Forsikring & Pension

Sundhedsstrukturkommissionen: Sundhedsforsikringer frigør ressourcer i de offentlige

Del

Kommissionen har i sine anbefalinger til fremtidens organisering af vores sundhedsvæsen lavet analyser om brugen af sundhedsforsikringer og deres påvirkning af det offentlige sundhedsvæsen. Forsikringerne frigør ressourcer i sundhedsvæsenet, lyder en af konklusionerne. F&P kalder rapporten en vigtig mytedræber.

Udfordringerne for vores sundhedsvæsen er kendt stof: Flere ældre, flere kronikere og mangel på arbejdskraft. Derfor har Sundhedsstrukturkommissionens arbejdet med at se strukturen igennem, så danskerne kan blive behandlet rettidigt og med høj kvalitet. Og der er flere roser til sundhedsforsikringernes rolle i det samlede sundhedssystem.

- Kommissionens analyser peger på, at sundhedsforsikringerne- og ordningerne, som omfatter 2,7 millioner danskere, er med til at frigøre ressourcer på de danske sygehuse. Det er en vigtig mytedræber, som bør bane vejen for et bedre og stærkere samspil mellem det offentlige sundhedsvæsen og de private supplementer, siger direktør Thomas Brenøe fra F&P – brancheforeningen for forsikrings- og pensionsbranchen.

Kommissionen peger bl.a. på, at borgere med en sundhedsforsikring over en bred kam anvender sygehusene 10 procent mindre end andre.

Desuden skriver kommissionen, at der ikke er tegn på, at brugen af sundhedsforsikringer i væsentligt omfang trækker ressourcer ud af det offentlige sundhedsvæsen.

- Kommissionen anbefaler desuden mere dialog og samarbejde mellem det offentlige og forsikringsselskaberne om brugen af sundhedsforsikringerne. Det er noget, som vores branche længe har efterspurgt, fortæller Thomas Brenøe.

Sundhedsstrukturkommissionen har også fokus på, at der er brug for at styrke samarbejdet om udveksling af både viden og data. Det hilser F&P velkomment og ser frem til det videre arbejde og dialogen om bedre fælles brug af data.

Kontakter

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring18.6.2024 14:18:57 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på, når man tager afsted på sommerens festivaler? Om indboforsikringen dækker skade på cyklen, hvis man vælter? Og om rejseforsikringen dækker, hvis flyselskabet fx går konkurs? VIGTIG RETTELSE TIL SVAR VEDRØRENDE FESTIVAL - FORSIKRINGEN DÆKKER IKKE OVERSVØMMELSE I TELT.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring18.6.2024 14:00:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på, når man tager afsted på sommerens festivaler? Om indboforsikringen dækker skade på cyklen, hvis man vælter? Og om rejseforsikringen dækker, hvis flyselskabet fx går konkurs? VIGTIG RETTELSE I SPØRGSMÅL OM FESTIVAL

Ny analyse: Det er blevet dyrere at opstille havvindmøller6.6.2024 18:29:36 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har store ambitioner for havvind, som Partnerskab for Havvind støtter op om. En ny analyse viser imidlertid, at på bare to år er det blevet 13 mia. kr. dyrere at opføre en gigawatt havvind som investeringscase. Derfor er det ifølge partnerskabet afgørende, at rammevilkår for fremtidige investeringer fra virksomheder og investorer bliver forudsigelige og konkurrencedygtige – også for at kunne udvikle Danmark som Produktionsland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye