Tetra Pharm Technologies ApS

Tetra Pharm Technologies og Glysious annoncerer samarbejde om udvikling af transdermale kombinationspræparater rettet mod det endocannabinoide system

Del

Samarbejdet kombinerer Tetra Pharm Technologies unikke platformsteknologi med Glysious' transdermale drug-delivery system, kendt for dets effektivitet og komfort.

Tetra Pharm Technologies ApS og Glysious ApS annoncerer et strategisk samarbejde med fokus på udvikling af et banebrydende transdermalt drug-delivery system, som komplementerer flere af Tetra Pharm Technologies' pipelinekandidater.
Tetra Pharm Technologies ApS og Glysious ApS annoncerer et strategisk samarbejde med fokus på udvikling af et banebrydende transdermalt drug-delivery system, som komplementerer flere af Tetra Pharm Technologies' pipelinekandidater.

24. april 2024, Hillerød, Danmark

Tetra Pharm Technologies ApS og Glysious ApS annoncerer et strategisk samarbejde med fokus på udvikling af et banebrydende transdermalt drug-delivery system, som komplementerer flere af Tetra Pharm Technologies' pipelinekandidater. Samarbejdet sigter mod at revolutionere frigivelsen af tungtopløselige lægemiddelstoffer gennem huden, rettet mod det endocannabinoide system.

Tetra Pharm Technologies har fokuseret intensivt på formuleringsdisciplinen, mere specifikt hvordan molekyler effektivt integreres i et drug-delivery system for at opnå den ønskede virkning af lægemidlet. Glysious har siden virksomhedens stiftelse i 2020 udviklet et innovativt, patenteret medicinsk plaster.

Glysious teknologien muliggør en præcis og vedvarende dosering samt effektiv tømning af depotplastre. Vores plastre har et behagelig konstant klæb og er bekvemme at bruge, hvilket resulterer i forbedret compliance hos patienten. Vi har dog identificeret udfordringer med visse konventionelle formuleringsteknologier, der ikke giver tilfredsstillende frigivelse af lægemidlet”, siger professor, Dr.Techn. Anne Ladegaard Skov, Chief Scientific Officer, Glysious.

Glysious og Tetra Pharm Technologies udførte indledende in vitro studier i 2023, der kombinerede Tetra Pharma Technologies' beskyttede platformsteknologi til levering af tungtopløselige lægemiddelstoffer med Glysious' medicinske plaster.

Dr. Morten Allesø, Chief Scientific Officer, Tetra Pharm Technologies, tilføjer: “Selvom begge parter var overbeviste om det unikke ved de respektive teknologier, blev vi alligevel positivt overrasket over at se en femdobling i lægemiddelfrigivelsen fra vores kombinationsprodukt sammenlignet med konventionelle formuleringsteknologier. Dette er usædvanligt, og vi betragter det som vores fælles forpligtelse at videreudvikle denne teknologi til gavn for patienterne."

Samarbejdet dækker over gennemførelse af omfattende in vitro og in vivo studier for at evaluere ydeevnen og effektiviteten af det kombinerede drug-delivery system. Tetra Pharm Technologies og Glysious planlægger at patentere den fælles opfindelse.

"Vi er utroligt glade for at skulle samarbejde med det innovative team hos Tetra Pharm Technologies om udviklingen af dette transdermale drug-delivery system, der ligeledes baner vejen for kommercialisering og skalering af Glysious teknologien inden for pharma", siger Stina Bjerg Nielsen, CEO, Glysious.

Martin Rose, CEO, Tetra Pharm Technologies, afslutter: ”Samarbejdet repræsenterer en unik mulighed for at udnytte synergierne mellem vores respektive teknologier. Ved at kombinere vores ekspertiser sigter vi mod at udvikle et transdermalt drug-delivery system, der tilbyder uovertruffen effektivitet, bekvemmelighed og patientsikkerhed, og som understøtter flere af vores pipeline-kandidater."

Som en del af samarbejdet vil parterne dele ekspertise, viden og ressourcer. Derudover vil Tetra Pharm Technologies og Glysious i fællesskab udføre forskning, eksperimenter og studier, der understøtter et fælles patent. Samarbejdet tager udgangspunkt i sygdomsindikationer som smerter, søvnforstyrrelser og appetitregulering.

Kontakter

Om Tetra Pharm Technologies ApS

Tetra Pharm Technologies er en dansk biofarmaceutisk virksomhed grundlagt i 2018 af folk med mange års erfaring fra medicinalbranchen. Virksomhedens vision er at være førende inden for forskning og udvikling af medicinske præparater til behandling af sygdomme relateret til det endocannabinoide system. Mere information kan findes på: www.tetrapharm.eu

Om Glysious ApS

Glysious er en dansk medtech virksomhed stiftet i 2020, der udvikler plastre, cremer, spray og skum med kontrolleret frigivelse af aktive ingredienser til kosmetik og life science-applikationer. Mere information kan findes på: www.glysious.com

Følg pressemeddelelser fra Tetra Pharm Technologies ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tetra Pharm Technologies ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye