Gylle.dk

Kødtrends i Europa peger den rigtige vej for klimaet

Del

Både EU og Statista.com rapporterer, at kødforbruget forventes at falde over hele Europa i de kommende år. Det tyske marked er allerede reduceret markant i de seneste 15 år. Kun forbruget af kyllingekød vokser på tværs af kontinentet, mens markedsandelene for alle andre kødtyper skrumper

Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels
Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels

Bæredygtighed med dets miljømæssige, økonomiske og samfundsmæssige målsætninger forventes at spille en stadig mere fremtrædende rolle på EU's kødmarkeder, både for producenter og forbrugere. Det skriver EU i sin prognose ”Agricultural Outlook 2021-31”, hvor tendenserne begrundes med, at modernisering, innovative teknologier og ændringer i landbrugspraksis vil føre til mere effektiv og mere miljøvenlig kødproduktion. Ydermere vil bekymringer over miljøet og klimaændringer resultere i, at forbrugerne er mere opmærksomme på produktionsprocessen og produkternes oprindelse. Forbrugernes vaner vil også være drevet af sundhedsmæssige hensyn samt bekvemmelighed. Samlet set forventes EU's forbrug af kød pr. indbygger at falde fra 69,8 kg i 2018 til 67 kg i 2031.

Statista.com peger også i sin rapport på ændringer i forbrugernes efterspørgsel på kød som årsagen. Motiveret af dyrevelfærd, miljøhensyn og deres eget personlige helbred, vedtager flere og flere mennesker diæter, der skærer kød helt væk. Desuden reducerer mange europæere mængden af kød, de indtager.

Forbrugerne har også kunnet lide de plantebaserede køderstatninger, og fremkomsten af disse produkter skærer sig stadigt dybere ind i kødtærten. Ydermere vil en ny konkurrent sandsynligvis bidrage til kampene for konventionelle kødprodukter: Kulturkød (kød dyrket i industrielle beholdere) ser ud til at være klar til en succesfuld markedsadgang i den nærmeste fremtid.

Denne rapport giver et overblik over tendenser for kødforbruget, hvordan forbrugeradfærden ændrer sig, og et bud på sammensætningen af fremtidens kødmarked.

Rapporten indeholder

     Beskrivelse

01 Kødforbrugstendenser

     Kødforbrug i Europa

     Fokus på europæiske landes kødmarkeder

     Økologisk kød

     Ændringer i kødprisen

02 Forbrugeradfærd

     Kostvaner i Europa

     Generationernes vaner

     Reduktion af kødforbrug

     Forbrugernes motivationer og hensigter

     Forskydninger i kødforbruget

03 Kødets fremtid

     Køderstatninger

     Forbrugernes valg

     Kulturkød

     Prognose for det globale kødmarked

Bestil rapporten her.

Kontakter

Billeder

Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels
Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels
Download
Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels
Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels
Download

Links

Om Gylle.dk

Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.

Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".

Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!

GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.

Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!

Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk

Vild rundspørge: Ni ud af ti agroproducenter værdsætter natur og miljø over alt andet13.5.2024 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis du tror, det er løgn, hvad Landbrugsstyrelsens hjemmelavede rundspørge viser, så er du ikke helt galt afmarcheret. Læs her, hvordan styrelsens personale skaber illusionen om den naturglade danske bondemand. En specialist i rundspørgeundersøgelser påpeger, at når folk svarer på sådan nogle spørgsmål, vil man altid opleve, at nogen svarer uærligt, sjusket eller strategisk. Meget tyder på, at han har ret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye