Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem

Del

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

Mille Mortensen fra 8.A. på Lynghedeskolen er nysgerrig på at vide mere om livet som SOSU-assistent, og hun har derfor været i praktik på Fynsgades plejehjem. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune
Mille Mortensen fra 8.A. på Lynghedeskolen er nysgerrig på at vide mere om livet som SOSU-assistent, og hun har derfor været i praktik på Fynsgades plejehjem. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Uddannelseskoordinator Anne Marie Jakobsen fra Billund Kommune har i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg siden foråret 2023 afprøvet et specielt forløb i forbindelse med brobygning, som indebærer, at eleverne besøger Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg på dag 1 og er i praktik på et lokalt plejehjem på dag 2.

Mille Mortensen og hendes elevkammerat er blandt de elever, der nysgerrige på at vide mere om livet som SOSU-assistent, og de har derfor været i praktik på Fynsgades plejehjem.

"Det er rigtig spændende at arbejde med mennesker, og det var super fedt at besøge beboerne og de ansatte på Fynsgade Plejehjem. Vi fik lov til at prøve kræfter med morgenplejen og lave sjove aktiviteter sammen med borgerne. Det var en rigtig god oplevelse, og samtidig fik vi et godt kendskab til uddannelsesmulighederne, da vi besøgte Social- og Sundhedsskolen,” siger Mille Mortensen fra 8.A på Lynghedeskolen.

Udover praktikopholdet på Fynsgade Plejehjem fik eleverne mulighed for at prøvekøre en kørestol under besøget på Social- og Sundhedsskolen, ligesom de var med i simulationsrummet, hvor de blandt andet fik indsigt i, hvordan man kan hæve en seng.

"På Fynsgade Plejehjem gør vi vores bedste for at skabe hjemlig atmosfære og fællesskab med respekt for hinanden. Vi bestræber os på at se ansigter lyse op og øjne, som stråler. Derfor går vi op i at skabe gode aktiviteter sammen med beboerne. Og jeg er helt sikker på, at beboerne satte lige så stor pris besøget af de to skoleelever, som vi ansatte gjorde. Jeg håber, at praktikken kan være med til at bekræfte de unge i, at SOSU-assistent-vejen kan være en interessant vej at gå,” siger Birgitte Christiansen, leder af Fynsgade Plejehjem.

Fakta

  • Eleverne vælger et brobygningsforløb, der varer i alt 5 dage, hvor de får mulighed for at smage på to forskellige uddannelser.
  • De bliver introduceret til alle valgmuligheder, når UU-vejlederne besøger skolerne og sammen med rollemodeller fortæller om muligheder for ungdomsuddannelser.
  • Samtidig bliver forældre og elever sammen introduceret til alle ungdomsuddannelser på Campusaftnerne.
  • Ungdomsuddannelserne bliver også introduceret for alle 8. klasser under SKILLS, som er en dag i erhvervsuddannelsernes tegn. SKILLS foregår i Magion, Grindsted, i december måned. Her dyster eleverne på tid og evner i forskellige discipliner fra de lokale erhvervsuddannelser, som er repræsenteret ved Grindsted Gymnasie-og Erhvervsskole, SOSU-skolen, Syddansk Erhvervsskole og Grindsted Landbrugsskole.  

Kontakter

Billeder

Udover praktikopholdet på Fynsgade Plejehjem fik eleverne mulighed for at prøvekøre en kørestol under besøget på Social- og Sundhedsskolen, ligesom de var med i simulationsrummet, hvor de blandt andet fik indsigt i, hvordan man kan hæve en seng. Foto: Billund Kommune
Udover praktikopholdet på Fynsgade Plejehjem fik eleverne mulighed for at prøvekøre en kørestol under besøget på Social- og Sundhedsskolen, ligesom de var med i simulationsrummet, hvor de blandt andet fik indsigt i, hvordan man kan hæve en seng. Foto: Billund Kommune
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye