Billund Kommune

Startboliger hjælper unge godt ind i voksenlivet

Del

Billund Kommune stiller i samarbejde med Bovia en række startboliger til rådighed for unge i alderen 18-24 år, som har behov for rådgivning og støtte, når de skal flytte i egen lejlighed. I øjeblikket er der ledige startboliger, som unge kan søge.

Malene Alminde Holm og Gitte Veje er mentorer i Beskæftigelses- og Forebyggelsesteamet i Billund Kommune, hvor de hjælper unge med forskellige udfordringer.
Malene Alminde Holm og Gitte Veje er mentorer i Beskæftigelses- og Forebyggelsesteamet i Billund Kommune, hvor de hjælper unge med forskellige udfordringer. Billund Kommune

Startboligerne er en særlig type ungdomsbolig. Formålet er at hjælpe unge med forskellige udfordringer til at få en god start på voksenlivet i egen bolig.

”Det kan være overvældende for unge mennesker at flytte hjemmefra, og overgangen til voksenlivet kan være en udfordring. Som hjemsted for Børnenes Hovedstad vil vi gerne støtte de unge, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan tilbyde hjælp og gode rammer for, at de får en god start på voksenlivet”, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Inden de unge flytter ind i en startbolig, har de underskrevet en samarbejdsaftale og laver sammen med en social vicevært en plan for, hvilke mål de gerne vil nå. Det kan for eksempel være, at de har brug for hjælp til at få struktur i dagligdagen til fx at holde en bolig, overblik over økonomi, hjælp til at fastholde aftaler med læge, skole, psykiatri mm.

”Ved at flytte ind i en startbolig får de unge hjælp til at opnå en række mål, som de selv er med til at sætte. Det er en fornøjelse at følge de unge,” udtaler Gitte Veje, mentor i Beskæftigelses- og Forebyggelsesteamet i Billund Kommune.

De 10 startboliger, som Billund Kommune tilbyder i samarbejde med Bovia, er beliggende i Kanalbyen på Sydtoften i Grindsted. I øjeblikket er der ledige startboliger, som unge i alderen 18-24 år kan ansøge.

Vi oplever, at de unge er rigtig engagerede og forfølger deres mål. Samtidig får de et socialt netværk, hvor vi en gang om måneden laver mad og spiser sammen, fortæller Malene Alminde Holm, mentor i Billund Kommunes Beskæftigelses- og Forebyggelsesteam.

Fakta

Sådan kommer du i betragtning:

 • Du er indstillet på at samarbejde med og modtage støtte fra den sociale vicevært
 • Du er villig til at indgå et samarbejde omkring økonomi f.eks. budget, betalingsservice og opsparing
 • Du er motiveret, og ønsker selv at skabe forandringer i dit liv 

Hvad kan du få støtte til?

Det er individuelt, hvilken støtte der er behov for. Det kan f.eks. være:

 • Hjælp til at påbegynde og fastholde en uddannelse
 • Hjælp til at komme op om morgenen
 • Hjælp til at du lærer at have styring på eget liv
 • Hjælp til hverdagsopgaver, f.eks. hvordan man bor i egen bolig, hvordan man laver budget og opsparing samt laver en plan over ugen                       
 • Hjælp til at tage del i sociale sammenhænge
 • Hjælp til at finde en ny bolig, når startbolig afsluttes 

Ansøg og læs mere: https://www.billund.dk/borger/bolig-og-byggeri/lejebolig/startboliger/

Kontakt

 • Journalister kan kontakte Billund Kommunes kommunikationschef Mia Josiassen (mjos@billund.dk eller tlf. 20 25 20 86)
 • Borgere kan kontakte mentorer i Beskæftigelses- og Forebyggelsesteamet Gitte Veje (gvt@billund.dk eller tlf. 25 55 78 32) eller Malene Alminde Holm (maho@billund.dk eller tlf. 25 55 76 16).

Kontakter

Billeder

Malene Alminde Holm og Gitte Veje er mentorer i Beskæftigelses- og Forebyggelsesteamet i Billund Kommune, hvor de hjælper unge med forskellige udfordringer.
Malene Alminde Holm og Gitte Veje er mentorer i Beskæftigelses- og Forebyggelsesteamet i Billund Kommune, hvor de hjælper unge med forskellige udfordringer.
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

7.400 børn samles til Skole OL-finalen under FN’s internationale Dag for Leg11.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 11. juni er det for første gang nogensinde FN’s internationale Dag for Leg. En dag som globale organisationer – herunder LEGO Fonden - har opfordret medlemslandene til at støtte. Dagen markerer vigtigheden af leg og den verden af muligheder, som leg åbner for børn, og det er et budskab, som Billund Kommune bakker op om. Kommunen tror nemlig på legens betydning for menneskers udvikling, hvorfor der er indført en legende tilgang i kommunens dagtilbud, folkeskoler og for kommunens ansatte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye