Billund Kommune

Kulturskolens nye sæson: Kulturen giver et kram til sjælen

Del

Den bedste tid på ugen er Billund Kulturskole slogan for den nye undervisningssæson, som sætter fokus på fællesskab og trivsel.

Billund Kulturskole har netop åbnet for tilmeldingen til sæson 2024/25
Billund Kulturskole har netop åbnet for tilmeldingen til sæson 2024/25 Billund Kommune

Da Kulturskolens lærere for få dage siden var på besøg på alle skoler i Billund Kommune, havde de et særligt budskab med sig. Mens de på festlig vis underholdt eleverne med både musik, kunst og dans, uddelte de også den spritnye sæsonbrochure for 2024/25. Og budskabet heri er, at kulturen bidrager til trivsel, fællesskab og glæde, som man kan tage med sig overalt i sin hverdag.

Musikglæde i spil

På Kulturskolen er musik og sang mere end blot toner. Eleverne er på en sjov og udviklende rejse, hvor man kan nyde sine egne toner og opleve samspillets sus. Og med 20 forskellige instrumenter at vælge imellem samt solosang og kor, er der noget for enhver musikelsker. ”For os på Kulturskolen er glæden ved at dykke ned i musikken det vigtigste,” siger souschef og afdelingsleder for musik, Casper Jensen, og fortsætter, ”Derfor giver vi plads til både grin, fejltagelser og masser af eksperimenter, så eleverne udvikler sig i et trygt miljø”.

Form og farver til livet

I kunst-afdelingen, hvor der undervises i både billedkunst og tegning, får skabelseslysten frit spil. Her guides eleverne igennem teknikker og metoder i et støttende og anerkendende miljø, hvor latter og samvær er en integreret del af læringsprocessen. Kunst skaber ikke blot indtryk, men også aftryk, hvilket skolen gerne deler ved regelmæssige udstillinger og deltagelse i større udsmykningsprojekter.

Et spring ind i dansens magi

På Kulturskolen er dans en kilde til glæde og kropslig frihed. Her kan eleverne både prøve kræfter med ballettens klassiske ynde og den energi og udtryksfuldhed, som man finder i moderne dans. Og så vil eleverne opleve, at dansen giver selvtillid og større mod til at stå frem foran andre. ”Det gælder for alt, vi laver i Kulturskolen, at målet er positive og venlige fællesskaber, hvor den enkelte bliver set, uanset og det er børn, unge eller voksne”, fortæller kulturskoleleder Per Weile Bak og fortsætter, ”Som noget nyt er vi begyndt med at se på, hvad kulturen kan gøre for sundhedsfremme, og vi har med stor tilslutning oprettet hele to kor for borgere med lungeproblemer”, siger han.

Sammen om at ville

Kulturskolen driver også et tilbud for unge, der vil gøre en ekstra indsats for deres interesse. Kulturskolen er nemlig en del af Talent Billund - et tilbud, der inspirerer og udvikler elevernes potentiale med fokus på motivation og anerkendende fællesskaber. Med ekstra undervisningstid, workshops og individuel vejledning i musik, billedkunst og dans, skaber Talent Billund Kultur et unikt miljø for talentudvikling i kommunen. Dermed er der meget på hylderne i Kulturskolen, for nybegyndere til øvede, og for de helt små børn til ældre medborgere. Tilmeldingen er åben nu på Kulturskolens hjemmeside www.billundkultur.dk.

Fakta:

  • Billund Kulturskole tilbyder undervisning i musik, dans og kunst for børn, unge og voksne i Billund Kommune.
  • Kulturskolens lærerkollegium består af 25 dedikerede og professionelle undervisere
  • Undervisningen foregår i flere af kommunens byer – man kan se hvor på Kulturskolens hjemmeside.
  • Udover den ugentlige undervisning arrangeres små og større projekter – ofte på tværs af kunstarterne og tit rundt omkring i hele Billund Kommune.
  • Tilmelding kan ske på Kulturskolens hjemmeside www.billundkultur.dk. Her kan man også læse mere om de mange tilbud og aktiviteter.

Kontakter

Har I brug for flere oplysninger, er I velkomne til at kontakte kulturskoleleder Per Weile Bak, tlf. 7972 7456 /30 12 56 32, mail: pwb@billund.dk eller souschef Casper Jensen, tlf. 7972 7458, mail: cje@billund.dk.

Billeder

Billund Kulturskole har netop åbnet for tilmeldingen til sæson 2024/25
Billund Kulturskole har netop åbnet for tilmeldingen til sæson 2024/25
Download
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

SAGRO samt Billund og Vejen Kommuner samarbejder om stort græsningsprojekt3.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I området omkring Holme Å er en række planter og insekter fra Den Danske Rødliste i fare for at forsvinde. SAGRO, Billund og Vejen Kommuner har derfor sammen med de lokale lodsejere igangsat et afgræsningsprojekt, som skal holde ådalen lysåben for at sikre den bedst mulige biodiversitet. Målet er, at i alt 190 hektar naturarealer bliver omdannet til et mekka for biodiversitet.

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye