Fiskeristyrelsen

Fiskerikontrollen opsamler 1,5 km spøgelsesnet ved Båring Vig på Nordfyn

Del

På en redskabskontrol i Båring Vig undersøgte vores kontrolskib ’Havternen’ en cylinderformet bøje og fandt et såkaldt spøgelsesnet på 1.5 km uden hverken vager eller afmærkning.

Nettet hang over en blå tønde, der fungerede som hyttefad.

”Nettet var delt i to med en bøje i den ene ende. Herefter fik vi halet 600 meter net op. Efterfølgende fulgte den anden ende med 900 meter net. I alt viste nettet det sig at være 1,5 km langt. Det tog over 6 timer, før hele nettet var halet ombord og pakket,” fortæller skibsfører på ’Havternen’ Søren Egelund Nielsen.

”I tønden lå der hummerkløer, som var bundet med elastik, samt en sort klods, man bruger til vejskilte. Låget til tønden var stripset fast. Tønden har formentlig været brugt som hyttefad til opbevaring af hummere og er drevet væk eller er blevet forladt, og hummerne er døde i hyttefadet,” beretter Søren Egelund Nielsen.

Spøgelsesnet er betegnelsen for fiskenet, som fiskere har glemt eller tabt, men som fortsætter med at flyde rundt i havet og fiske uden, at det bliver røgtet til fare for både fisk, havpattedyr, fugle og mennesker. Både erhvervsfiskere såvel som fritidsfiskere har pligt til at anmelde mistede fiskeredskaber.

Anmeldelse af ulovligt fiskeri eller ulovlige redskaber skal ske til Fiskeristyrelsen på hjemmesiden anmeldelse.fiskeristyrelsen.dk eller til FiskeriMoniteringsCenteret på tlf.: 72 18 56 09.

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye