Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Sådan prioriteres kulturen og idrætten i overførselssag for København

Del

Forligskredsen bag budgetaftalen i Københavns Kommune har landet en bred aftale om Overførselssagen, hvor der først og fremmest blev taget fat om kernevelfærden i København. Samtidig blev der også plads til at prioritere midler til kultur- og fritidslivet.

Foto: Ulrich Jakobsson

Badezoner, boldbure og yderligere byudvikling af den kommende multihal i Tingbjerg.

Det er nogle af de ting, københavnerne kan se frem til som resultat af Overførselssagen, hvor politikerne i budgetforligskredsen netop har landet en aftale om de overskydende midler fra seneste budget.

”Vi er blevet enige om en aftale hen over midten, hvor vi endnu en gang i fællesskab viser, at vi tager ansvar for København. Det har først og fremmest været vigtigt at tage hånd om københavnernes kernevelfærd og sikre socialområdet. Samtidig er jeg glad for, at vi er kommet i mål med derudover at prioritere flere ting på kultur- og fritidsområdet, som københavnerne kommer til at få glæde af. For eksempel den kommende multihal i Tingbjerg,” siger Mia Nyegaard, der er kultur- og fritidsborgmester (RV).

Københavnerne kan også se frem til en helt ny badezone, som ifølge kultur- og fritidsborgmesteren forhåbentlig kommer til at ligge ved Ofelia Plads.

Der er også afsat penge til at prioritere en ny skoleidrætshal ved Gerbrandskolen og en ny idrætsfacilitet ved Hafniahallen i Valby.

Puljen til megaevents i København – der blandt andet har givet København World Pride, Tour de France og Gaming Week - bliver forlænget med i alt 45 millioner kroner, så der nu kan planlægges store sports- og kulturbegivenheder i København helt frem til 2030.

”København skal både rumme tilbagevendende events, den folkelige idræt og store kulturevents. Vi skal turde tænke kommercielt, for vi vil gerne have flere turister til København,” siger Mia Nyegaard.

Allerede nu er der med overførselssagen afsat midler til, at København kan blive vært for Michelin Nordics i 2026 – den nordiske uddeling af Michelin-stjernerne. København skal også være vært for Skole OL-finalen i 2025-2028, og så er der afsat midler til et muligt VM i fodbold for hjemløse i 2025.

”Belært af Tour de France og FestiVélo, der var en folkelig festival omkring Grand Depart, drømmer jeg om, at vi får skabt arrangementer rundt om VM i hjemløsefodbold, så vi måske kan komme til at tale om udsathed på en ordentlig måde,” siger Mia Nyegaard.

Her er nogle af investeringerne på kultur- og fritidsområdet:

  • Der bliver etableret en helt ny badezone i havnen, der som udgangspunkt skal placeres ved Ofelia Plads.
  • 100 mio. kr. fra seneste budget reserveres til et løft af udearealerne ved Tingbjerg Idrætspark i forbindelse med opførelsen af kommende multihal, hvor parterne allerede i december besluttede at øremærke yderligere 101 mio. kr. til selve hallen.
  • Det kommende Kultur- og Læringscenter ved den nye skole på Godsbaneterrænet bliver udvidet med 318 m2 for at tilgodese det øgede behov for biblioteksfunktioner til børn og unge, boghåndtering samt biblioteksbetjening af voksne.
  • Der afsættes 0,5 millioner kroner til organisationen OMBOLD i forbindelse med afvikling af et muligt VM i fodbold for hjemløse i 2025.
  • Der afsættes 1,4 mio. kr. til en planlægning af sammenbygning af ny idrætsfacilitet med Hafnia-Hallen.
  • Der afsættes i alt 21 mio. kr. til, at København kan være værtsby for finalen i Skole OL i 2025-2028.
  • Der bliver afsat i alt 3 mio. kr. til et dansk værtskab for den nordiske Michelin-uddeling, hvor Odsherred vil være vært i 2025, og København vil være vært for prisuddelingen i 2026.
  • Der afsættes 1 mio. kr. til at gennemføre en planlægningsfase for etablering af en fælles skøjtehal mellem Tårnby og Københavns Kommune.
  • Der afsættes 2,4 mio. kr. til planlægning af en ny skoleidrætshal ved Gerbrandskolen på Amager.
  • Der afsættes 1,6 mio. kr. til etablering af lys i boldburet i Lergravsparken.

Du kan læse hele aftalen via linket her.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye