Alexandra Instituttet

Carmo sænker deres CO2 med nytænkning og digitale midler

Del

Den familieejede plastleverandør Carmo er godt på vej til at halvere deres CO2-udledning inden 2030. Det lykkes gennem en ny metode til at sortere affaldsplast og ved at holde produktionen i Danmark. 

Carmo i Espergærde producerer plastkomponenter, der indgår i alt fra medicinsk udstyr til fittings og forstærkninger på eksempelvis telte. I 2018 sørgede direktør Claus Ishøy for at få virksomhedens CO2-udledning kortlagt. Siden da har virksomheden arbejdet metodisk med Science-Based Targets og brugt ny teknologi til at nå i mål med den bæredygtige omstilling.  

Bedre sortering gør affaldsplast til et værdifuldt produkt 

Den største bæredygtige forandring, Carmo har gennemført, er håndteringen af fejlproducerede komponenter: Tidligere blev fejlprodukterne bare smidt ud, men i dag bliver 60 procent af plastikken genanvendt takket være en ny metode til at sortere den på. 

”Fra at se fejlprodukterne som noget, der bare skulle bortskaffes, ser vi dem nu som et værdifuldt produkt,” siger Claus Ishøy. 

Når en kasse med fejlproducerede komponenter skal tømmes, printer medarbejderen en spildlabel med information fra ERP-systemet om, hvilken af 20 plastfraktioner det drejer sig om, så plastikken kan blive sorteret rigtigt. Man kan nemlig ikke umiddelbart se forskel på fraktionerne, men det kan ERP-systemet. Den nye metode sikrer en renhed i materialerne, der er så høj, at plastikken kan sælges. 

Teknologi og ekspertise giver dansk produktion kant  

Fordi produktionseksperterne og produktionen arbejder under samme tag i Espergærde, kan Carmo ikke kun producere, men også rådgive og udvikle for kunderne, fortæller Claus Ishøy.  

”Det giver nogle langt bedre produkter, når vi kan hjælpe vores kunder med deres produktmodning i en tæt dialog,” understreger han.  

For eksempel har Carmo udviklet en ny måde at bruge 3D-print til prototypeudvikling på, der skaber værdi for kunderne. Typisk 3D-printer man en prototype af selve produktet, men Carmo 3D-printer i stedet støbeformen, så de kan støbe og teste prototypen i det rigtige plastmateriale, inden det bliver sat i produktion. Det gør både produktudviklingen og produktionen mere effektiv. 

”Ved at udnytte de digitale muligheder kan vi tilbyde vores kunder rådgivning og værdi meget tidligt i produktudviklingsforløbet,” understreger Claus Ishøy. ”Vi gør kun det, vi kan automatisere os til, så vi fortsat er konkurrencedygtige.” 

Ifølge Claus Ishøy er det netop denne kombination af ekspertise og ny teknologi, der gør Carmo i stand til at fastholde produktionen i Danmark modsat mange andre plastikproducenter. 

Carmo er ikke alene om at bruge digitale teknologier til at komme i mål med bæredygtig omstilling: De er én blandt ti grønne succeshistorier med små og mellemstore produktionsvirksomheder i e-magasinet Omstillingsanfører, som Alexandra Instituttet og Industriens Fond står bag.

Magasinet kan downloades gratis her: https://alexandra.dk/omstilling/  

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye