Fiskeristyrelsen

Flest sild ramte kølediskene i årets første måned

Del

Mere end fem gange så mange sild som torsk ramte kølediskene i januar måned 

Mængden af sild, der blev fanget til spisefisk, af danske fartøjer lå på 2.515 tons. Dermed placerer silden sig på en førsteplads, når det kommer til, hvilken spisefisk danske fartøjer fangede flest af i januar måned.

På andenpladsen finder vi torsken, hvor der blev landet 442 tons, mens tredjepladsen indtages af hovedrollen i ’moules frites’, nemlig blåmuslingen, som landede på 356 tons.

På fjerdepladsen ligger den – i danske munde – knap så velkendte kuller med 293 tons. Nederst, på femtepladsen, finder vi til gengæld en velkendt gæst på de danske spiseborde, nemlig rødspætten, hvor der blev landet 200 tons i de danske havne.

Sammenligner vi med tallene for hele 2023, finder vi den samme fisk på førstepladsen, nemlig silden. I 2023 blev der fanget 50.695 tons sild.

Til gengæld ser det en smule anderledes ud på de resterende fire pladser. Her placerer jomfruhummeren sig nemlig i top fem i 2023, mens de resterende tre pladser er gengangere, dog med andre placeringer på listen.

Vil du vide mere? Så kan du trække dine egne tal her: https://fiskeristyrelsen.dk/fiskeristatistik

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye