedes, og det er fantastisk, at vi nu kan byde Lærke velkommen på OL-holdet,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Fakta om Lærke Marie Olsen

Født: 21. juni 1998

Sportsgren: Judo

Udvalgte resultater: Sølv ved junior-VM 2018, bronze ved European Open 2019. 5.-plads European Open Prag 2022, 7.-plads Paris Grand Slam 2023, 7.-plads Dushanbe Grand Prix 2023, 7.-plads Astana Grand Slam 2024.

Tidligere OL-deltagelser: 2021

Nøgleord

Kontakter

Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk
Lars Hestbech, kommunikationskonsulent, DIF: 23323784, lhe@dif.dk

Billeder

Lærke Marie Olsen
Lærke Marie Olsen
Download

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye