Kvisten

Kvistens Taskforce holder oplæg om seksuelle overgreb på Vesterbro

Del

Åbenhed og ærlighed er vejen frem ifølge Kvistens Taskforce, der arbejder for at udbrede kendskabet til senfølger efter seksuelle overgreb i opvæksten. Du kan høre dem til et gratis oplæg d. 8/2- 2024 kl. 17.30 – 19.30 i Eliaskirken på Vesterbro. 

Kvistens Taskforce (2022)
Kvistens Taskforce (2022)

- Jeg var fanget i et indre fængsel. Sådan føltes det. Jeg kunne ikke se en mening med at leve, mit selvværd var i bund og jeg var dybt, dybt ulykkelig.

Sådan beskriver 33-årige Stella fra Vordingborg sit liv for blot få år siden. De seksuelle overgreb, som hun blev udsat for i sin barndom, tærede så hårdt på hende, at hun flere gange har været indlagt til psykiatrisk behandling og sågar forsøgt at tage sit eget liv. I 2020 startede hun et psykoterapeutisk behandlingsforløb i Kvisten, og det har hjulpet hende til at genfinde modet og livslysten. 

- Senfølgerne mærker jeg hver dag, men i mindre omfang end tidligere. Min terapeut hjalp mig til at gøre mine usynlige smerter synlige, senfølgerne blev konkrete og til noget, vi kunne tale om. For få år siden havde jeg intet håb for fremtiden, men nu har jeg modet til at gå efter mine muligheder. Det vil jeg gerne give videre til andre, siger Stella. 

Kvistens Taskforce er en erfaringsbaseret gruppe af mænd og kvinder, der tidligere har gået i terapiforløb i Kvisten. De bryder tabuer om seksuelle overgreb og deler åbent deres historie med omfattende efterreaktioner på en barndom med seksuelle overgreb og deres kamp for bedring. De holder oplæg i hele landet, og snart kan du opleve dem i København. 

Det sker

  • Den 8/2-2024 kl. 17.30 – 19.30 i Eliaskirken i Krybten på Vesterbro 49, 1620 København V

Til oplægget vil du få et barsk, rørende og ærligt indblik i livet med senfølger gennem repræsentanter fra Kvistens Taskforce. Koordinator for Kvisten i Region Hovedstaden, Cecilie Bjørk Christensen, vil fortælle om Kvistens tilbud om psykoterapi og rådgivning til voksne med senfølger fra seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding på forhånd.

Kvistens Taskforce er en gruppe mænd og kvinder, der kæmper for at nedbryde tabu og fremme viden om seksuelle overgreb og senfølger. Senfølger er en samlet betegnelse for en lang række følelsesmæssige, sociale, seksuelle, psykiske og fysiske vanskeligheder, der er opstået som konsekvens af seksuelle overgreb i barndom og ungdom. Hyppigt forekommende er blandt andet angst, stress, PTSD, afhængigheder af stoffer, alkohol og lavt selvværd. 

Se mere om arrangementet på https://fb.me/e/1vVLwt6t5

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye