Kvisten åbner nyt online samtalerum til kvinder, der har oplevet seksuelle overgreb i opvæksten

Del

Et sted, man kan spejle sig i andre og være fælles om de langvarige konsekvenser efter at blive udsat for seksuelle overgreb og misbrug. Det er tanken bag det nye online Kvindetræf, som Kvisten står bag. 

- Jeg sætter en ære i at kunne være en del af din rejse til et bedre liv. For det er dét målet er. At vi sammen finder ud af, at der er et liv efter overgrebene. At det ligefrem kan gå hen og blive et godt liv. At der er hjælp og hente, siger Maja Leonhardt (th), der sammen med Lise-Lotte Guldbæk (tv) fremover kommer til at kunne ses på skærmen til Online Kvindetræf.
- Jeg sætter en ære i at kunne være en del af din rejse til et bedre liv. For det er dét målet er. At vi sammen finder ud af, at der er et liv efter overgrebene. At det ligefrem kan gå hen og blive et godt liv. At der er hjælp og hente, siger Maja Leonhardt (th), der sammen med Lise-Lotte Guldbæk (tv) fremover kommer til at kunne ses på skærmen til Online Kvindetræf.

Hvor går man hen for at blive forstået? For at møde andre, der har oplevet at blive udsat for seksuelle overgreb i opvæksten?  

Fremover kan man logge på fra egne vante omgivelser og møde andre, der ved, hvad det vil sige at have senfølger efter en opvækst med seksuelle overgreb og at skulle leve med konsekvenserne efter dem. Kvisten åbner et online samtalerum, hvor kvinder to timer hver 14. dag kan "mødes" og vende problematikker og spejle sig i hinanden. Maja Leonhardt, der går i terapi i Kvisten, og psykoterapeut Lise-Lotte Guldbæk, vil stå for at skabe trygge rammer i det online rum.

- Jeg ved selv, hvor angstfuldt og overvældende det er, at skulle møde op et fremmed sted for at kunne tale med andre om, hvordan man har det. Det må ikke afholde nogen fra at søge hjælp. Derfor åbner vi et online Kvindetræf, som man kan tilgå uden ventetid og fra ens eget hjem, siger Maja Leonhardt. Hun blev som 12-årig udsat for grooming, og går i et terapiforløb i Kvisten, hvor hun får hjælp til at tackle sine senfølger. 

- Overgrebene har sat sine spor på mig fysisk, men i høj grad også psykisk. Det at kunne gå i Kvisten har været uundværligt for mig og for min videre proces i livet. Jeg er ikke færdig med at gå i terapi, men i samarbejde med min terapeut har jeg rykket mig så meget, at jeg nu håber at kunne være med til at hjælpe andre, siger hun. 

Sammen med psykoterapeut Lise-Lotte Guldbæk er Maja Leonhardt tovholder for Kvistens første online Kvindetræf, der er et åbent og gratis tilbud til kvinder over 18 år, der er blevet udsat for seksuelle overgreb og -misbrug i deres barn- eller ungdom.

- Der er overhængende risiko for at få senfølger, der præger dit liv socialt, psykisk eller fysisk, hvis man bliver udsat for så omfattende et traume, som et seksuelt overgreb er. Mange oplever, at hverdagen på forskellig vis er udfordret, og det kan føles ensomt at gå med selv. Til Kvindetræf rummer vi hinanden og rådgiver i forhold til det, vi hver især står i, fortæller Lise-Lotte Guldbæk.

Rammer for Træf og tilmelding

Temaerne for et online træf kan variere, og dagsordenen vil kunne præges af deltagerne.  Der kan forekomme vejrtrækningsøvelser, psykoedukation mm., og der vil være fokus på at tale trygt og frit. 

- Vi sørger for at legitimere alle deltagere med en forudgående samtale, inden vi inviterer nogen ind i rummet. Det er helt OK, at man ikke ønsker at dele ud af sig selv i starten, men blot vil sidde med og lytte for at kunne føle sig tryg. Vi tager udgangspunkt i at balancere grænserne, så alle kan være med, siger Lise-Lotte Guldbæk.

Du skal ringe til Kvistens visitation på tlf. 88 44 81 41 (man - torsdag fra kl. 10 - 14), hvis du ønsker at tilmelde dig. Herefter vil du blive kontaktet af en tovholder på træffet. 

Træffet åbner den 7. marts kl. 16 - 18. Herefter udbydes træffet alle torsdage i lige uger fra kl. 16 - 18. 

Kvindetræffet er et fortroligt samtalerum, hvor man kan dele sine erfaringer, følelser og tanker med nogen, der forstår og ved, hvordan man har det. Det er gratis at deltage, og man kan deltage uden ventetid. Man kan deltage én gang eller logge på hver gang. Som udgangspunkt logger man på med kamera tændt og sit eget navn eller et fast kaldenavn.

Om Kvistens Træf og behandlingsmuligheder

Kvisten har landsdækkende tilbud til alle voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten. Gennem frivillige psykoterapeuter og psykologer med specialisering i psykoterapi, kan man modtage specialiseret behandling for sine senfølger i både individuelle og gruppebaserede forløb med forudgående visitation. For voksne, der har brug for rådgivning her og nu, udbyder Kvisten også Træf, der er fysiske samtalerum. Det sker i Nørresundby, Thisted, Herning, Viborg, Aarhus, Nørrebro, Hellerup og Lyngby. Som noget nyt åbner Kvisten et online Kvindetræf. Tilsvarende findes et online træf for mænd. Træf er som udgangspunkt kønsopdelt. 

Se dit nærmeste træf på www.kvistene.dk/traef eller læs, hvordan du kan blive skrevet op til et psykoterapeutisk behandlingsforløb på www.kvistene.dk 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye