Velliv Foreningen støtter Kvistens behandlingsmuligheder for senfølgeramte efter seksuelle overgreb

Del

Fra det sydlige Sjælland til Lolland og Falster skal det fremover være muligt at komme hurtigere i behandling, hvis man er tynget af konsekvenserne efter seksuelle overgreb i opvæksten. Med støtte fra Velliv Foreningen kan Kvisten tilbyde flere borgere et psykoterapeutisk forløb.

Det kan føles skamfuldt at have været udsat for seksuelle overgreb som barn. Men hvis man forsøger at fortrænge det, risikerer det at forværre de konsekvenser, som overgrebene kan medføre for voksenlivet. Derfor råder Kvisten til, at man opsøger hjælp.
Det kan føles skamfuldt at have været udsat for seksuelle overgreb som barn. Men hvis man forsøger at fortrænge det, risikerer det at forværre de konsekvenser, som overgrebene kan medføre for voksenlivet. Derfor råder Kvisten til, at man opsøger hjælp. Kvisten

33-årige Stella fra Vordingborg drømmer om at inspirere flere til at opsøge hjælp til at tackle de senfølger, som en opvækst med seksuelle overgreb og misbrug kan forårsage i voksenlivet. Hele hendes tilværelse har været tynget af de seksuelle overgreb, hun blev udsat for som barn.

- Jeg havde det, som var jeg i et indre fængsel. Jeg følte intet behov for at leve, mit selvværd var helt i bund og jeg var dybt, dybt ulykkelig, fortæller hun.

Hun har været rundt i ”systemerne” som kastebold og har et utal af indlæggelser og flere selvmordsforsøg bag sig. For godt fire år siden startede hun i et forløb med ugentlig psykoterapeutisk samtale i Kvisten. Det har medført et gennembrud i hendes tilstand.

- På de dage, hvor min verden ramler, ved jeg, hvad jeg skal gøre. Jeg undgår voldsomme dyk, som tidligere var altødelæggende, og nu har jeg ikke været indlagt en eneste gang i næsten fem år. Min terapeut har hjulpet mig til at genfinde modet til at kæmpe for mig selv og mine muligheder. Nu er jeg ikke stillet en førtidspension i udsigt, men arbejder på at få tilkendt et fleksjob indenfor mit uddannelsesområde. På de bedste dage føles det som at have vundet en million kroner i lotto, siger Stella.

Mange holder overgrebene hemmelige 

En stor del af dem, der er blevet udsat for et eller flere seksuelle overgreb i deres opvækst, føler sig skamfulde og skyldige. Det kan være en medvirkende årsag til, at de ikke opsøger hjælp, men i stedet forsøger at fortrænge minderne. En taktik der kan forårsage komplekse, omfattende og livsfarlige psykiske, fysiske og sociale senfølger.

Derfor tilbyder Kvisten individuelle og gruppebaserede psykoterapiforløb til voksne, der har oplevet seksuelle overgreb og misbrug i opvæksten. Kvisten har ca. 92 behandlere med psykoterapeutisk baggrund og traumeerfaring, der yder et frivilligt bidrag hver uge til klienterne. 

Kvistens tilbud er tilgængelige over hele landet, men i løbet af 2024 vil de udbrede behandlingsmulighederne på Lolland, Falster og Sydsjælland, så flere borgere i området får adgang til specialiseret hjælp til at håndtere deres senfølger og opnå bedre livskvalitet.

Opfordrer lokalsamfundet til at bakke op

Som led i indsatsen afholder Kvistens Taskforce, en erfaringsbaseret gruppe af mænd og kvinder, flere gratis oplæg med henblik på at udbrede viden om omfang, senfølger og behandlingsmuligheder, og på at opkvalificere fagpersoner til at yde støtte til målgruppen. Oplæggene er for alle interesserede og vil løbende blive kommunikeret ud via Kvistens kanaler. Foruden oplæggene består indsatsen af en opsøgende indsats målrettet fx socialforvaltninger, psykiatri, sundhedshuse mm.

Kvistens koordinator i Region Sjælland, Peter Jørgensen, tilskynder lokalsamfundet og eventuelle samarbejdspartnere til at henvende sig direkte til ham, hvis man har inputs og spørgsmål til oplæg, behandlingsmuligheder eller ønsker til samarbejde på tlf. 61 68 73 57 eller mail til peter@kvistene.dk 

Indsatsen er støttet af Velliv Foreningen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Både mænd og kvinder kan henvende sig, hvis de har været udsat for overgreb af seksuel karakter i løbet af deres opvækst. I Kvisten kan man modtage psykoterapi individuelt eller i en gruppe med andre, der også har senfølger.
Både mænd og kvinder kan henvende sig, hvis de har været udsat for overgreb af seksuel karakter i løbet af deres opvækst. I Kvisten kan man modtage psykoterapi individuelt eller i en gruppe med andre, der også har senfølger.
Download

Links

Om Kvisten

Kvisten er en landsdækkende social organisation, der tilbyder psykoterapi og rådgivning til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barn- eller ungdom. Forløbene udbydes individuelt og i grupper og varetages af Kvistens 90 frivillige psykoterapeuter og psykologer med speciale i psykoterapi. Årligt hjælper vi mere end 400 senfølgeramte og pårørende til bedre livskvalitet. 

I Kvisten arbejder vi for, at ingen skal kæmpe alene med konsekvenserne efter seksuelle overgreb i opvæksten. Derfor arrangerer og inviteres vi gerne til dialog om senfølger til fx oplæg, samt er vært på fysiske samtalerum 'træf' i hele landet, så senfølgerramte ofre for seksuelle overgreb kan blive mødt med forståelse og støtte. 

Hvis du har spørgsmål til terapi eller brug for information om Kvisten, er du mere end velkommen til at kontakte os på tlf. 88 44 81 40 eller læse mere på www.kvistene.dk 

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye