Fiskeristyrelsen

Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 kg rokker

Del

Indimellem støder Fiskeristyrelsens kontrollører på rokker, når de udfører kontroller på fiskeauktioner. Det drejer sig typisk om 3-4 rokker, der bliver landet som bifangst til andet fiskeri.

Fiskerikontrol af rokkelanding
Fiskerikontrol af rokkelanding

Fiskerikontrollørerne i Frederikshavn blev derfor lidt overraskede, da de to gange på én dag faldt over rokker på en fiskeauktion. Og det var ikke hverken tre eller fire stykker, men hele 405 kg i alt.

”Vi støder ofte på rokker, når vi udfører kontrol på fiskeauktionerne. Men det er ikke så tit, vi støder på rokker i så store mængder,” siger fiskerikontrollør Bo Dahl Andersen.

Der findes forskellige typer af rokker, og det kan være svært at se forskel på dem. De 405 kg var alle sammen sømrokker, som er forbudt at lande fra Kattegat og Skagerrak. Rokkerne blev derfor konfiskeret af fiskerikontrolløren og hans kollegaer.

Sømrokken vokser langsomt, bliver sent kønsmoden og får ikke ret mange unger. Derfor er bestanden sårbar i forhold til fiskeri. Derudover samler sømrokker sig ofte i større stimer, hvilket gør dem til nemme ofre for fiskernes redskaber.

”Problemet er kort fortalt, at rokkerne samler sig på et lille område, når de skal yngle og derfor pludselig bliver fanget i de mængder, vi ser her. Hvis de ikke genudsættes som foreskrevet i loven, så udtager man en betydelig mængde af de gydende individer på området,” siger Bo Dahl Andersen.

Om rokkefiskeriet i danske farvande

Der er en del forskellige rokkearter. Dem fiskerikontrollørerne oftest ser er hvidrokke, småplettet rokke, storplettet rokke, sømrokke og pletrokke.

Sømrokken er ulovlig at lande i de to farvande, og man må heller ikke lande den som bifangst. Kommer der en sømrokke i fangstredskabet, skal den straks genudsættes og ikke bringes i land. Sømrokker har nemlig en høj overlevelsesrate og må derfor genudsættes.

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Rokke
Rokke
Download
Kontrol af rokke landing
Kontrol af rokke landing
Download

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye