Dansk Mode & Textil

DM&T inviterer til EU-debat med tekstiler i fokus

Del

Den danske mode- og tekstilbranches står overfor massiv regulering fra EU, og dermed får det kommende Europa-Parlamentsvalg også stor betydning for branchen. Derfor inviterer brancheorganisationen DM&T fem kandidater og alle interesserede til EU-debat med fokus på tekstiler. Der sker mandag den 13. maj hos tekstilvirksomheden DILLING i Sunds.

EU’s tekstilstrategi fra 2022, og de omfattende initiativer herunder, markerer et paradigmeskifte for den danske såvel som europæiske mode- og tekstilbranche. Som en konsekvens deraf kommer en omfattende samling af regulering indenfor bæredygtighed og cirkularitet til at definere branchens fremtid. DM&T er meget optaget af, at lovgivningen bliver implementeret så ambitiøst som muligt, da det vil medvirke til at sikre den påkrævede omstilling og harmonisering på tværs af medlemslandene. Så, når danskerne og resten af EU’s borgere til juni går til stemmeurnerne for at afgive stemmer til Europa-Parlamentet, får det derfor også stor betydning for de danske mode-, tekstil-, livsstils- og sportsvirksomheder.

Derfor afholder DM&T sin første EU-debat, hvor man har inviteret fem debatlystne EP-kandidater, til diskussion om omstillingen af den danske mode- og tekstilbranche set fra et EU-perspektiv. Det sker i Sunds nord for Herning den 13. maj.

”Vi oplever i disse år en stor politisk interesse for mode- og tekstilbranchen, både nationalt og i EU. Det er meget positivt, for der er behov for en tæt dialog mellem erhvervsliv og politikere, når branchen bliver mødt med så omfattende regulering. Derfor er det også helt oplagt, at vi inviterer til debat om den grønne omstilling af branchen set i en EU-kontekst,” siger Thomas Klausen, adm. direktør i DM&T.  

I debatten vil panelet sætte fokus på, hvordan mode- og tekstilbranchen bedst bliver reguleret, om det er på nationalt eller EU-niveau. De fem kandidater vil også komme ind på, hvor ansvaret skal placeres i forhold til at drive omstillingen – ligger det hos virksomhederne eller de politiske beslutningstagere? Derudover vil debatten også komme til at dreje sig om, hvordan branchens mange SMV'er er stillet, når kravene bare stiger og stiger. 

De fem kandidater, der vil debattere disse spændende temaer er:

  • Niels Flemming Hansen, EP-spidskandidat for Det Konservative Folkeparti
  • Laurs Nørlund, EP-kandidat for Moderaterne
  • Sigrid Friis, EP-spidskandidat for Radikale Venstre
  • Ulla Tørnæs, EP-kandidat for Venstre
  • Rasmus Nordqvist, EP-kandidat for Socialistisk Folkeparti

Den erfarne journalist Tine Gøtzsche vil styre slagets gang og sikre, at spørgsmål fra de mere end 100 deltagere bliver besvaret af politikerne.  

Arrangementet afholdes hos DILLING, som er en dansk 4. generations tekstilvirksomhed, som producerer økologisk uldtøj på egne systuer inden for Europas grænser og har eget farveri i Danmark.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet. Ønsker du at deltage, bedes du orientere presse- og kommunikationschef Simon Hansen.

Adresse: DILLING, Sundsvej 62, 7400 Herning

Fakta om beklædnings- og tekstilbranchen i EU

  • Der findes 197.000 mode- og tekstilvirksomheder i EU
  • De genererer tilsammen en omsætning på 170 mia. euro
  • Branchen beskæftiger 1,3 mio. mennesker i Europa 
  • 99,7 procent af de europæiske virksomheder i branchen er mikrovirksomheder eller SMV'er

Kontakter

Dansk Mode & Textil

Dansk Mode & Textil, eller DM&T i daglig tale, repræsenterer hele den danske mode-, tekstil- og livsstilsbranche, en hjørnesten i dansk erhvervsliv, der årligt bidrager med 87 mia. kroner til Danmarks BNP og medvirker til at skabe 96.000 jobs. DM&T er branchens talerør og har fokus på at skabe de optimale rammebetingelser for den danske livsstilsbranche, herunder sport, mode, smykker og tekstiler. DM&T har været branchens naturlige omdrejningspunkt siden 1895, og er i dag en moderne branche- og arbejdsgiverorganisation med dyb indsigt i medlemmernes hverdag og de udfordringer, branchen står over for på både den korte og lange bane.

Vores eksperter rådgiver dagligt mere end 800 medlemsvirksomheder på en række forretningskritiske områder, ligesom DM&T går forrest for at styrke og udvikle den enkelte virksomhed og branchen som helhed. 

Læs mere på dmogt.dk.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Hosebinderlauget optager tre nye bindebrødre – og åbner for kvinder13.6.2023 14:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I år byder det legendariske midtjyske Hosebinderlaug tre nye bindebrødre velkommen. Lauget samler og ærer de mænd, der har gjort en forskel for landsdelens historiske tekstilindustri, og samles hvert år til en ceremoni fyldt med traditioner. Men traditionerne står for fald efter 71 år, for laugets styrelse foreslår, at kvinder fra 2024 kan optages som bindesøstre. Noget som aldrig er sket før.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye