Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Flere unge skal opleve magien ved teater: Nu åbner helt ny teaterskole

Del

Lørdag den 2. marts åbner Pandoras Teaterskole i Kulturstationen Vanløse. Og du er inviteret til åbningsfesten.

Pandoras Teaterskole inviterer til åbningsfest.
Pandoras Teaterskole inviterer til åbningsfest. Foto: Simon Ravnsbæk

Festlig udklædning og farverig sminke vil der være nok af, når Pandoras Teaterskole holder åbningsfest på lørdag, hvor børneteatret fejrer sine nye lokaler.

Og målet er klart: Endnu flere børn og unge skal opleve magien ved at træde ind i teaterverdenen.

”Teatret er et sted, hvor man kan udfolde og udvikle sig. Og børneteatret er et fællesskab, hvor børn og unges kreativitet og skaberkraft bliver mødt og udviklet. Det skal vi have meget mere af i København. For vi har brug for fællesskaber, hvor man kan være lige den, man har lyst til at være,” siger Mia Nyegaard, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (RV).

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har sikret Pandoras Teaterskole brugsret over Festsalen i Kulturstationen i Vanløse de næste tre år. Projektet er støttet gennem Folkeoplysningen i Københavns udviklingspulje.

”I Pandoras Teaterskole vil vi gerne sige tak til Københavns Kommune for støtten til vores arbejde. Med det faste lokale i Kulturstationen får vi en unik mulighed for at udvikle nye teateraktiviteter, der styrker børn og unges tro på egne idéer og evne til at danne relationer og indgå i fællesskaber,” siger Lone Vibe Pedersen, der er stifter og leder af Pandoras Teaterskole.

Og teatret har store planer for fremtiden: 

”Allerede nu skal vi i gang med projektet "Grundloven for børn", hvor vi inviterer skoleelever fra mellemtrinnet til en række interaktive drama-workshops for at arbejde med demokratisk dannelse og aktivt medborgerskab. Et andet initiativ, som vi vil søsætte allerede i år, bliver rådgivning af unge, der ønsker at skabe deres egne teaterforestillinger og kulturelle events.”

Fakta: Info om åbningen

  • Hvor: Pandoras Teaterskole, Kulturstationen Vanløse.
  • Hvornår: Lørdag den 2. marts 2024 kl. 12-14.
  • Program:
    • Kl. 12.00: Cider og kage.
    • Kl. 12.15: Velkomst v. Lone Vibe Pedersen, leder af Pandoras Teaterskole, og Mikkel Hellden-Hegelund, Bydelsleder Kultur og Fritid Vanløse.
    • Kl. 12.30: Impro-teater med elever fra Pandoras Teaterskole.
    • Kl. 12.45: Teaterscener af elever fra Pandoras Teaterskole.
    • Kl. 13.00-14.00: Udklædning og sminke i Kvansalen, tegneværksted i Værkstedet og slideshow med teaterskolens mange aktiviteter gennem 12 år.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:33662345

Billeder

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye