Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nu skal københavnerne drøfte fremtidens kulturhuse og biblioteker

Del

København skal have en ny plan for udviklingen af byens kommunale kulturhuse og biblioteker. Det skal være med til at styrke København som kulturby, og i den forbindelse er københavnerne inviteret til at komme med deres input ved to såkaldte Københavnermøder i april og maj.

Københavnerne skal høres, når fremtidens kulturhuse og biblioteker skal udvikles.

Det sker ved to Københavnermøder den 15. april i Kvarterhuset på Amager og den 14. maj i Union på Nørrebro fra kl. 16-18.

Tilmeldingen til det første møde gik hurtigt, og mødet er derfor fuldt booket. Interesserede københavnerne har stadig mulighed for at deltage i Københavnermødet den 14. maj.

Begge møder er del af arbejdet med en kommende plan for, hvordan byens kulturhuse og biblioteker (KUBI) i fremtiden skal indrettes.

”Byen vokser, og københavnerne forventer kulturtilbud af høj kvalitet. Det gør, at vi selvfølgelig skal drøfte, hvor vi vil hen med de kommunale tilbud på biblioteks- og kulturhusområdet”, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) og uddyber.

”Bibliotekerne skal danne rammen om litteratur og læsning med fokus på værtskab og trygge rammer for børn og deres familier. Kulturhusene skal være lokale samlingspunkter for københavnerne, der giver værdi for pengene ved at rumme gode oplevelser og skabe rammer for fællesskaber. Nogle af de centrale spørgsmål er: Hvilke tilbud vil vi have? Hvilke funktioner kan eventuelt tænkes sammen, så vi indretter de bedste tilbud til københavnerne? Hvad skal vi prioritere kommunalt, og hvad kan vi overlade til andre aktører?”, siger Mia Nyegaard.

Borgmesteren deltager under begge Københavnermøder.

Op til møderne har de enkelte bydele indsamlet bidrag fra bl.a. møder med lokaludvalg, borgere og kulturelle aktører, og til juni vil der yderligere blive afholdt et stormøde.

De mange bidrag vil blive brugt til den videre udvikling af KUBI-planen, som forventes at blive endeligt politisk besluttet i starten af 2025.

Fakta

  • Københavnermøderne afholdes:
    • 15. april 2024 kl. 16-18 i Kvarterhuset på Amager.
    • 14. maj 2024 kl. 16-18 i Union på Nørrebro.
  • Mødet den 15. april er fuldt booket.
  • Det er muligt at deltage i mødet den 14. maj. Tilmelding er endnu ikke åbnet, men kommer til at foregå via Billetto. Det koster ikke noget at deltage.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye