Gylle.dk

Nej til aktindsigt, fordi sagen er meldt til politiet

Del

Kerteminde Biogas, der ejes af tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V), er blevet politianmeldt af Kerteminde Kommune ved den nuværende borgmester Kasper Ejsing Olesen (S), men Olesen vil ikke oplyse, hvad anmeldelsen drejer sig om

Nej til aktindsigt kan have mange årsager. Det er fremgået af  vores tidligere artikler. Specielt om Hjarnø Havbrug og de 77 forsvundne ringbind.  Vore kolleger på Kjerteminde Avis har fået nej til aktindsigt i en miljøsag, fordi resultatet af et miljøtilsyn på Kerteminde Biogas er blevet anmeldt til politiet.

Det er Kerteminde Kommune, der har anmeldt sagen til politiet. Et miljøtilsyn den 12. marts  resulterede i hele seks indskærpelser. Det fremgår af tilsynsrapporten, der er offentlig tilgængelig. Det er indholdet af de seks indskærpelser til gengæld ikke.

Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen bekræfter over for avisen, at Kerteminde Biogas af kommunen er blevet anmeldt til politiet efter Miljøtilsynet. Han vil dog ikke fortælle, hvad de seks indskærpelser går ud på:

- Af hensyn til politiets videre arbejde, har vi ikke yderligere kommentarer, siger borgmesteren.

Heller ikke Fyns Politi  eller ejeren af Kerteminde Biogas, Hans Luunbjerg, vil oplyse, hvad politianmeldelsen går ud på.

Kjerteminde Avis’ forsøg på at få aktindsigt har altså ikke kunnet afsløre, hvad der er galt på Kerteminde Biogas, der også tidligere har fået indskærpelser. Dog kun to mod de nuværende seks.

Miljøtilsynet den 12. marts i år var det første miljøtilsyn hos Kerteminde Biogas, der ikke blev foretaget af Kerteminde Kommunes egne sagsbehandlere. I stedet var Dansk Miljørådgivning i Nyborg blevet hyret til opgaven.

Tilsynet var et såkaldt §9 tilsyn. Ifølge miljøstyrelsens hjemmeside er et §9 tilsyn ”et tilsyn, som du fører ud over de planlagte tilsyn, som led i tilsynsmyndighedens pligt til at føre et aktivt tilsyn.”

Kontakter

Billeder

Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S); Kerteminde kommune. Pressefoto
Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S); Kerteminde kommune. Pressefoto
Download

Links

Om Gylle.dk

Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.

Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".

Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!

GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.

Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!

Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk

Slå dog de vejgrøfter, når det virkelig batter21.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

År efter år tøver kommuner og vejvæsen med at slå kanterne langs vejene indtil en gang i juni, men så er det ofte for sent at redde en smule biodiversitet for blomster og bier. Det er, som om man venter på, at vegetationen skal vokse sig høj nok, til at det ser ud af noget, når den bliver slået. Også selvom slagleklipperne så må køre med nedsat effekt på grund af faren for forstoppelse i den meterhøje vegetation. En tidligere slåning vil gavne flora og fauna, glæde mange borgere og spare vejvæsenet for både diesel og mandetimer

Er forsigtighedsprincippet en by i Rusland i dansk forvaltningspraksis?20.6.2024 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse

I den seneste tid har der været en række urovækkende eksempler på, at miljøskadelige praksisser får lov at fortsætte, længe efter at skadevirkningerne er påvist og omfattet af lovbestemmelser: Udledning af giftigt spildevand fra den tidligere Cheminova-fabrik i Vestjylland, importen af norsk olieslam til dumpning i Agersø Sund ved Skælskør og den udstrakte anvendelse af PFAS-baserede sprøjtegifte overalt i dansk landbrug

Kræver stop for Miljøstyrelsens ulovlige dispensationer til brug af forbudte sprøjtegifte17.6.2024 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse

Miljøstyrelsen indstævnes nu for retten i Roskilde, hvis styrelsen fastholder sin dispensation til at sprøjte med det stærkt giftige Asulox-produkt. Miljøstyrelsen har modtaget udkast til stævning i fredags (14.6) og har nu 14 dage til at ændre praksis. Ønsker styrelsen at undgå retslige skridt, bør Asulox-dispensationen annulleres, og den generelle praksis med dispensationer til EU-forbudte sprøjtegifte bringes til ophør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye