Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på, når man tager afsted på sommerens festivaler? Om indboforsikringen dækker skade på cyklen, hvis man vælter? Og om rejseforsikringen dækker, hvis flyselskabet fx går konkurs?

VIGTIG RETTELSE TIL SVAR VEDRØRENDE FESTIVAL - FORSIKRINGEN DÆKKER IKKE OVERSVØMMELSE I TELT.

Colourbox - by #232319
Colourbox - by #232319

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. I er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

 

Brevkasse for maj:

Spørgsmål - Min datter skal på Roskilde Festival. HVordan hjælper jeg hende bedst, så det bliver en god oplevelse?

Hej Brevkasse

Min datter skal på Roskilde Festival for første gang, og som mor bliver man jo altid lidt bekymret for, hvad der kan ske.

Hun er 17 år gammel og bor stadig hjemme. Er hun så dækket af vores indboforsikring, eller skal hun have sin egen?

Hvordan dækker indboforsikring, hvis hun få stjålet noget fra teltet, eller hvis der kommer meget regn, og teltet bliver oversvømmet? Og hvad med lommetyveri? Er det dækket?

Er der begrænsning i dækningen på ulykkesforsikringen, hvis man er beruset?

Hilsen

Den bekymrede mor

Svar:

Hej Bekymrede mor

Din datter er omfattet af jeres indboforsikring, så længe hun bor hjemme.

Indboforsikringen dækker tyveri fra telt, men der kan være krav om, at teltet skal være aflåst med en hængelås, og hun skal være opmærksom på, at penge, smykker, dyre værdigenstande og andre såkaldt tyvetækkelige ting er undtaget for dækning. Indboforsikringen dækker ikke, hvis der sker oversvømmelse i teltet.

Lommetyveri er dækket på indboforsikringen, hvis din datter eller andre ser eller bemærker, at tyveriet sker. Der kan også være selskaber, som kræver, at man har råbt ”Stop tyven”, men det vil i så fald fremgå af forsikringsvilkårene.

Der kan være begrænsninger på ulykkesforsikringen, hvis årsagen til skaden skyldes beruselse, men det vil altid være en konkret vurdering i den enkelte sag.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Jeg er væltet på min cykel. Hvorfor vil min indboforsikring ikke dække skade på cyklen?

Kære Forsikringsoplysningen

I sidste uge væltede jeg på min cykel. Mit tøj blev ødelagt, og min computer blev smadret, og det har min indboforsikring dækket uden problemer.

Desværre skete der også ret store skader på min cykel, men dem vil mit forsikringsselskab ikke dække, da jeg ikke har en udvidet cykeldækning.

Jeg troede kun, at det kun var aktuelt til meget dyre cykler, og min er bare en almindelig citybike.

Kan det virkelig være rigtigt?

Hilsen

Den uheldige

Svar:

Kære Uheldige

Det er rigtigt, at den almindelige indboforsikring undtager skade på trafikmidlet, i dette tilfælde cyklen, når der sker et færdselsuheld.

Uanset om du har en dyr racercykel eller en almindelig citybike, så kræver det, at du køber en udvidet dækning for at få dækket skader på selve cyklen.

Det er lidt forskelligt, hvad forsikringsselskaberne kalder dækningen, og der kan også være variationer af dækningen fra selskab til selskab.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Dækker min rejseforsikring, hvis flyselskabet går konkurs?

Hej

Vi har selv sammensat vores sommerferie i år forstået på den måde, at vi har købt flybilletter direkte hos flyselskabet, overnatning gennem en bookingportal og billeje et tredje sted.

Men hvordan er vi sikret, hvis fx flyselskabet går konkurs? Vi skal først betale hotel og billeje ved ankomst, så det er ikke helt så kritisk, men dækker vores rejseforsikring, hvis flyselskabet går konkurs?

Vi har en årsrejseforsikring som gælder i hele verden, men jeg kan ikke rigtig finde noget om det i vilkårene.

Hilsen

Den undrende

Svar:

Hej Undrende

Den almindelige rejseforsikring dækker ikke konkurs, men man kan i nogle selskaber købe en tilvalgsdækning, som dækker i tilfælde af, at en rejseudbyder, fx et flyselskab, går konkurs.

Rejsegarantifonden dækker også, hvis et flyselskab går konkurs. Der gælder en række krav for at være omfattet af fonden, og der gælder en selvrisiko på 1.000 kr. pr. person.

Du kan læse mere på Rejsegarantifondens hjemmeside her

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Download
Colourbox - by #232319
Colourbox - by #232319
Download

Links

Fakta om Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00,  eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Nu må private køre taxi på små øer – så husk forsikring1.7.2024 13:45:41 CEST | Pressemeddelelse

RETTELSE FRA TIDLIGERE UDSENDT PRESSEMEDDELELSE: FORELØBIGT FIRE ØER, OG IKKE 27, ER FRA I DAG UNDTAGET TAXILOVEN. FLERE KAN ANSØGE OM UNDTAGELSE. 4 danske småøer er nu undtaget fra taxiloven, så privatpersoner kan bruge deres private bil til at transportere passagerer mod betaling. God ide, mener Forsikringsoplysningen. Men sørg for at have forsikringen i orden, inden du bruger din bil som taxi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye