DTU - Danmarks Tekniske Universitet

DTU får prodekan med fokus på uddannelse

Del

DTU ansætter en prodekan for uddannelse, og det bliver et kendt ansigt på universitet og i dele af erhvervslivet, der sætter sig i sædet 1. februar.

Jens Ø. Duus tiltræder den 1. februar stillingen som prodekan for uddannelse på DTU. Foto: Simon Koefoed Toft

Jens Ø. Duus kommer fra en stilling som professor, sektionsleder og studieleder på DTU Kemi, og skal i sit nye job referere til dekan for uddannelse Lars D. Christoffersen. Jens Ø. Duus har tidligere været chef for det danske NMR-center på Carlsberg Laboratorium. NMR er en type spektroskopi, der bruges til at undersøge molekylers struktur.

Kombinationen af en baggrund i det private erhvervsliv og erfaring med både forskning og uddannelse af fremtidens kandidater gør Duus til et stærkt aktiv i udviklingen af universitetets uddannelser, siger DTU’s rektor, Anders Bjarklev:

”Det er centralt for et teknisk eliteuniversitet, at vi har føling med, hvad der efterspørges i industrien og hvilke kompetencer, der bliver centrale om fem og 10 år. Når man oven i det lægger en grundig forståelse for undervisningsmetoder og -teknologier, har man en stor kapacitet i vores arbejde for at levere Europas bedste ingeniøruddannelse,” siger Anders Bjarklev.

Digitale færdigheder i fokus

I samarbejde med dekan Lars D. Christoffersen skal Jens Ø. Duus være med til at fastholde og styrke DTU’s ledende rolle i udviklingen af ingeniørfaget, uanset om der er tale om udvikling af nye erhvervskandidatuddannelser, digitale ingeniøruddannelser eller etablering af uddannelser i hele landet.

”Når jeg taler med aftagere i industrien, nævner de vigtigheden af, at vores studerende er vidende om data og programmering og kan bruge den faglighed som et naturligt værktøj, uanset om de skal lave kemi, byggeri eller andre ting. Det er helt på linje med det nye polytekniske grundlag og med universitets ambitioner, når det kommer til digitalisering” siger Jens Ø. Duus.

Samtidig bliver Jens Ø. Duus leder af undervisningscenteret DTU Learning Lab, hvor han skal stå i spidsen for den videre udvikling og implementering af innovative undervisningsmetoder og -teknologier på DTU.

F.eks. er opgaven med at udvikle digitale læringsressourcer og integrere teknologi i undervisningen central.

”Vi skal aktivere alt den viden vi har om, hvilke undervisningsmetoder, der virker. I alt andet, vi laver, er ingeniører meget databaserede, og det kan vi overføre til undervisningen. Sådan sikrer vi, at vi kan give den bedst mulige undervisning baseret på den erfaring, der bliver opsamlet både her på universitetet og andre steder,” siger Jens Ø. Duus.

Blå bog - Jens Ø. Duus

Uddannet cand.polyt fra DTU, 1989
Uddannet Ph.D. fra DTU, 1993
Leder af NMR-centeret på Carlsberg Laboratorium, 1997 – 2012
Udnævnt professor på Carlsberg Laboratorium, 2007
Udnævnt professor på DTU Kemi, 2013
Sektionsleder på DTU Kemi, 2015 – 2024
Prodekan for uddannelse på DTU, 2024 –

Nøgleord

Kontakter

DTU - Danmarks tekniske universitet

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.

Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye